Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Οι αγώνες των εργαζομένων φέρνουν την ελπίδα, γράφουν Ιστορία


Συγκλονιστικές ήταν οι εικόνες από το πλημμυρισμένο από χιλιάδες διαδηλωτές Παρίσι την Πέμπτη, ημέρα πανεθνικής απεργίας, όπου ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετέφερε την αλληλεγγύη του  Κόμματος και των εργαζομένων της χώρας μας στην εργατική τάξη, τοn λαό και τη νεολαία της Γαλλίας που δίνουν εδώ και εβδομάδες έναν εμβληματικό αγώνα ενάντια στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Μακρόν.

Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχαν επίσης και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και υποψήφιοι βουλευτές Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου και Γιώργος Πέρρος.

Στην πλατεία της Βαστίλης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας έγινε δεκτός με χειροκροτήματα στη συγκέντρωση των συνδικάτων της CGT. 

 Κοινός ο αγώνας σε Ελλάδα και Γαλλία


«Είναι κοινός ο αγώνας σε Ελλάδα και Γαλλία, σε όλη την Ευρώπη, ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές, ενάντια στις αντιλαϊκές επιλογές των κυβερνήσεων στην Ελλάδα, στη Γαλλία, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους, στα μονοπώλια, για να νικήσει τελικά ο εργαζόμενος λαός και να ανοίξει τον δρόμο για το συμφέρον το δικό του και όχι για τα συμφέροντα και τα κέρδη των λίγων.Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας. Αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα στην Ελλάδα, στη Γαλλία, σε όλο τον κόσμο», δήλωσε από τον χώρο της συγκέντρωσης.


Στη συνέχεια, απηύθυνε στα γαλλικά χαιρετισμό στη συγκέντρωση, μεταφέροντας την αλληλεγγύη των Ελλήνων κομμουνιστών και της εργατικής τάξης της Ελλάδας στον αγώνα που δίνει η εργατική τάξη της Γαλλίας. «Αυτός ο αγώνας σας έχει ήδη γράψει ιστορία», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ευχόμενος καλούς αγώνες και νίκη στους εργαζόμενους της Γαλλίας, με το χαρακτηριστικό «Venceremos!».

Συγκινητικές εικόνες ταξικής αλληλεγγύης

Μόλις ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό του, οι Γάλλοι συνδικαλιστές τού πρόσφεραν ως αναμνηστικό ένα μαντήλι των «Φίλων της Κομμούνας του Παρισιού».

Στο σημείο βρίσκονταν και Έλληνες μετανάστες απεργοί, που φώναζαν το σύνθημα «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», ενώ την ίδια ώρα άρχισε από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης να ακούγεται η «Διεθνής», την οποία τραγούδησαν μαζί στη γλώσσα τους Έλληνες και Γάλλοι συγκεντρωμένοι, προκαλώντας πολύ  μεγάλη συγκίνηση. 

«Είμαστε εδώ»...


Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ παρευρέθηκε και χαιρέτισε το πρωί της Πέμπτης σε απεργιακή συγκέντρωση σιδηροδρομικών στον σταθμό του Μον Παρνάς.

Οι σιδηροδρομικοί υποδέχθηκαν τον Δημήτρη Κουτσούμπα φωνάζοντας συνθήματα και τραγουδώντας «Είμαστε εδώ! Είμαστε εδώ! Ακόμα κι αν δεν τον θέλει ο Μακρόν, εμείς είμαστε εδώ. Για την τιμή των εργατών και για έναν καλύτερο κόσμο, ακόμα και αν δεν το θέλει ο Μακρόν, είμαστε εδώ».

 «Μας συγκινεί που οι Έλληνες εργάτες είναι στο πλευρό μας»

«Μας συγκινεί που οι Έλληνες εργάτες είναι στο πλευρό μας» έλεγαν Γάλλοι εργάτες στον Δημήτρη Μαβίδη απεσταλμένο του 902.gr και του «Ριζοσπάστη» στο Παρίσι που την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε μια τεράστια απεργιακή συγκέντρωση ενάντια στα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης Μακρόν.

«Ζήσαμε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση... από κάθε δρόμο έφταναν απεργοί και διαδηλωτές στην πλατεία της Βαστίλης» μεταδίδει ο Δ. Μαβίδης.

4 σχόλια:

  1. Δηλαδη τι πηγε Γαλλια να κανει;
    Αντιποιηση;
    Δεν ξερει οτι εκει ειναι ο Μελανσον;
    Κολλημενοι!

    Παναγιωτης Παπουτσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βασω κολυβα
      κολλημενοι με τους αγωνες της εργατικης ταξης. Οσο πιο πολλοι εναντια σε ολους αυτους που προστατευουν τραπεζες και τα σεντουκια τους, αλλα και τους γαλλους κατρουγκαλους.

      Διαγραφή
  2. Συγγνώμη αλλά δεν έχει βρεθεί ένας άνθρωπος να πει μια κουβέντα για τους κακόμοιρους τους καταστηματάρχες στο κέντρο του Παρισιού που δεν μπορούν οι άνθρωποι να δουλέψουν με όλους αυτούς που έχουν μαζευτεί εκεί 🤣🤣
    Αφήστε που πλήττεται, ίσως ανεπανόρθωτα, ο τουρισμός!!
    Oh mon Dieu!!

    Sotiris Kelamis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο τείχος» εργατών και φοιτητών έσπασε η αστυνομοκρατία
    https://www.902.gr/eidisi/kosmos/324621/synehizetai-i-apergia-sta-diylistiria-sto-teihos-ergaton-kai-foititon-espase-i

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου