Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

Αστείες ...εκπτώσεις


«Το τερμάτισαν» τράπεζες και κυβέρνηση με την ανακοίνωση ότι παγώνουν τα επιτόκια στα στεγαστικά δάνεια για έναν χρόνο, για να στηρίξουν τάχα τους δανειολήπτες! Οχι αυτούς που δεν πληρώνουν πια τις δόσεις, έχοντας φτάσει στο «αμήν», αλλά τους «καλοπληρωτές», αυτούς δηλαδή που κόβουν και από τα πιο απαραίτητα για να εξυπηρετούν το δάνειο. Τους κάνουν μάλιστα και πασχαλιάτικο δώρο, τη μείωση των επιτοκίων κατά 20 μονάδες βάσης, παρότι αυτά έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες σε τέτοιο βαθμό, που οι δανειολήπτες αναγκάζονται να πληρώνουν τρεις παραπάνω δόσεις τον χρόνο σε τόκους, σε σύγκριση με πέρυσι τον Ιούνη.

Στην πραγματικότητα, και αυτή η ρύθμιση καμία σχέση δεν έχει με τα συμφέροντα και τις ανάγκες των χρεωμένων νοικοκυριών, που έχουν πληρώσει μια και δυο φορές το σπίτι τους στις τράπεζες. Αλλωστε, ακόμα και με αυτές τις αστείες ...εκπτώσεις, η δόση συνεχίζει να είναι απογειωμένη ακόμα και σε σχέση με πριν από έναν χρόνο.

Αλλος είναι επομένως ο σκοπός των τραπεζών, που τις σιγοντάρουν βέβαια η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα: Να ρίξουν ένα «τυράκι» στους συνεπείς δανειολήπτες για να συνεχίσουν να πληρώνουν κανονικά τις δόσεις, ώστε να μην περάσουν κι άλλα δάνεια στη σφαίρα του ...διαμαρτυρόμενου.

Με άλλα λόγια, επιλέγουν να παραιτηθούν από ένα μικρό μέρος της μελλοντικής κερδοφορίας τους, ώστε αυτή να μην υποστεί μεγαλύτερο πλήγμα, εφόσον κι άλλα νοικοκυριά «κλατάρουν» από τις απανωτές αυξήσεις και σταματήσουν να πληρώνουν το δάνειο. Για τέτοια ...στήριξη μιλάμε!

Και έχουν το θράσος να τη διαφημίζουν μεγαλοβδομαδιάτικα, που ο λαός μετράει και το τελευταίο ευρώ μπας και καταφέρει να περάσει ένα διήμερο μακριά από την πόλη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου