Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 1 Μαΐου 2022

Το Σύνταγμα του λαού στο πρώτο άρθρο θα καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο

 
workers of the world unite Εργάτες όλου του κόσμου, ενωθείτε!

Ο λαός», θα βγει στο προσκήνιο, θα γκρεμίσει τα τείχη και τις φυλακές που χτίζετε και να ξέρετε ότι όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος.

Θα πάρει την εξουσία - γιατί τότε θα υπάρχει λαϊκή κυριαρχία, όταν πάρει τον πλούτο στα χέρια του - και τότε θα υπάρχει το Σύνταγμα του λαού, της πραγματικής κοινωνικής δικαιοσύνης, της ελευθερίας, που στο πρώτο του άρθρο θα γράφει καταργείται η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, με το ΚΚΕ να είναι στην πρώτη γραμμή όπως πάντα σε αυτόν τον αγώνα.

2 σχόλια:

  1. Τρομερή η φωτό του πιτσιρικά εργάτη!
    Αυτός θα επιζήσει!

    -----------------------------------------------------------------

    Τώρα, αυτός ο Ζελένσκης, Πρωθυπουργός, ξέρω-γω Πρόεδρος, η απλά "κυβερνητικός εκπρόσωπος" είναι;
    Είπαμε μαριονέτα, αλλά τώχει παρακάνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η φωτογραφία μας φαίνετε «πολύ μακρινή» όμως:
    Περισσότερα από 250 εκατ. παιδιά εργάζονται στις αναπτυσσόμενες χώρες, 60 εκατ. από αυτά σε επικίνδυνες συνθήκες, ενώ το 1/4 της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας οφείλεται στην παιδική εργασία
    Το δύσμορφο πρόσωπο της παιδικής εργασίας κάνει την εμφάνισή του σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Το 1/4 της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας οφείλεται στην παιδική εργασία!!! Ενας αμείλικτος κλοιός τεράστιων οικονομικών συμφερόντων σφίγγει γύρω από εκατοντάδες εκατομμύρια μικρά παιδιά. Το κεφάλαιο δε διακρίνεται φυσικά - ανάμεσα στα άλλα - για την ευαισθησία του. Οπως εκμεταλλεύεται πόρους, καταστάσεις, όλους τους εργαζόμενους και τους λαούς του κόσμου, έτσι εκμεταλλεύεται και τα παιδιά, ανεξαρτήτου ηλικίας, εθνικότητας, φυλής και φύλου. Είναι κι αυτά, αριθμοί, μέσα παραγωγής, εργαλεία, παράγοντες πρόσθεσης ή αφαίρεσης κέρδους, για τους κεφαλαιοκράτες.
    Σε πολλές χώρες της Ασίας,της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής,ακόμη και στην Αυστραλία,αλλά και πολύ πιο κοντά μας, υπάρχουν παιδιά που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο γνωρίζουν από πολύ νωρίς τον αγώνα της βιοπάλης και σε πολλές περιπτώσεις μεγαλώνουν και γερνούν πριν την ώρα τους, υποφέρουν και οδηγούνται στο θάνατο.
    Υπολογίζεται ότι στις λεγόμενες αναπτυσσόμενες χώρες εργάζονται 250 εκατ. παιδιά, ηλικίας 5-14 ετών. Από αυτά υπολογίζεται ότι 50-60 εκατ. παιδιά, ηλικίας 5-11 ετών, εργάζονται σε επικίνδυνες συνθήκες!!! Οι πιο ακραίες μορφές παιδικής εργασίας, αλλά και το μεγαλύτερο ποσοστό, παρατηρούνται σε χώρες της Ασίας, του οικονομικού "παραδείσου" της δεκαετίας του '80. Στην Ασία εντοπίζεται το 61% των παιδιών που εργάζονται στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Στην Αφρική το 32% και στη Λατινική Αμερική το 7%! Τα 140 εκατομμύρια παιδιά (56%) είναι αγόρια και τα 110 εκατομμύρια (44%) κορίτσια.
    * τα στοιχεία δεν είναι του 2022, νομίζω πως τώρα είναι ακόμα χειρότερα, αφού στην Ελλάδα και όχι μόνο, η παιδική εργασία, μετά τα 15 είναι νόμιμη.

    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου