Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

Συνεχίζουμε - Θα νικήσουμε


Στις 26 Δεκέμβρη του 1991 η σοβιετική κόκκινη σημαία δεν κυμάτιζε πλέον στο Κρεμλίνο.

Η υποστολή της σημαίας σηματοδότησε ένα τεράστιο ιστορικό πισωγύρισμα με τη διάλυση του πρώτου εργατικού κράτους, σε βάρος του σοβιετικού λαού και των λαών όλου του κόσμου.

«Ψηλά τη σημαία. Μπορεί να χάθηκε μια μάχη αλλά θα κερδηθεί ο μεγάλος πόλεμος. Ο σοσιαλισμός θα νικήσει». Αυτό το κάλεσμα του πρωτοσέλιδου του «Ριζοσπάστη» στις 28 Δεκέμβρη του 1991 προς τους κομμουνιστές αποτέλεσε οδηγό στην δράση του Κόμματος τα επόμενα χρόνια.

Η σημαία κρατήθηκε ψηλά! 

Συνεχίζουμε - Θα νικήσουμε. 

Οι νίκες και οι ήττες του 20ού αιώνα μάς προσφέρουν πολύτιμη γνώση. Οι νέες δυνατότητες του 21ου αιώνα ενισχύουν την επαναστατική αισιοδοξία μας.

Συνεχίζουμε αποφασιστικά με εμπιστοσύνη στη δύναμη της εργατικής τάξης. Η Ιστορία δεν τελειώνει στον βάλτο της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Ο σοσιαλισμός είναι η απάντηση για τον 21ο αιώνα.

*

Η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, πιάνοντας το νήμα από εκείνες τις μέρες, επιδιώκοντας να δοθούν απαντήσεις στις δεκάδες ερωτήσεις που τίθενται καθημερινά από νέους και νέες για εκείνη την περίοδο, για τον σοσιαλισμό που γνώρισε η ανθρωπότητα, για τις αιτίες ανατροπής του, αλλά και για την πρόταση του ΚΚΕ σήμερα.

* 2021 στο Podcast της  ΚΝΕ

Τα συνταρακτικά γεγονότα της εποχής και όσα ακολούθησαν μέσα από τις σελίδες του «Ριζοσπάστη»

1 σχόλιο:

  1. Off-topic:
    Οι "ασυμβίβαστοι" αντιμπατσιστές δε χάνουν ευκαιρία να κάνουν τζάμπα επίδειξη "επαναστατικού" ταλιμπανισμού. Τώρα τους μάρανε ο Συμεών Λαμίας.
    Αμα το κουμμουνιστιλίκι είναι τζάμπα.... οι πιο "γκουμμουνιστές" είναι οι πασόκοι! Mε την ευρεία έννοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου