Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 13 Απριλίου 2023

Στον «ωχαδελφισμό» φορτώνει το έγκλημα στα Τέμπη


Στον «ωχαδελφισμό», στην αδιαφορία και στο ρουσφέτι φορτώνει το έγκλημα στα Τέμπη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνοντας ότι είναι κάλπικη η ανάληψη της όποιας ευθύνης θεωρεί ότι έχει η κυβέρνηση, την οποία μάλιστα αναγκάστηκε να αναλάβει μετά τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις που έγιναν σε όλη τη χώρα για να μη συγκαλυφθεί το προδιαγεγραμμένο έγκλημα.

Μιλώντας στο «MEGA» και στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη ενώ ισχυρίστηκε πως νιώθει «πολύ βαριά την ευθύνη που μου αναλογεί» διότι δεν ολοκληρώθηκε το έργο της τηλεδιοίκησης, αμέσως μετά χρέωσε το έγκλημα στον «ωχαδελφισμό», στην αδιαφορία, στο ρουσφέτι και το πελατειακό κράτος και ούτε λίγο ούτε πολύ χρέωσε στο συνδικαλισμό τη μη επίλυση ζητημάτων που σχετίζονται με το κράτος, λέγοντας ότι συγκρούστηκε και με συνδικαλιστές που προέρχονται από τη ΝΔ! Ανέφερε ακόμα πως «ιδιωτικά μπορεί και να έκλαψα».  

Καμία αναφορά από τον πρωθυπουργό στην πολιτική της απελευθέρωσης του σιδηρόδρομου και της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, μια πολιτική που καταδικάστηκε στις μεγάλες κινητοποιήσεις όπου κυριαρχούσε το σύνθημα «Τα κέρδη τους, οι ζωές μας», ειδικά στα πανό των εκατοντάδων χιλιάδων νέων που διαδήλωσαν από κάθε σχολείο, σχολή και Πανεπιστήμιο εκφράζοντας την οργή και την αγανάκτησή τους για τον άδικο χαμό 57 ανθρώπων.

Με φόντο τη νεανική οργή, κατέφυγε σε μια προσπάθεια να προσεγγίσει τους νέους ψηφοφόρους ενόψει των εκλογών, λέγοντας ότι πρέπει «να φροντίσουν να διαμορφώσουν οι ίδιοι το μέλλον τους και να μην το αφήσουν σε κάποιους άλλους». Ωστόσο οι μαθητές, φοιτητές και νέοι εργαζόμενοι, με τον αγώνα τους και για το έγκλημα στα Τέμπη έδειξαν ότι μπορούν να διαμορφώσουν το μέλλον τους καταδικάζοντας την πολιτική που αντιμετωπίζει τη ζωή και τη μόρφωσή τους ως κόστος.

Αναφέρθηκε επίσης στη σημασία του προληπτικού ελέγχου, κάνοντας ειδική αναφορά στον καρκίνο του μαστού. Όμως ουσιαστική πρόληψη δίχως αναπτυγμένη και στελεχωμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας δεν μπορεί να υπάρξει και φυσικά με τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές στα δημόσια νοσοκομεία.

Επίσης, μίλησε για βελτίωση των υποδομών στον αθλητισμό, μιλώντας για τα γήπεδα ποδοσφαίρου των ΠΑΕ όταν ο ερασιτεχνικός αθλητισμός μαραζώνει και οι υποδομές λαϊκής άθλησης είναι από ελάχιστες έως ανύπαρκτες. 

Δήλωσε ακόμα ότι αν και ιδιωτικά χρησιμοποιεί το TikTok, απαγόρευσε τη χρήση της εφαρμογής από τους υπουργούς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου