Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

Αποκαλύψεις για παιδική εργασία στις ΗΠΑ σε προμηθευτές των Hyundai και Kia


 MONIMA ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Τη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος απέναντι στα παιδιά, τα οποία δεν διστάζει να «θυσιάσει» στο «βωμό» του κέρδους, έρχονται να επιβεβαιώσουν για μία ακόμη φορά, οι αποκαλύψεις του Reuters ότι τουλάχιστον τέσσερις μεγάλοι προμηθευτές της Hyundai Motor Co και της Kia Corp στις ΗΠΑ, έχουν εκμεταλλευτεί παιδική εργασία σε εργοστάσια της Αλαμπάμα τα τελευταία χρόνια, την ώρα που οι κρατικές και ομοσπονδιακές υπηρεσίες διερευνούν εάν παιδιά έχουν εργαστεί και σε άλλες εταιρίες της αλυσίδας εφοδιασμού των αυτοκινητοβιομηχανιών στην ίδια πολιτεία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Reuters, σε ένα εργοστάσιο στην πόλη Γκρίνβιλ της νότιας Αλαμπάμα, που ανήκει στην Hwashin America Corp, προμηθευτή των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών, μια 14χρονη κοπέλα από τη Γουατεμάλα εργάστηκε τον Μάιο συναρμολογώντας εξαρτήματα αμαξώματος αυτοκινήτου, σύμφωνα με συνεντεύξεις με τον πατέρα της και αξιωματούχους της αστυνομίας.

Σε εργοστάσια που ανήκουν στην κορεατική εταιρεία κατασκευής ανταλλακτικών αυτοκινήτων Ajin Industrial Co, στην πόλη Κουσέτα της ανατολικής Αλαμπάμα, ένας πρώην μηχανικός παραγωγής είπε στο Reuters ότι εργαζόταν με τουλάχιστον 10 ανηλίκους. Και έξι άλλοι πρώην υπάλληλοι της Ajin είπαν ότι, επίσης, δούλευαν μαζί με πολλούς ανήλικους εργάτες.

Οι δύο εταιρείες πάντως ισχυρίστηκαν ότι δεν είχαν προσλάβει, «από όσο γνωρίζουμε», ανήλικους εργάτες.

Η νέα αποκάλυψη έρχεται μετά από ρεπορτάζ του Reuters τον Ιούλιο που αποκάλυψε την εκμετάλλευση παιδιών εργαζομένων, ενός μόλις 12 ετών, από την SMART Alabama LLC, θυγατρική της Hyundai στην πόλη Λουβέρν της νότιας Αλαμπάμα. Τον Αύγουστο, το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ είπε ότι η SL Alabama LLC, απασχολούσε ανήλικους εργάτες, συμπεριλαμβανομένου ενός 13χρονου, στο εργοστάσιό της στην πόλη Αλεξάντερ.

Από τότε, έως και 10 εργοστάσια στην Αλαμπάμα που προμηθεύουν ανταλλακτικά σε Hyundai ή Kia έχουν ερευνηθεί για παιδική εργασία από διάφορες κρατικές και ομοσπονδιακές αρχές επιβολής του νόμου ή ρυθμιστικές υπηρεσίες, σύμφωνα με το Reuters.

Το πλέον εξοργιστικό είναι πως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν είναι ακόμη σαφές εάν οι έρευνες θα οδηγήσουν σε ποινικές διώξεις, πρόστιμα ή άλλες ποινές!

Τόσο η Hyundai, όσο και η Kia (που αμφότερες ανήκουν στο νοτιοκορεατικό μονοπώλιο Hyundai Group) αρνήθηκαν ότι γνώριζαν, δηλώνοντας στο Reuters, η μεν πρώτη ότι «δεν επιδοκιμάζει ούτε ανέχεται παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας» η δε δεύτερη ότι «καταδικάζει σθεναρά κάθε πρακτική παιδικής εργασίας»...

(Πηγή: Reuters)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου