Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Από αύριο η διήμερη σύνοδος κορυφής των BRICS με συμμετοχή Πούτιν


 Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θα φιλοξενήσει στην Κίνα από αύριο 23 Ιούνη, την 14η Σύνοδο Κορυφής των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική), όπως ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές το σημαντικότερο γεγονός της συνόδου θα είναι η συμμετοχή της Ρωσίας και του προέδρου της Βλαντιμίρ Πούτιν, κάτι που «θα στείλει μήνυμα» στη Δύση πως παρά τις αλλεπάλληλες κυρώσεις σε βάρος της, η Μόσχα «δεν είναι απομονωμένη».

Ινδικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η κυβέρνηση της Ινδίας δεν θα συνηγορήσει σε ένα κοινό ανακοινωθέν με καταδίκης της ηγεμονίας των ΗΠΑ. 

Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, ο εκπρόσωπος Τύπου του κινεζικού ΥΠΕΞ, Χουά Τσουνίνγκ είπε ότι η Σύνοδος Κορυφής θα διεξαχθεί μέσω τηλεδιάσκεψης με κύριο θέμα την «Ενίσχυση της υψηλής ποιότητας συνεργασίας των BRICS, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή για την παγκόσμια ανάπτυξη».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στις 24 Ιούνη, θα διεξαχθεί ο διάλογος με θέμα την «Προώθηση μιας Παγκόσμιας Αναπτυξιακής Συνεργασίας για τη Νέα Εποχή για από κοινού Εφαρμογή της Ατζέντας 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» στον οποί θα συμμετάσχουν εκτός από τους ηγέτες των BRICS και ηγέτες άλλων αναπτυσσόμενων χωρών.

(Πηγή: CNN, Xinhua, Times of India)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου