Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Νέο δικομματικό σόου για τη ρύθμιση αποκλεισμού κομμάτων από τις εκλογές


Νέο σόου «σκληρής» αντιπαράθεσης έστησαν το μεσημέρι στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη νομοθετική ρύθμιση για τον περιορισμό κομμάτων στην εκλογική διαδικασία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αρχικά και ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης στη συνέχεια, διαγκωνίστηκαν για το ποιο κόμμα είναι πιο «αντιφασιστικό», την ώρα που αμφότεροι υιοθετούν την απαράδεκτη, επίσημη θέση της ΕΕ για τη θεωρία των δύο άκρων, την ταύτιση του φασισμού με τον κομμουνισμό, τις μέρες μνήμης «για τα θύματα του ναζισμού και του σταλινισμού».

Οι τόνοι ανέβηκαν για δεύτερη συνεχόμενη μέρα στην Ολομέλεια, με σκοπό να τονιστούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι ισχνές διαχωριστικές γραμμές των δύο κομμάτων, προκειμένου να συγκαλυφτεί η μεγάλη σύγκλιση σε στρατηγικούς στόχους.

Ο Αλ. Τσίπρας, αναφερόμενος στη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού, έκανε λόγο για «διχαστικό παραλήρημα βγαλμένο από μετεμφυλιακή περίοδο ζητώντας πιστοποιητικά φρονημάτων και θέτοντας εκτός νόμου την Εθνική Αντίσταση», προσθέτοντας ότι «το ΕΑΜ απελευθέρωσε την πατρίδα από τους ναζί και τους φασίστες», ξεχνώντας βέβαια ότι μόλις πριν λίγες μέρες, στην Πάτρα, δοξολογούσε τον Γεώργιο Παπανδρέου που εξαπέλυσε λυσσαλέο κυνηγητό εναντίον του ΕΑΜ...

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίστηκε ότι «καημός του Μητσοτάκη δεν είναι να αποκλείσει τα φασιστικά μορφώματα, αλλά να πάρει τις ψήφους των ακροδεξιών και των εθνικιστών» και πως «ψαρεύει σε θολά νερά κίβδηλου πατριωτισμού», συνοδεύοντας την τοποθέτησή του με έντονες εκφράσεις όπως ότι «θέλετε τον Κασιδιάρη εκτός νόμου, αλλά όχι τον χρυσαυγιτισμό».

Κατηγόρησε ακόμα την κυβέρνηση για «ακροδεξιά συνταγή» με «fake news, ψέματα, λάσπη και ισοπέδωση», συμπληρώνοντας ότι από αυτή τη συνταγή «και την παρουσία του Τραμπ λυτρώθηκε πρόσφατα η Αμερική». ...Εξετάζεται αν ο Αλ. Τσίπρας αναφερόταν στον «διαβολικά καλό Τραμπ» δίπλα στον οποίο στεκόταν πριν λίγα χρόνια!

Όπως αναμενόταν, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τη δική του τροπολογία, η οποία είναι ωστόσο εξίσου επικίνδυνη με την κυβερνητική. Όπως είπε ο Αλ. Τσίπρας, προτείνεται να στερούνται του δικαιώματος συμμετοχής στις εκλογές τα κόμματα που η δράση τους παραβιάζει τον αντιρατσιστικό νόμο ή που στελέχη τους έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή σε εγκληματική και τρομοκρατική οργάνωση με βάση τα άρθρα 187 και 187α του Ποινικού Κώδικα, τον περίφημο «τρομονόμο» που στην ευρωπαϊκή του εκδοχή στην ΕΕ έχει αξιοποιηθεί για την απαγόρευση και τη δίωξη Κομμουνιστικών Κομμάτων.

Στους ίδιους υψηλούς τόνους κινήθηκε η δεύτερη πράξη του δικομματικού σόου, με την απάντηση του Μ. Βορίδη ο οποίος έκανε λόγο για ταυτόσημη κριτική Τσίπρα - Κασιδιάρη και προσπαθώντας να πείσει ότι η κυβέρνηση νοιάζεται ειλικρινά για τον αποκλεισμό των ναζιστών και των παραφυάδων τους και όχι για το εκλογικό όφελος.

Ωστόσο, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι η Χρυσή Αυγή «δεν καταδικάστηκε επειδή είναι ναζιστική, αλλά επειδή τέλεσαν εγκληματικές πράξεις», αποσιωπώντας βέβαια το πασιφανές, ότι η ναζιστική ιδεολογία είναι εγκληματική και τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής απορρέουν από τον ναζιστικό της χαρακτήρα. Στη συνέχεια, αναζήτησε «γαλόνια αντιφασισμού», λέγοντας ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση έκλεισε τη ΧΑ στη φυλακή και τους αποστέρησε την κρατική επιχορήγηση. Χαρακτήρισε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ «αντισυνταγματική», ρωτώντας την αξιωματική αντιπολίτευση «μήπως θέλετε να κατέβει η ΧΑ και δεν μας το λέτε;».

Ο υπουργός υπεραμύνθηκε των διατάξεων της ρύθμισης με τις επικίνδυνες γενικεύσεις για την «πραγματική ηγεσία» και τον έλεγχο του Αρείου Πάγου στα κόμματα για το αν η οργάνωση και η δράση του εξυπηρετεί το δημοκρατικό πολίτευμα, δηλαδή την αστική εξουσία.

 

3 σχόλια:

  1. ...επειδή στο ΚΚΕ «είμαστε κολλημένοι», «δεν δείξαμε καμία ανοχή στη Χρυσή Αυγή», «δεν πήγαμε ποτέ μαζί στα Καστελλόριζα», «δεν συμπράξαμε ποτέ με το ΛΑ.Ο.Σ και τους ΑΝΕΛ», «δεν μπήκαμε ποτέ μαζί σε ψηφοδέλτια με υποψήφιους της Χρυσής Αυγής όπως η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ στο Εργατικό Κέντρο Πύργου», «γιατί τα έδρανά μας ήταν άδεια όταν οι υπόλοιπο χειροκρατούσαν τους ναζί του τάγματος Αζόφ».
    Γιάννης Γκιόκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι αλλα .... οι ΑΖΟΦικοι ναζιστες του Ζελενσκι θα στεναχωρεθουν που οι ομοιδεατες τους χρυσαυγιτες , υπο τον Κασιδιαρη , δεν θα μπορουν να εκπροσωπηθουν στην Ελληνικη Βουλη !!!!! Εκει δηλαδη που οι ναζιστες της Ουκρανιας ''εισεπραξαν'' θερμα χειροκροτηματα απ' ολους ... πλην ΚΚΕ φυσικα !!!! Ισως ο Κουλης να κληθει να δωσει εξηγησεις .....
    Δημόφιλος Θεσπιεύς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χορτασαμε ''χριστιανικη αγαπη'' απο παρα πολλους φασιστοχριστιανους που κανουν σχολια για τους σεισμους της Τουρκιας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου