Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 1 Μαΐου 2022

Οι στιγμές από την COSCO μάς σηκώνουν «λίγο ψηλότερα»..


Πώς να περιγράψεις με λίγες λέξεις όσα γίνονται αυτή τη στιγμή έξω από τις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της COSCO;

Εργάτες και εργάτριες από κάθε γωνιά της Αττικής, νέοι, μαθητές, αλλά και μεγαλύτεροι, έμπειροι από αγώνες εργαζόμενοι γιορτάζουν τη δική τους ημέρα, την εργατική Πρωτομαγιά με τα σωματεία τους, τους συλλόγους τους, τους φορείς τους.

Είναι χιλιάδες οι εργαζόμενοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ να πλημμυρίσει σήμερα η COSCO μετά τις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις.

Εκεί που χτες αλώνιζαν αύρες και κλούβες, σήμερα έχει κατακλυστεί από το λαό της Αττικής που έχει μία μεγάλη, ζεστή αγκαλιά για τα αδέρφια της COSCO και το δίκαιο αγώνα τους για να γυρνάνε ασφαλείς σπίτι τους και για αξιοπρεπείς μισθούς και συλλογική σύμβαση.

Τα μηνύματα αλληλεγγύης που διαβάζονται στη συγκέντρωση είναι ένα κι ένα.

Φοιτητές και νέοι εργαζόμενοι ανακοινώνουν ότι δίνουν στο απεργιακό ταμείο της COSCO 770 ευρώ.


 Πυρόπληκτοι από τη Βόρεια Εύβοια μαζί με την οικονομική ενίσχυση στέλνουν το δικό τους μήνυμα, αφού «μάθαμε και εμείς πως τελικά μόνο ο λαός σώζει το λαό πέρσι το καλοκαίρι», όπως σημειώνουν.

 

Πώς να περιγράψεις τη συγκίνηση με την οποία ο λιμενεργάτης διαβάζει το μήνυμα νέων στρατευμένων προς το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ;

 

Πώς να περιγράψεις σε κείμενο τις μεγάλες καρδιές των μαθητών του Πειραιά, που μέσω της Συντονιστικής τους Επιτροπής ενίσχυσαν και αυτοί το απεργιακό ταμείο του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, γιατί όπως είπαν «μας δίνετε το καλύτερο μάθημα»;

 
Και μετά από όλα αυτά, ένα μεγάλο κομβόι με ντελιβεράδες της "e-food", που σήμερα απεργούν, καταφτάνει στο χώρο της συγκέντρωσης.

 


Ένα σύνθημα όλη η συγκέντρωση: Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά!

Ο αγώνας των λιμενεργατών της COSCO είναι αγώνας όλων! Κρατάτε γερά! Θα νικήσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου