Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Ψήφισμα - «πλυντήριο» των σκανδάλων και της διαφθοράς


Το ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ελ. Λύση

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταψήφισε και το κατήγγειλε

Ψήφισμα - «πλυντήριο» των λόμπι που δρουν στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης και που είναι βασικό συστατικό της διαφθοράς, της εξαγοράς και των σκανδάλων που διαπερνούν τη λειτουργία των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ενωσης πέρασε χτες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με τις ψήφους της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της Ελληνικής Λύσης.

Μόλις μερικές μέρες μετά τις αποκαλύψεις για την εγκληματική οργάνωση, το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ε. Καϊλή, το Ευρωκοινοβούλιο με το ψήφισμά του με τίτλο «Υποψίες διαφθοράς από το Κατάρ και την ευρύτερη ανάγκη για διαφάνεια και λογοδοσία στα θεσμικά όργανα της ΕΕ», κάνει κυριολεκτικά «την πάπια». Και επιχειρεί να παρουσιάσει το καταδικαστέο και αποκρουστικό σκάνδαλο διαφθοράς και χρηματισμού, με επίκεντρο το Ευρωκοινοβούλιο, σαν ένα «μεμονωμένο περιστατικό», που αφορά αποκλειστικά κάποιους διεφθαρμένους ευρωβουλευτές και παράγοντες.

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταψήφισε και κατήγγειλε το κοινό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελ. Λύση το ψήφισαν και με τα δυο χέρια και είναι χαρακτηριστικό ότι αυτό που ψήφισαν περιλαμβάνει την κυνική ομολογία ότι η ικανότητα των λόνπι «να επηρεάζουν τη λήψη αποφάσεων στο κοινοβούλιο αποτελεί ζωτικό στοιχείο της ευρωπαϊκής δημοκρατίας».


Τι περιλαμβάνει το ψήφισμα

Παραθέτουμε ορισμένα αποσπάσματα από το κοινό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, για να γίνει κατανοητό το μέγεθος του «ξεπλύματος» στις πραγματικές αιτίες των σκανδάλων.

  • Λέει το ψήφισμα: «...λαμβάνοντας υπόψη ότι η ικανότητα των εκπροσώπων ομάδων συμφερόντων να επηρεάζουν τη λήψη αποφάσεων στο Κοινοβούλιο επιχειρηματολογώντας αποτελεί ζωτικό στοιχείο της ευρωπαϊκής δημοκρατίας». Πρόκειται για τα περίφημα λόμπι, που οι σχέσεις τους με τις πολιτικές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου είναι απόλυτα νόμιμες και θεσμοθετημένες, μέσω του ...«Μητρώου Διαφάνειας»! Τα λόμπι, τα οποία δημιουργούν και συμμετέχουν επιχειρηματικοί όμιλοι, σύμβουλοι - εκπρόσωποι επιχειρηματικών ομίλων, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και πολιτικά πρόσωπα, στήνονται και λειτουργούν με μοναδικό σκοπό την άμεση παρέμβαση για την προώθηση των συμφερόντων τους στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Δηλαδή, το να διαμορφώνουν τα μονοπώλια και οι επιχειρηματικοί όμιλοι από κοινού με τους πολιτικούς τους κανονισμούς, τις Οδηγίες και τις αποφάσεις, θεωρείται όχι μόνο απολύτως «φυσιολογικό», αλλά «ζωτικό στοιχείο της ευρωπαϊκής δημοκρατίας». Τόσο ζωτικό ώστε αυτά τα λόμπι να διαμορφώνουν το 75% της κοινοτικής νομοθεσίας!
  • Λέει το ψήφισμα: «...λαμβάνοντας υπόψη ότι το Μητρώο Διαφάνειας αποτελεί κεντρικό στοιχείο του δεοντολογικού πλαισίου και της διαφάνειας των θεσμικών οργάνων της ΕΕ».

Πρόκειται για το Μητρώο μέσω του οποίου νομιμοποιούνται η διαφθορά και οι εξαγορές. Το Μητρώο δημιουργήθηκε πριν μερικά χρόνια, στο όνομα και τότε της «καταπολέμησης της διαφθοράς». Ουσιαστικά η ΕΕ έφτιαξε έναν «Κώδικα Δεοντολογίας» για τη Διαφθορά και τις εξαγορές πολιτικών στελεχών! Είναι εντυπωσιακό ότι αυτό που προβλέπει αυτός ο Κώδικας της ντροπής είναι ότι τα λόμπι απαγορεύεται να ...επισκέπτονται επιτρόπους και ευρωβουλευτές, αλλά ακόμα κι αυτό μόνο για ορισμένο χρονικό διάστημα... Τέτοια θεσμική παρέμβαση για την ...καταπολέμηση της σαπίλας.

  • Λέει το ψήφισμα: «Το ΕΚ πιστεύει ότι το Μητρώο Διαφάνειας της ΕΕ θα πρέπει να ενισχυθεί με αύξηση του προϋπολογισμού και του προσωπικού του, ώστε να είναι σε θέση να επαληθεύει διεξοδικότερα τις πληροφορίες που παρέχουν αιτούντες και εγγεγραμμένοι».

Εδώ πραγματικά είναι για γέλια... Το Μητρώο μέσω του οποίου νομιμοποιείται η διαφθορά και το οποίο λειτουργεί σαν εργαλείο για να διευκολύνονται τα σκάνδαλα, το ΕΚ θέλει να το ...ενισχύσει, για να ελέγχει καλύτερα τις πληροφορίες.

  • Λέει το ψήφισμα: «Το ΕΚ ζητά να συσταθεί ειδική επιτροπή, η οποία θα αναλάβει να εντοπίσει πιθανές ατέλειες στους κανόνες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τη διαφάνεια, την ακεραιότητα και τη διαφθορά και να υποβάλει προτάσεις για μεταρρυθμίσεις» και «...δεσμεύεται να συστήσει εξεταστική επιτροπή μετά την ολοκλήρωση των ποινικών ερευνών».

Αυτά τα υποτιθέμενα μέτρα και ελεγκτικοί μηχανισμοί θα έχουν την τύχη των προηγούμενων. Αλλωστε και το Μητρώο που προαναφέραμε δημιουργήθηκε ως ένα μέτρο ...«θεσμικής θωράκισης», αλλά αντίθετα εξελίχθηκε σε μητρώο ξεπλύματος των λεγόμενων ομάδων πίεσης - λόμπι, ώστε να αλωνίζουν στους διαδρόμους και στα γραφεία των ευρωβουλευτών, των Επιτρόπων και άλλων αξιωματούχων της ΕΕ.


Αρση ασυλίας για Εύα Καϊλή και Μαρία Σπυράκη

Την άρση ασυλίας των ευρωβουλευτριών Εύας Καϊλή και Μαρίας Σπυράκη ζήτησε χτες ο Ευρωπαίος γενικός εισαγγελέας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΕ, «με βάση ερευνητική έκθεση που ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), υπάρχει υπόνοια απάτης επιζήμιας για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της βουλευτικής αποζημίωσης και ειδικότερα όσον αφορά τις αμοιβές των Διαπιστευμένων Κοινοβουλευτικών Βοηθών».

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι μισθοί στους συνεργάτες στο Ευρωκοινοβούλιο ήταν μικρότεροι από όσο προβλέπεται.

Η Μαρία Σπυράκη σε δήλωσή της ανέφερε πως «αποδέχομαι το αίτημα άρσης της ασυλίας μου, προκειμένου να διαφανεί ότι δεν έχω ούτε ένα ευρώ οικονομική διαφορά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» και πως «δεν έχω καμία σχέση με το Qatargate, δεν έχω καμία σχέση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση».

 

6 σχόλια:

  1. Πίσω από τη βιομηχανία ψηφισμάτων για τα «ανθρώπινα δικαιώματα»

    Στο επίκεντρο του σκανδάλου χρηματισμού από το Κατάρ, που το Ευρωκοινοβούλιο χαρακτήρισε χτες ...«μεμονωμένο περιστατικό», βρίσκονται ευρωβουλευτές και στελέχη της Ευρωβουλής που διαπρέπουν στην «υπεράσπιση» των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
    https://www.rizospastis.gr/story.do?id=11941505

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1
    Είχαμε τον Τράγκα, είχε 130 εταιρίες με έδρα το σπίτι του, είχε ακίνητα σε όποια πόλη μπορεί να φανταστεί κανείς, στήριζε το τραπεζάκι στο σαλόνι με ράβδους χρυσού, πού να σκεφτεί παράνομη δραστηριότητα η ελληνική δικαιοσύνη; Πού να πάει το έρμο το μυαλό της στο μαύρο χρήμα;
    Είχαμε τον Αβραμόπουλο, κάθε μέρα πήγαινε η πεθερά του του ακουμπούσε 50 ευρώ στο λογαριασμό του, να κάτι αδιευκρίνιστα ποσά, να ένας «δημοσιογράφος» καμένος στο αμάξι του, «σκευωρία» φώναξε η ελληνική δικαιοσύνη, «σκευωρία» και τα ελληνικά μέσα μαζικής εξημέρωσης. Πήγαν να χώσουν φυλακή και την πρώτη εισαγγελέα που ασχολήθηκε με την υπόθεση.
    Είχαμε τον Τσουκάτο, το παραδέχτηκε ότι τα άρπαξε από τη Siemens, ηρωικό «ΟΧΙ» του φώναξε η ελληνική δικαιοσύνη, «αθώοι όλοι» φώναξαν με σπαραγμό κι οι 4 εξουσίες που υπηρετούν την αστική δημοκρατία μας.
    Κι έχουμε τώρα σε μια εβδομάδα σύλληψη Καϊλή κι άρση ασυλίας της Σπυράκη; Πώς την έχετε δει ρε Βέλγοι; Δεν ξέρει η ελληνική δικαιοσύνη που δεν έχει καταδικάσει ποτέ Έλληνα πολιτικό, που έχει να καταδικάσει ισχυρό επιχειρηματία από τον Κοσκωτά, που μια φορά που έκανε το λάθος να καταδικάσει τον Λαυρεντιάδη του ‘πε «παιξ’το ετοιμοθάνατος κι εγώ είμαι εδώ», που αλλάζουν κι εξαφανίζονται οι εισαγγελείς στην υπόθεση του Noor 1 μέχρι να πεθάνει από ατύχημα κι ο τελευταίος τριτοξάδερφος των μαρτύρων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 2
      Όχι, κυρ-Βέλγοι. Ήρθαμε εμείς να σας πειράξουμε τις σοκολάτες σας; Ήρθαμε εμείς να σας αγγίξουμε τα λαχανάκια σας; Σας ακουμπήσαμε μήπως τον Λουκάκου; Σας πειράξαμε τον Ντε Μπρόινε; Εσείς γιατί αγγίζετε το εθνικό μας προϊόν, τα λαμόγια; Τόσα χρόνια κάναμε να στήσουμε τόσους μηχανισμούς παραγραφής, παίζαμε καθυστερήσεις στις υποθέσεις σαν να ήμασταν επαρχιακή ομάδα που είναι 0-0 στο 90’ στο «Γ. Καραϊσκάκης», κάναμε τη δικαιοσύνη λάστιχο, φτιάξαμε τόσο παραθυράκια, ψηφίζαμε νόμους κι υπονόμους, διορίζαμε ένα σωρό δικά μας παιδιά σε όλες τις κομβικές θέσεις, τους κάναμε και προέδρους της δημοκρατίας μετά, βάζαμε τους δημοσιογράφους να λένε λαϊκιστές, αμόρφωτους συνωμοσιολόγους κι εχθρούς του πολιτεύματος όποιους τολμούσαν να αμφισβητήσουν στο ελάχιστο και μια απόφαση κι έρχεστε εσείς να κάψετε την σπορά μιας τέτοιας δουλειάς;
      Βέλγοι, μόνο τους ευρωβουλευτές μας έχετε, πόσοι είναι 20; 21; Σας τους προσφέρουμε ρε, αφού είστε τέτοιοι. Όμως να ξέτε οι πρωθυπουργοί, οι υπουργοί, οι βουλευτές, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι μεγαλοδημοσιογράφοι, οι εισαγγελείς, είναι όλοι δικοί μας κι αυτούς ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΜΠΑΤΕ.

      Διαγραφή
  3. 48 χρονια στο Ελληνικο Κοινοβουλιο και 40 χρονια στην Ευρωβουλη , εχετε ακουσει ποτε κατι μεμπτο για βουλευτη του ΚΚΕ ?
    Ρωταω ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ουκρανία Γκέιτ
    Προμηθειες όπλων και λοιπά....
    Ευρωπαίοι μαυραγορίτες ενωμένοι ποτέ νικημενοι
    Ιδου πεδίο λαμπρό......απο τα λαϊκά δικαστήρια
    Κωνσταντινος Ζαχαριαδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου