Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Ο αγώνας δυναμώνει για αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια στην ακρίβεια και τους πλειστηριασμούς


Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων για τα συλλαλητήρια του Σαββάτου 17 Δεκέμβρη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις,
δίνοντας έτσι συνέχεια στην οργάνωση και την αγωνιστική διεκδίκηση, ενάντια στην ακρίβεια, στην ενεργειακή φτώχεια, στους πλειστηριασμούς, στις περικοπές σε Υγεία και Παιδεία.

Με αφορμή τον κρατικό προϋπολογισμό - οδοστρωτήρα για τα λαϊκά νοικοκυριά, σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα καλούν τους εργαζόμενους, τον λαό να πάρουν τη σκυτάλη από τη μεγάλη απεργία στις 9 Νοέμβρη, να δυναμώσουν την οργάνωση και την πάλη, να θέσουν στο προσκήνιο τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους.

Μπροστά στην επίθεση στο λαϊκό εισόδημα, Ομοσπονδίες και συνδικάτα αντιτάσσουν τις διεκδικήσεις τους για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων. Μαζί με τους μαζικούς φορείς των αυτοαπασχολούμενων, των επιστημόνων, των φοιτητών, των γυναικών, παλεύουν για ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας, μπλόκο στο ξεσπίτωμα από τους πλειστηριασμούς πρώτης - κύριας κατοικίας.

Σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική, καλούν στο συλλαλητήριο της 17ης Δεκέμβρη στις 12.30 μ.μ. στο Σύνταγμα. «Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική δεν υπάρχει ανοχή. Ούτε αναμονή γι' αυτούς που ξανά μας υπόσχονται προεκλογικά λύσεις στα προβλήματά μας. Κάθε κυβέρνηση παίρνει την αντιλαϊκή σκυτάλη από την προηγούμενη και τη δυναμώνει», σημειώνουν οι Ομοσπονδίες και τα σωματεία που καλούν στο συλλαλητήριο. «Σωτηρία για τον λαό μπορεί να υπάρξει μόνο από τον ίδιο τον λαό. Μόνο η δική μας αγωνιστική δράση, η ανάπτυξη της αλληλεγγύης, η οργάνωσή μας μπορούν να δώσουν θετική έκβαση για τις διεκδικήσεις μας και τη ζωή μας! Μόνο η ενεργητική παρέμβασή μας στους χώρους δουλειάς, σε κάθε εργασιακό χώρο, μπορεί να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα με αυξήσεις, με πραγματική ανακούφιση του εργαζόμενου λαού!», προσθέτουν.

Στην κατεύθυνση αυτή εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς σε γειτονιές της Αττικής οργανώνουν σύσκεψη τη Δευτέρα 12 Δεκέμβρη, στις 5.30 μ.μ. στον κινηματογράφο «Τριανόν» (Κοδριγκτώνος 21).

Συλλαλητήριο ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό οργανώνουν τα εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 17 Δεκέμβρη, στις 12.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου. Ενώ τη Δευτέρα 12 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν σύσκεψη συντονισμού.

Σε άλλες πόλεις

Στην Πάτρα, το Σάββατο 17 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ., μπροστά στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου (Κολοκοτρώνη 20).

Στο Αγρίνιο, την Παρασκευή 16 Δεκέμβρη, στις 6.30 μ.μ. στον πεζόδρομο, μπροστά απ' το δημαρχείο.

Στην Αλεξανδρούπολη, το Σάββατο 17 Δεκέμβρη, στις 11.30 π.μ. στο Δημαρχείο.

Στην Καβάλα, την Πέμπτη 15 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ. κεντρική πλατεία.

Στο Κιλκίς, πικετοφορία το Σάββατο 10 Δεκέμβρη.

Στη Λάρισα, το Σάββατο 17 Δεκέμβρη, στις 12 μ. στην πλατεία Λαμπρούλη.

Στην Ξάνθη, το Σάββατο 17 Δεκέμβρη, στις 12 μ. στην Κεντρική Πλατεία.

Στη Χαλκίδα, το Σάββατο 17 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Στο Σύνταγμα και η ΟΒΣΑ

Μαζί με τους εργαζόμενους ετοιμάζονται να διαδηλώσουν και οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες. «Αρνούμαστε να πληρώσουμε ξανά», τονίζει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ) και καλεί στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, καθώς και στη σύσκεψη για την προετοιμασία του. «Είναι ώρα να διαδηλώσουμε ενάντια στην ακρίβεια στις πρώτες ύλες, στα νοίκια και στα καύσιμα που εξανεμίζουν το εισόδημά μας, στις μαύρες λίστες των πλειστηριασμών που απειλούν πρώτη κατοικία, μαγαζιά και εργαλεία, στη φοροληστεία δεκαετιών. Δεν αντέχουμε να φορολογούμαστε από το πρώτο ευρώ. Δεν αντέχουμε να είμαστε το μόνο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας που δεν έχει αφορολόγητο όριο», αναφέρει η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της.

«Διαδηλώνουμε ενάντια σε άλλον έναν αντιλαϊκό προϋπολογισμό που τα δίνει όλα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους», προσθέτει και καταγγέλλει ότι την ίδια στιγμή που στους «μεγάλους» μοιράζεται «ζεστό» χρήμα, «για εμάς, τους εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους η κυβέρνηση μας λέει ότι δεν αντέχει το πάγωμα των εισφορών. Αντί να μας διαγράψει χρέη, μας βάζει ρυθμίσεις με αυξημένα επιτόκια και μας απειλεί με πλειστηριασμούς σε περίπτωση που δεν "προσαρμοστούμε"».

Στους δρόμους και οι φοιτητές

«Το Σάββατο 17 Δεκέμβρη συναντιόμαστε όλοι στο Σύνταγμα μαζί με όλο τον λαό για να ακουστεί η φωνή μας!», τονίζει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλώντας στο συλλαλητήριο. Αναφέρεται στη μείωση των συνολικών δαπανών για την Παιδεία, με το κόστος σπουδών να φτάνει στα ύψη, στα χρήματα που υπάρχουν για εργολάβους στη φοιτητική μέριμνα και στην καθαριότητα, για κερδοφόρες μπίζνες και για καταστολή, αντί για τις ανάγκες των φοιτητών.

«Η υπομονή και η ανοχή μας τελείωσαν! Ο συντονισμός 122 φοιτητικών συλλόγων δείχνει τον δρόμο!», σημειώνει το ΜΑΣ, διεκδικώντας αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, δωρεάν σπουδές, κατάργηση κάθε είδους διδάκτρων, μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια.

 Συσκέψεις των εργατικών σωματείων

Αθήνα  Το Σάββατο διαδηλώνουμε ενάντια στον προϋπολογισμό και κλιμακώνουμε με νέα απεργία

Θεσσαλονίκη  Όλοι στο συλλαλητήριο του Σαββάτου στο Αγαλμα Βενιζέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου