Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Εργατικά δικαιώματα... τύπου Κατάρ το πρότυπο του ΠΑΣΟΚ


Ακόμα και τον υπουργό ...Εργοδοσίας της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκη, έκανε να ωχριά μπροστά της η Εύα Καϊλή, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, με την ομιλία της στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση σχετικά με τη βάναυση καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κατάρ ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου που διεξάγεται από τη FIFA στη χώρα αυτή.

Σε ρόλο θλιβερής υπερασπίστριας της δικτατορίας του Κατάρ και των μονοπωλιακών ομίλων που θησαύρισαν χτίζοντας τα ποδοσφαιρικά γήπεδα με τις σάρκες και το αίμα χιλιάδων εργατών, η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ μας είπε - ούτε λίγο ούτε πολύ - ότι το Κατάρ έχει γίνει και «πρωτοπόρος στα εργατικά δικαιώματα» (!), επικαλούμενη μέχρι και το παράρτημα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας ...στο Κατάρ. Και ότι έχει σημειώσει «ιστορικές μεταρρυθμίσεις που ενέπνευσαν τον αραβικό κόσμο, δεσμευόμενο από όραμα».

Τι κι αν έχει βουίξει ο πλανήτης, τι κι αν μεγάλα ονόματα του διεθνούς ποδοσφαίρου, του αθλητισμού, του πολιτισμού έχουν εκφράσει τον αποτροπιασμό τους για τα στυγερά εγκλήματα των μονοπωλίων σε βάρος χιλιάδων εργατών, που με τη στήριξη και κάλυψη της καταριανής πετρελαιομοναρχίας δεν χαρακτηρίζονται καν «εργατικά ατυχήματα», με αποτέλεσμα οι οικογένειές τους να μη δικαιούνται ούτε μια δεκάρα αποζημίωσης! Ολα αυτά δεν έχουν καμία σημασία για την κα Καϊλή, που προσπαθούσε να πείσει στην τοποθέτησή της για τα μεγάλα οφέλη της συνεργασίας με την καταριανή δικτατορία, ως εναλλακτικό προμηθευτή αερίου της ΕΕ, τα οποία υπονομεύονται δήθεν από τις επικρίσεις για τον σφαγιασμό των εργατικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν παρέλειψε να πλασάρει το Κατάρ ακόμα και ως διαμεσολαβητή, που πέτυχε μάλιστα «να μειώσει την ένταση με την Τουρκία».

Διόλου τυχαία βέβαια δεν ήταν η επίσκεψή της στην Ντόχα πριν μερικές μέρες, με την ιδιότητα της αντιπροέδρου της Ευρωβουλής, κατά την οποία - σε συνέντευξή της στο Καταριανό Ειδησεογραφικό Πρακτορείο (QNA) - η «εξοχότητά της», όπως την αποκαλεί το πρακτορείο, δήλωνε: «Γνωρίζω πολύ καλά την πρόοδο που έχει σημειωθεί στον τομέα των μεταρρυθμίσεων της αγοράς εργασίας στο Κατάρ και οι εκπρόσωποι του Γραφείου της ΔΟΕ στο Κατάρ, με τους οποίους συναντήθηκα χθες, τόνισαν ότι το Κατάρ μπορεί να λειτουργήσει ως πρότυπο για την περιοχή και όχι μόνο σε αυτό το πεδίο» ! Αυτά είναι τα πρότυπα του ΠΑΣΟΚ. Τέτοιες «προοδευτικές ιδέες» ...τύπου Κατάρ θέλει να εφαρμόσει και στην Ελλάδα, με την «προοδευτική διακυβέρνηση» που παζαρεύει...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου