Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

«Ο κόσμος τρέχει πάλι στους δρόμους»

 

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 200 τραυματίστηκαν από τους σεισμούς που έπληξαν την επαρχία Χατάι, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Σε εξέλιξη βρίσκονται επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης σε ερείπια κτιρίων που κατέρρευσαν σε τρεις τοποθεσίες, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό.

Στις 20.04 (τοπική ώρα, 19.04 ώρα Ελλάδος) σεισμική δόνηση μεγέθους 6,4 βαθμών συγκλόνισε την περιοχή και έγινε αισθητή σε γειτονικές χώρες. Ακολούθησε λίγο αργότερα σεισμός 5,8 βαθμών, ενώ η μετασεισμική ακολουθία παραμένει έντονη.

Πηγή: SOL Haber

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε καταρρεύσεις ετοιμόρροπων κτιρίων και δραματικές εκκλήσεις κατοίκων για βοήθεια.

Τα θύματα των χτεσινών σεισμών προστίθενται στη μακάβρια λίστα των νεκρών από τους σεισμούς της 6ης Φλεβάρη. Μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί περισσότεροι από 46.000 θάνατοι σε Τουρκία και Συρία, απολογισμός που θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα αυξηθεί.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», «Anadolu»)


Βίντεο - ντοκουμέντο από την ώρα του νέου σεισμού 6,3 Ρίχτερ στα σύνορα Τουρκία - Συρίας που κατέγραψε η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ που βρίσκεται στην περιοχή Χατάι και παραδίδει υλική βοήθεια στους σεισμόπληκτους. 

Στιγμιότυπα από το Χατάι και Σαμαντάγ λίγο μετά το νέο σεισμό κατέγραψε η αποστολή του ΠΑΜΕ στην περιοχή.

Όπως φαίνεται στο βίντεο ο κόσμος μπήκε στα αυτοκίνητά του δίπλα στους δρόμους ή μαζεύτηκε γύρω φωτιές σε ανοιχτά μέρη. Οι πόλεις βυθισμένες στο σκοτάδι σαν φαντάσματα...

 Η αποστολή του ΠΑΜΕ για το νέο σεισμό

«Βρεθήκαμε στη συγκυρία να ζήσουμε αυτό που βιώνει ο κόσμος αυτές της ημέρες με τα παιδιά κατατρομαγμένα, τον κόσμο να τρέχει πάλι στους δρόμους και να φοβούνται ότι θα έρθει ο ουρανός στο κεφάλι τους» ανέφερε η αποστολή του ΠΑΜΕ που βρίσκεται στην Τουρκία και «ταρακουνήθηκε» από τον νέο ισχυρό σεισμό και τους άλλους που ακολούθησαν. 

«Είμαστε καλά στην υγεία μας και προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους συναδέλφους μας, όπως μπορούμε, και ειδικά με το πρόβλημα με τα παιδιά που είναι συνέχεια σε κατάσταση σοκ» κατέληξε.  

ΠΑΜΕ Στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας παραδίδουν πάνω από 100 τόνους βοήθειας

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου