Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Τους στοιχειώνει


«Ας πούμε περισσότερα: Ο Ζελένσκι θυμίζει πολύ περισσότερο όχι τον Τζορτζ Ουάσιγκτον, αλλά τον Λένιν. Είναι ένας δικτάτορας, ένας επικίνδυνος αυταρχικός ηγέτης που, με εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια των φορολογουμένων των ΗΠΑ που του δόθηκαν, έχτισε ένα μονοκομματικό αστυνομικό κράτος στην Ουκρανία».

Ποιος τα γράφει αυτά; Είναι η άποψη που δημοσίευσε στο Twitter η Μαργαρίτα Σιμονιάν, αρχισυντάκτης του τηλεοπτικού δικτύου «Russia Today» (από το 2005) και του ειδησεογραφικού πρακτορείου «Sputnik» (από το 2014).

Το «αφήγημά» της δεν άνθισε σε χέρσο τόπο, αλλά συνδέεται με τις συκοφαντίες εκείνων που πολεμούσαν την Οκτωβριανή Επανάσταση και έβλεπαν στον ηγέτη της «τον διάβολο, που με τα χρήματα της Γερμανίας διέλυσε τη μεγάλη Τσαρική Αυτοκρατορία». Η Σιμονιάν, μια από τις κύριες φιγούρες της «προπαγανδιστικής μηχανής» της σημερινής αστικής Ρωσίας, επιμένει αντικομμουνιστικά στη δαιμονοποίηση του Λένιν.

Οσο πλησιάζουν τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Σοβιετικής Ενωσης, ο Λένιν, ο επαναστάτης, που συνέβαλε όσο κανένας άλλος στη συγκρότηση αυτού του μοναδικού εργατικού κράτους και μετέτρεψε τη χώρα από «φυλακή των εθνών», όπως αποκαλούσαν την Τσαρική Αυτοκρατορία, σε ισότιμη συμμαχία αδελφών λαών πάνω στις βάσεις του σοσιαλισμού, τους στοιχειώνει και τους τρομοκρατεί! Η νεοαστική τάξη της Ρωσίας εξακολουθεί να τον βλέπει στους εφιάλτες της, είτε κοιμάται στα κότερα, είτε στις βίλες της...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου