Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

«Ψάξε τις διαφορές» ή κάνε τη διαφορά;


Μ
ία ακόμα γεύση από το παραμύθι του ΣΥΡΙΖΑ περί «προοδευτικής διακυβέρνησης» πήρε ο λαός, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των ψηφοδελτίων του. Εκεί όπου πλέον «και με τη βούλα» βρίσκονται πρωτοκλασάτα στελέχη του «αμαρτωλού» ΠΑΣΟΚ και της συγκυβέρνησης με τη ΝΔ, από τον Τζουμάκα, τον Κουρουμπλή και τον Ραγκούση έως την Τζάκρη, στελέχη της... συνιστώσας «ΝΔ χωρίς τον Μητσοτάκη», όπως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρ. βουλευτής επικρατείας της ΝΔ Ευ. Αντώναρος, πρωτοκλασάτα στελέχη της Τοπικής Διοίκησης με τη στήριξη της ΝΔ, με πολλά γαλόνια στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, όπως ο Παχατουρίδης κι άλλοι, όπως ο πρώην περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης, που το 2014 ξέπλενε τους ναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.

Αλλα τόσα «φυντάνια» και με αντίστροφες διαδρομές μπορεί να βρει κανείς ως υποψήφιους και των άλλων κομμάτων, της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ. Κι όμως... Τα κόμματα αυτά, που έχουν χάσει τον λογαριασμό για το πού ανήκουν πλέον διάφορα στελέχη τους, επιστρατεύουν προεκλογικά τους κάλπικους εκβιασμούς περί «αστάθειας», όταν είναι γνωστό ότι «όλοι κολλάνε με όλους», με συγκολλητική ουσία το «κοινό πρόγραμμά» τους, που είναι η στρατηγική του κεφαλαίου. Αυτό αποδεικνύει και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν σύνορα στις μετακινήσεις στελεχών τους από το ένα στο άλλο...

Αυτός είναι ο λόγος που οι «σεσημασμένοι» μνημονιακοί, υπουργοί κυβερνήσεων που τσεκούρωσαν μισθούς, συντάξεις, δαπάνες για Υγεία και Παιδεία, λένε ότι δεν άλλαξαν ούτε λέξη απ' όσα έλεγαν μέχρι χτες για να βρεθούν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Και γιατί να μην αισθάνονται άλλωστε «σαν στο σπίτι τους», αφού ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΑΝΕΛ το τρίτο μνημόνιο, εφάρμοσε άλλα δύο και δηλώνει ετοιμοπόλεμος να διαχειριστεί το «υπερμνημόνιο» του Ταμείου Ανάκαμψης, με ευλαβική τήρηση των «μνημονίων διαρκείας» της ΕΕ.

Ακριβώς επειδή οι ...μεταγραφόμενοι πρώην Νεοδημοκράτες, ΠΑΣΟΚοι και λοιποί «σήκωσαν το χέρι τους» για να νομοθετήσουν το ξεσπίτωμα λαϊκών οικογενειών, αισθάνονται τώρα «οικεία» στον ΣΥΡΙΖΑ των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και της ποινικοποίησης του αγώνα ενάντιά τους, στον ΣΥΡΙΖΑ των «win win» προτάσεων για τους τραπεζίτες και τα funds, όπως είπε ο Τσίπρας.

Αλλά κι εκείνοι που τσάκισαν στη φοροληστεία τους δημότες, που έκοψαν στοιχειώδεις παροχές για τις λαϊκές ανάγκες, έτρεξαν τις ιδιωτικοποιήσεις, τις συγχωνεύσεις σχολείων, την «απελευθέρωση» σε μια σειρά τομείς στην Τοπική Διοίκηση, αποδέχονται με ευχαρίστηση τα καλά λόγια για το «πλούσιο έργο» τους και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, που και οι δικοί του δήμαρχοι έκαναν τα ίδια, ενώ σήμερα δηλώνουν έτοιμοι να διασφαλίσουν τα ματωμένα πλεονάσματα, τις «δίκαιες» ιδιωτικοποιήσεις, τις «πράσινες» μπίζνες με όχημα και τους δήμους.

Και η λίστα δεν έχει τελειωμό...

Μέχρι τώρα λοιπόν έχουμε δει τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, τα πήγαινε - έλα και τις μεταγραφές. Εχουμε δει και τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ... Και η σύγκριση αποκαλύπτει... Ας δούμε μερικά παραδείγματα:

- Στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ είναι ο πρόεδρος των εργαζομένων της COSCO και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ είναι όσοι έβαλαν πλάτη στη λεγόμενη «εμβληματική επένδυση» της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά και τους όρους γαλέρας που έχουν διαμορφωθεί για τους εργαζόμενους.

- Στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ είναι αγωνιστές που έχουν στην πλάτη τους διώξεις για τη δράση τους ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών. Στα ψηφοδέλτια των άλλων κομμάτων βρίσκονται - στην καλύτερη των περιπτώσεων - όσοι νομοθέτησαν την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας από τα κοράκια και ενίοτε και τα κοράκια αυτοπροσώπως...

- Στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ βρίσκονται δεκάδες αγωνιστές γιατροί και υγειονομικοί του δημόσιου συστήματος Υγείας, που έδωσαν τη μάχη για να σωθεί ο λαός μας την περίοδο της πανδημίας. Στα ψηφοδέλτια των άλλων κομμάτων είναι όσοι έχουν βάλει πλάτη στη διαμόρφωση της Υγείας - εμπόρευμα, στην υποστελέχωση των νοσοκομείων, στην αποψίλωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

- Στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ βρίσκονται απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που έχουν δώσει αγώνες μαζί με τον λαό ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, έχουν δώσει αγώνες ενάντια στην ένταση της κρατικής καταστολής και του κρατικού αυταρχισμού. Στα ψηφοδέλτια των άλλων κομμάτων βρίσκονται αυτοπροσώπως οι δεσμεύσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ στην παραπέρα εμπλοκή της Ελλάδας στα σχέδια του ΝΑΤΟ...

Γι' αυτό και η λαϊκή ψήφος στις 21 Μάη πρέπει να σημαδέψει σωστά: Οχι «ψάχνοντας τις διαφορές» ανάμεσα στα αστικά κόμματα που θα «τρέξουν» την αντιλαϊκή επίθεση από την επόμενη μέρα, αλλά κάνοντας τη διαφορά, με πιο δυνατό ΚΚΕ!


Κ. Πασ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου