Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Οι επαγγελματίες δεν πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη


 Οι δηλώσεις του "ψαλιδοχέρη Κατρούγκαλου", που η νομοθεσία του αποτέλεσε το "κερασάκι στην τούρτα" διαδοχικών αντιασφαλιστικών νόμων, αποτελούν πρόκληση για κάθε σημερινό και αυριανό συνταξιούχο. Πρόκληση αποτελεί και η στάση της ΝΔ, που εφαρμόζει τις βασικές διατάξεις του ν. Κατρούγκαλου τις οποίες υποσχόταν ότι θα καταργήσει. Αποτελεί μια κραυγαλέα απόδειξη αυτού που υποστηρίζει το ΚΚΕ, ότι τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ κινούνται στις ίδιες αντιλαϊκές κατευθύνσεις.

Όλες οι κυβερνήσεις αποδείχθηκαν συνεταιράκια στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης: Τσάκισαν τις συντάξεις οδηγώντας ακόμα και σε μειώσεις 30-40%, εξανέμισαν την προβλεπόμενη δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό, νομιμοποίησαν την κλοπή δισεκατομμυρίων ευρώ από τα αποθεματικά των Ταμείων.

Η άμεση απαίτηση όλων των επαγγελματιών, όλων των συνταξιούχων είναι να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι και να δοθούν εδώ και τώρα γενναίες αυξήσεις για αξιοπρεπείς συντάξεις. Αυτό το αίτημα στηρίζει σε όλους τους τόνους το ΚΚΕ.

Οι επαγγελματίες και οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη: Ούτε αυξήσεις στις εισφορές χωρίς αντίκρισμα ούτε τις σημερινές συντάξεις πείνας.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα από την πρώτη στιγμή στήριξε τους αγώνες των επαγγελματιών και των συνταξιούχων και κατέθεσε επανειλημμένα τις προτάσεις του διεκδικώντας:

- Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Αυξήσεις στις συντάξεις, με βελτίωση των ποσοστών αναπλήρωσης και αύξηση των δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό. Επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών εδώ και τώρα.

- Κατάργηση του ποσού της εισφοράς για την Υγεία. Το σύνολο των δαπανών για την Υγεία και την Πρόνοια να αποδίδεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

- Πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών για το 2023

 Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ


 Προανήγγειλε αύξηση ασφαλιστικών κρατήσεων για αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες

Μαρτυριάρης αποδείχθηκε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος για τα σχέδια της επόμενης ημέρας, αφού σε τηλεοπτικό σταθμό όχι απλά υποστήριξε τον αντιασφαλιστικό νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης που φέρει το όνομά του, αλλά επιπλέον άφησε ανοιχτή την αύξηση των ασφαλιστικών κρατήσεων για τους επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενους στο 20%, απογειώνοντας κι άλλο τη φοροληστεία σε βάρος τους.

Άσχετα αν στη συνέχεια, με ανάρτησή του στα social media, επιχείρησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, κάνοντας λόγο για «προσωπικές απόψεις» και ισχυριζόμενος ότι «καμία αλλαγή επιβάρυνσης των ελεύθερων επαγγελματιών ή των μισθωτών σε σχέση με τις ασφαλιστικές τους εισφορές δεν προβλέπει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Φαίνεται όμως πως η παραπάνω «προσωπική άποψη» του... ξέφυγε, αποδεικνύοντας ότι ανεξαρτήτως κυβερνητικής σύνθεσης, η φορολεηλασία σε βάρος επαγγελματιών αυτοαπασχολουμένων θα ενταθεί.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε έκανε σχετική δήλωση και ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι «δεν υπάρχει καμία αύξηση εισφορών στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Την ίδια ώρα, η δήλωση του Γ. Κατρούγκαλου προκάλεσε αντιδράσεις από τη ΝΔ, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Άκη Σκέρτσο να σχολιάζει ότι «αποκαλύφθηκε από τον κ. Κατρούγκαλο άλλη μια κρυφή πτυχή της κυβέρνησης ειδικού σκοπού και ολικής καταστροφής που μας προτείνει ο κ. Τσίπρας: Η επαναφορά δηλαδή του νόμου Κατρούγκαλου σε ό,τι αφορά τον συντελεστή ασφαλιστικών κρατήσεων των ελεύθερων επαγγελματιών στο 20% του ετήσιου εισοδήματός τους».

Η υποκρισία όμως αυτής της δήλωσης από πλευράς της ΝΔ αναβλύζει από κάθε λέξη γιατί ως κυβέρνηση τα τελευταία 4 χρόνια εφάρμοσε απαρέγκλιτα όλες τις βασικές διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου, επιβεβαιώνοντας ότι το κράτος έχει συνέχεια στη φοροαφαίμαξη του λαού, ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο ένοικος του Μαξίμου.

3 σχόλια:

  1. Εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ ο Γ. Κατρούγκαλος.

    Δήλωσε ο ίδιος ότι αποσύρεται από υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μετά το σάλο που προκλήθηκε μετά τις δηλώσεις του για αύξηση των ασφαλιστικών κρατήσεων στους αυτοαπασχολούμενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς Κατρούγκαλο? Ο άνθρωπος αυτός ήτο μία κάποια λύσις."
      Κ.Π. Ταβάφεις.😎

      Διαγραφή
  2. Ο δικομματικός καυγάς της ημέρας, άρχισε από το πρωϊ:
    https://www.efsyn.gr/politiki/antipoliteysi/390206_anakalypsan-pali-nomo-katroygkaloy-pliromeni-apantisi-tsapanidoy-se
    Οι "πέτσινοι" καυγάδες ανάμεσα σε νουδού και τΣύριζα θυμίζουν έντονα αυτό, που στις γειτονιές παληότερα αποκαλούσαμε "πουτανοκαυγά": Η μιά έβγαζε τα άπλυτα της αλληνής στη φόρα! Ηταν η χαρά του συνοικιακού ...χωροφύλακα(!), που έστηνε αυτί και μάζευε άκοπα πληροφορίες.
    Τώρα ξεκατινιάζουνται κι οι δυό για τις μπομπές αμφοτέρων στο ασφαλιστικό, και ποιός τάχατες είναι πιο ..."δίκαιος" στην μοιρασιά της ...αδικίας(!) μεταξύ ελ. επαγγελματιών και μισθωτών. Κάνοντας μώκο για τις εργοδοτικές εισφορές, που μειώσανε και οι δυό, και τις επαχθέστατες και απατηλές ιδιωτικές ασφαλίσεις, "κουμπαράδες" και λοιπές παπαριές, που προωθήσανε και οι δυό!
    Κάνοντας μώκο για την απλή και μόνη, οικονομικά βιώσιμη, αλήθεια: Τις εισφορές του εργαζομένου, με οποιαδήποτε μορφή, πληρώνει ο εργοδότης, όποιος κι αν είναι αυτός: Επιχειρηματίας, Κράτος, ιδιώτης πελάτης! Τελεία και παύλα!
    Αλλά, μην περιμένουμε και πολλά από κόμματα των εργοδοτών.....
    Ομως....
    Στον ...πουτανοκαυγά, που μετά άναψε για τα καλά, σκίστηκαν και τα καλτσόν, κι αρχίσαν πολλές κότες μαζί να κακαρίζουν!
    Αποσύρεται από τις εκλογές ο Γιώργος Κατρούγκαλος μετά το «αυτογκόλ» και την παρέμβαση Τσίπρα.
    Καμαρώστε:
    - "Παραίτηση" Κατρούγκαλου ή, ορθότερα, "Θυσία της ...Ιφιγένειας"!
    (κι έχουν τυπωθεί και τα ψηφοδέλτια! - Ολα του γάμου δύσκολα, κι η γκαστρωμένη νύφη ...ν' αποβάλλει!)
    - Θριαμβολογίες Σκέρτσου.
    - Νάσου, να πετάγεται σαν ...Fouτσα και το ΠΑΣΟΚ(Κινάλ, με νέο ΑΦΜ).
    - Οικονομικό Επιμελητήριο (Κόλλιας)
    - ΤΕΕ (Στασινός)
    - ΔΣΑ (Βερβεσός)
    - Εμπορικός Σύλλογος
    Για την ουσία της ασφαλιστικής κατεδάφισης, που υποστήριξαν με πάθος όλες οι &outάνες και κότες... μώκο, βέβαια!
    Ελπίζω μέχρι αύριο, να σας πω τη γνώμη μου, τι σημαίνουν όλα αυτά για τις εκλογές, και κυρίως για μετά από αυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου