Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

Απαγχονισμός 38 Ινδιάνων Σιου


 "Η μαζικότερη εκτέλεση στην ιστορία των ΗΠΑ":

Σαν σήμερα, 26 Δεκέμβρη 1862,το κράτος των ΗΠΑ, με εντολή του προέδρου Αβραάμ Λίνκολν, εκτελεί, με απαγχονισμό, 38 Ινδιάνους Σιου για συμμετοχή στην "εξέγερση της Ντακότα", την ίδια χρονιά.

Οι Ινδιάνοι είχαν εξεγερθεί γιατί η κυβέρνηση δεν τους παρείχε το φαγητό και τα εφόδια που είχαν συμφωνηθεί στις συνθήκες με τις οποίες είχαν παραχωρήσει πολλά εδάφη τους στις ΗΠΑ. Το αποτέλεσμα ήταν οι οικογένειες τους να πεθαίνουν απο την πείνα. Ήταν η εποχή του εμφυλίου και δεν μπορούσαν ούτε να κυνηγήσουν. Έτσι, δεν είχαν καμία δυνατότητα επιβίωσης.

Η εξέγερση ξεκίνησε τον Αύγουστο του 1862. Οι Ινδιάνοι παραδόθηκαν τον Σεπτέμβρη. Ξεκίνησαν αμέσως δίκες και 26 Δεκέμβρη 1862 εκτελέστηκαν 38 Ινδιάνοι με απαγχονισμό. Η εκτέλεση έγινε δημόσια, παρουσία εκατοντάδων λευκών, που "γιόρταζαν" το γεγονός.

Το ίδιο βράδυ,ο λευκός όχλος όρμηξε στους τάφους των νεκρών,τους λεηλάτησε,άρπαξε όλα τα πτώματα. Πολλά χρησιμοποιήθηκαν για ιατρικά πειράματα.Μετά απο λίγους μήνες, το κράτος των ΗΠΑ ακύρωσε τις συμφωνίες (που ήδη είχε αθετήσει) και εκτόπισε τους Ινδιάνους απο την περιοχή.

 Praxis Review

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου