Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 3 Ιουλίου 2022

Το Κίεβο παραδέχεται ότι τα ρωσικά στρατεύματα σημείωσαν εδαφικά κέρδη στην Λισιτσάνσκ


Οι δυνάμεις της Ρωσίας σημείωσαν εδαφικά κέρδη στην πόλη Λισιτσάνσκ, αναγνώρισαν επίσημα ουκρανικές πηγές.

«Στην περιφέρεια Ντανιέτσκ, οι δυνάμεις κατοχής επικεντρώνονται ή εδραιώνουν τις θέσεις τους στις πόλεις Λισιτσάνσκ και Βερχνοκάμγιανκα», ανέφερε το ουκρανικό γενικό επιτελείο.

Ο διοικητής των ουκρανικών δυνάμεων στην περιφέρεια Λουγκάνσκ, Σερχίι Χαϊντάι, σημείωσε μέσω Telegram πως τα ρωσικά στρατεύματα έχουν πλέον «έρεισμα στην περιοχή της Λισιτσάνσκ». Δεν είναι σαφές εάν παραμένουν μονάδες του ουκρανικού στρατού στην πόλη.

Ήδη χθες Σάββατο, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως έχουν κυριεύσει τη Λισιτσάνσκ. Το Κίεβο το διέψευσε, λέγοντας ότι η πόλη παραμένει υπό τον έλεγχο των δικών του δυνάμεων.

Στο μεταξύ τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν και δεκάδες κατοικίες υπέστησαν ζημιές στην πόλη Μπιέλγκοροντ της Ρωσίας, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ, ο οποίος έκανε λόγο νωρίτερα για πολλές εκρήξεις στην πόλη.

«Για τους λόγους του συμβάντος διενεργείται έρευνα», ανέφερε νωρίτερα ο περιφερειάρχης. «Πιθανόν ενεργοποιήθηκε το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας», πρόσθεσε ο αξιωματούχος μέσω της πλατφόρμας Telegram.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-dpa-Reuters)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου