Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 2 Μαΐου 2023

Τα αστικά κόμματα έχουν δεσμευτεί για τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής μετά τις εκλογές


Τη σύμπλευση των κομμάτων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποτυπώνεται σε μια σειρά τομείς και νόμους, με πιο εμβληματικό τον νόμο Αχτσιόγλου - Βρούτση, ανέδειξε ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής στον Δυτικό Τομέα Αθήνας, μιλώντας το πρωί της Τρίτης 2 Μάη στην τηλεόραση της ΕΡΤ1. Όπως υπενθύμισε, ο νόμος αυτός κατάργησε τις ΣΣΕ, κατάργησε τις τριετίες και ορίζει ότι ο κατώτατος μισθός καθορίζεται από τον εκάστοτε υπουργό, ανάλογα με τη δημοσιονομική πορεία της χώρας. 

Υπογράμμισε ότι ως αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζεται, είναι οι εργαζόμενοι να πληρώνουν το 95% της φορολογίας και το κεφάλαιο το υπόλοιπο 5%, ενώ υπενθύμισε πως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησαν και διατήρησαν την εθελοντική φορολογία των εφοπλιστών, ενώ με ευθύνη τους πάνω από το 50% των εργαζομένων δουλεύει με μερική απασχόληση, χωρίς ωράριο και δικαιώματα.

Υπενθύμισε ότι όλα τα αστικά κόμματα ψήφισαν τρία μνημόνια, ενώ για το επόμενο διάστημα έχουν δεσμευτεί στην ΕΕ για το Ταμείο Ανάκαμψης, το νέο υπερμνημόνιο που επιβάλλει νέα προαπαιτούμενα, στα δημοσιονομικά, στο ΝΑΤΟ κ.α.  

Οι πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις έδειξαν ότι ο λαός θέλει να αλλάξει αυτή την πολιτική της βαρβαρότητας που ζει, είπε και κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ. 

Όσον αφορά την τροπολογία που ήρθε στη Βουλή για το κόμμα Κασιδιάρη, ο Γ. Πέρρος σημείωσε ότι το ΚΚΕ την απέρριψε γιατί περιλαμβάνει τη λογική της ΕΕ για τα δύο άκρα, ενώ είναι τεράστιες οι ευθύνες και των δύο κυβερνήσεων, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, για το θέμα της μη ολοκλήρωσης της δίκης εδώ και 8 χρόνια. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι ο λαός να στείλει στα σκουπίδια το κόμμα Κασιδιάρη και τα άλλα ναζιστικά μορφώματα, είπε, εξηγώντας πως δεν είναι αντισυστημικό κόμμα, όπως παρουσιάζεται, γιατί στηρίζει τα συμφέροντα των εργοδοτών σε βάρος των εργατικών δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου