Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

Υπόθεσης Qatargate


Την δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της Εύας Καϊλή, του συζύγου και των μελών της οικογενείας της διέταξε ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, Χαρ. Βουρλιώτης. Η απόφαση αφορά μετρητά, ακίνητα, λογαριασμούς, χρηματοπιστωτικά προϊόντα, εταιρείες κ.α.

Από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος εντοπίστηκε εταιρεία που δημιουργήθηκε πριν ένα μήνα με αντικείμενο την εμπορία και εκμετάλλευση ακινήτων και η οποία είναι στο όνομα της Εύας Καϊλή και του συζύγου της. Η εταιρεία έχει έδρα στο Κολωνάκι.


Παραιτήθηκε ο Δ. Αβραμόπουλος από την ΜΚΟ του Παντζέρι μετά το σκάνδαλο

Παραιτήθηκε ο πρώην Επίτροπος της ΕΕ Δημήτρης Αβραμόπουλος από την ΜΚΟ «Fight Impunity» που ίδρυσε ο πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντζέρι που κατηγορείται για διαφθοράς υπέρ του Κατάρ όπως επίσης και η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή.

«Από κοινού με όλα τα μέλη παραιτηθήκαμε, αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για τον κ. Panzeri, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, έκπληκτοι για όσα έγιναν γνωστά σε βάρους του ιδρυτή του Fight Impunity» δηλώνει ο Δ. Αβραμόπουλος.

Ο πρώην Επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας στην ΕΕ Δημήτρης Αβραμόπουλος στη δήλωσή του υποστηρίζει πως  «προσκλήθηκα να μετάσχω στις αρχές του 2020 ως μέλος στην τιμητική συμβουλευτική επιτροπή του Οργανισμού, από κοινού με κορυφαίες διεθνείς προσωπικότητες» και ότι «πριν αποδεχθώ την πρόσκληση συμμετοχής, ζήτησα ως πρώην Επίτροπος έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την οποία και έλαβα, με την απόφαση της, με αριθμό C(2021) 9002».

Η «Fight Impunity» Πιερ Αντόνιο Παντζέρι, υποτίθεται πως επιδίωκε να συμβάλει στην διεθνή προσπάθεια για αποτελεσματική αντιμετώπιση εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και μαζικής παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Επίσης επιδίωκε να συμβάλλει στην εφαρμογή της Agenda 2030 για τη "Βιώσιμη Ανάπτυξη του ΟΗΕ". 

Φαίνεται ωστόσο ότι ήταν άλλη μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση που αξιοποιήθηκε είτε σαν εργαλείο διαφθοράς είτε σαν φύλλο συκής της διαφθοράς.

 Προφυλακιστέα με βαριές κατηγορίες η Εύα Καϊλή

 Καμάρια... 

 Τι είναι το Εύακι

8 σχόλια:

  1. Την απελευθέρωση της βίζας στους Καταριανούς υπερψήφισε και ο ευρωβουλευτής της «Ελληνικής Λύσης» Εμμανουήλ Φράγκος.
    Κικη Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ''Η παράγκα που υπήρχε στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης ήταν κοινή ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. Και ο Αλ. Καϊλής ήταν ένας ακροδεξιός από τα φοιτητικά του χρόνια, που πέρασε στην ΕΠΕΝ, φλερτάρισε με τον Καρατζαφέρη και κατέληξε στο ΠΑΣΟΚ.''
    Τα σταγονίδια που έλεγε ο Αντρέας, που τελικά ήταν λίμνες ολόκληρες...

    ΥΣ για να κάνεις δουλειά στην Νομαρχία, έπρεπε να περάσεις απο το γραφείο του Αλ. Καϊλής και στο ανοιχτό συρτάρι να βάλεις50 ευρω.
    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στον καπιταλισμό παράγουμε Εύας Καϊλή
    Στο Σοσιαλισμό Mιχαήλ Μπολτ - ο επικεφαλής του τμήματος εμπορίου της πόλης του Λένινγκραντ.
    https://gkagkarin.blogspot.com/2020/12/blog-post_687.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το 2017, σε μια περίοδο που βρισκόταν σε έξαρση ο αντικομμουνισμός, με αφορμή εκδήλωση της εσθονικής προεδρίας της ΕΕ για την απαράδεκτη και ανιστόρητη εξίσωση του κομμουνισμού με το τέρας του φασισμού και τις θηριωδίες του, η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή είχε γράψει άρθρο σε εφημερίδα με το εξής περιεχόμενο: «Κομμουνιστές εγκληματίες σκότωσαν τον παππού μου (…) έκαψαν το σπίτι της οικογένειάς μου, αφού το καταλήστεψαν».

    Αμέσως μετά δημιουργήθηκε ένα σούσουρο με αφορμή τις ημερομηνίες, που δεν «έδεναν»… Στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι το …έγκλημα που επικαλείται η ευρωβουλευτής δεν έγινε την περίοδο του εμφυλίου, όπως αρχικά είχε πει… Κατόπιν εορτής, η ίδια διευκρίνισε σε νέα ανάρτηση ότι τα γεγονότα που περιγράφει αφορούν το 1943 και ότι το θύμα των …«κομμουνιστικών εγκλημάτων» δεν ήταν ο παππούς της, αλλά ο πρώτος άντρας της γιαγιάς της. Απίθανα πράγματα…

    Είναι δεδομένο ότι η ταύτιση φασισμού και κομμουνισμού είναι η επίσημη ιδεολογία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ομως, με φόντο τις αποκαλύψεις για την Καϊλή, αναρωτιόμαστε: Μήπως ήταν και σε κάνα λόμπι που προμοτάριζε και «εξαγόραζε» τη στήριξη σε τέτοιου είδους ιστορικά τερατουργήματα;

    Ριζοσπάστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για παραπληροφόρηση και αβάσιμους ισχυρισμούς κάνει λόγο η πρεσβεία του Κατάρ στην Ελλάδα για την υπόθεση διαφθοράς στην οποία εμπλέκεται η Εύα Καϊλή. 

    Σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα υποστηρίζει πως «το κράτος του Κατάρ απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε προσπάθεια συσχέτισης του με κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά. Οποιαδήποτε συσχέτιση της κυβέρνησης του Κατάρ με τους αναφερόμενους ισχυρισμούς είναι αβάσιμη και σοβαρά παραπληροφορημένη».

    Αναφέρει ακόμα ότι «Το κράτος του Κατάρ εργάζεται, μέσω της δέσμευσης ιδρυμάτων, σε ίδρυμα και λειτουργεί σε πλήρη συμμόρφωση με τους διεθνείς νόμους και κανονισμούς».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έκανε την Ευρωπαϊκή Ένωση ΠΑΣΟΚ

    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου