Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Τα ρίχνει στο αναχρονιστικό κράτος που είναι ικανό να προστατεύει κέρδη και όχι ζωές


Καλά κρατεί η λογική της συγκάλυψης των διαχρονικών ευθυνών των κυβερνήσεων για το έγκλημα στα Τέμπη, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να πρωταγωνιστεί.

Έριξε το φταίξιμο σε «κενά», σε «συμπεριφορές» και στο «αναχρονιστικό κράτος» βγάζοντας λάδι την πολιτική της απελευθέρωσης του σιδηρόδρομου και της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την πολιτική που για το κέρδος κοστολογεί φτηνά την ανθρώπινη ζωή...

Στις κοινές δηλώσεις με τον νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίστηκε πως «είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε όσα μας πόνεσαν. Κενά δεκαετιών και απαράδεκτες συμπεριφορές κρατικών υπαλλήλων από το χθες. Θα είμαι πρώτος στη μάχη για να ξεριζωθεί κάθε νησίδα του παλιού αναχρονιστικού κράτους».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου που επίσης μίλησε για παθογένειες ενός αναχρονιστικού κράτους. Υποστήριξε ότι «αναδεικνύονται συμπεριφορές, νοοτροπίες και παθογένειες, που προφανώς δεν είναι τωρινές αλλά διαιωνίζονται σ' ένα τμήμα του στενού και ευρύτερου δημοσίου τομέα, στο βαθύ και αναχρονιστικό κράτος». 

Ωστόσο, αυτό το κράτος του είναι εξαιρετικά ικανό να φορολεηλατεί, να κάνει ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών αλλά είναι ανίκανο να προστατεύει την ανρθώπινη ζωή όπως με τραγικό τρόπο αποδείχτηκε στα Τέμπη, στο Μάτι, στη Μάνδρα, στα χιόνια, στις βροχές και τις φωτιές...

Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για την εγκληματική πολιτική της ΕΕ για τος σιδηρόδρομο που οδήγησε στα Τέμπη. Αντίθετα προσπαθεί να κρύψει τις δικές τους κυβερνητικές ευθύνες εντοπίζοντας το πρόβλημα μόνο την τελευταία τετραετία. Ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι ο Κ. Μητσοτάκης «έφτασε την Κυριακή να ζητήσει συγγνώμη για την τραγωδία. Μία συγγνώμη βέβαια που για να την πει έφτασε στα χρόνια του Σημίτη. Για να γίνει πολύ γρήγορα η γραμμή "όλοι φταίμε". Και ξέρουμε πολύ καλά ότι όταν φταίμε όλοι, στην πραγματικότητα δεν φταίει κανείς...»

Για μια ακόμα φορά μπροστά σε μια τραγωδία, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τσακώνονται για το ποσοστό της ευθύνης που τους αναλογεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου