Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

Κάνουμε τη διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ

Είκοσι περίπου μέρες απομένουν μέχρι τις εκλογές της Κυριακής 21ης Μάη. Σ' αυτό το χρονικό διάστημα, η πολιτική μάχη που καλούμαστε να δίνουμε καθημερινά όλοι εμείς, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, κάνοντας τη νύχτα μέρα, θα κορυφωθεί, για να δούμε το Κόμμα μας να βγαίνει ακόμα πιο δυνατό, πιο αποτελεσματικό, πραγματικό στήριγμα κι ελπίδα στα συσσωρευμένα προβλήματα, αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, που αντιμετωπίζουν η εργατική τάξη, ο λαός, η νεολαία.

Ολα τα πολιτικά κόμματα που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ενδεχομένως με διαφορετική αιτιολόγηση το καθένα, συμφωνούν απόλυτα στο προεκλογικό «πλασάρισμα» του φαινομενικά «λογικού» διλήμματος: «Ακυβερνησία ή μια ισχυρή κυβέρνηση σ' αυτές τις δύσκολες συνθήκες που ζει ο λαός;». Απροκάλυπτα εκβιάζουν, για να εγκλωβίσουν στο δικό τους «μαντρί» τις λαϊκές ψήφους.

Κανείς όμως δεν πρέπει να ξεχνά ότι αυτοί που σήμερα τονίζουν τους κινδύνους της «αστάθειας», όποτε χρειάστηκε - και το έκαναν πολλές φορές -, τα έκαναν «πλακάκια» στο παρελθόν. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα βρήκαν και συγκυβέρνησαν, με τον Ανδρουλάκη μάλιστα ως γραμματέα του ΠΑΣΟΚ. Ο «αριστερός» Τσίπρας τα βρήκε με τον ακροδεξιό Καμμένο, αλλά και οι δυο τους τα βρήκαν με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι στην ψήφιση του 3ου μνημονίου. Το ίδιο συνέβη και σε πολλές άλλες ανάλογες περιπτώσεις.

Ενα δεύτερο στοιχείο - εργαλείο στην προσπάθεια απόσεισης των τεράστιων ευθυνών της κυβέρνησης και ταυτόχρονα εξαπάτησης των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της νεολαίας, για το οικονομικό και όχι μόνο «γονάτισμά» τους, είναι η βολική «επιστράτευση» ασύστολων, πλην όμως αληθοφανών, ψευδών.

Τρίτο στοιχείο αποτελεί η σταθερά μεθοδευόμενη αστική προσπάθεια εκτροπής της λαϊκής ψήφου από την ενίσχυση του ΚΚΕ, της μόνης δύναμης που μπορεί ρεαλιστικά να ορθώσει ανάχωμα προστασίας των λαϊκών συμφερόντων. Αυτό μεθοδεύεται με την προσπάθεια μιας ακίνδυνης «διοχέτευσής» της σε δήθεν «αντισυστημικές» κατευθύνσεις.

Χρήσιμο ρόλο πολιτικά ανώδυνου εγκλωβισμού αναλαμβάνουν και τα αυτοαποκαλούμενα «αντισυστημικά» πολιτικά μορφώματα. Σε αυτήν την «αντισυστημική» παλέτα αυτοεντάσσεται η φασιστο-ναζιστική εγκληματική σπείρα της Χρυσής Αυγής, σκληρό εργαλείο τρομοκρατίας των εργαζομένων και του λαού, στα χέρια του σκληρού πυρήνα της αστικής τάξης. Το ίδιο ισχύει και με την επίσης αυτοχαρακτηριζόμενη «αντισυστημική» ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία καλλιεργεί την ουτοπία μιας αντινεοφιλελεύθερης σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης κοινωνικών μεταρρυθμίσεων. Στην ίδια «συνομοταξία» δήθεν αντισυστημισμού αυτοεντάσσεται και το ΜέΡΑ25. Χαρακτηριστικά, το ΜέΡΑ25, αντί του «πρώτη φορά αριστερά», του συνθήματος με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδίκησε και πήρε τη διακυβέρνηση της χώρας το 2015, λανσάρει στην προεκλογική του καμπάνια, χρησιμοποιώντας το ...«επαναστατικό» «πρώτη φορά ρήξη».

Βέβαια, το ...δυσθεώρητο μέγεθος αυτής της «ρήξης», για να γίνει κατανοητό, πέρα απ' τις συνθήκες που διαμόρφωσαν την κωμικοτραγική κοινή εκλογική κάθοδο με τη ΛΑΕ, πρέπει να διασυνδεθεί και με τις ατέλειωτες αντιφάσεις που απορρέουν απ' τις πολιτικές επιλογές του ΜέΡΑ25, όπως οι φιλο-ευρωενωσιακές διακηρύξεις του ή η πρόταση για πανεπιστημιακή αστυνομία το 2019 (πολύ πιο πριν τη σκεφτεί η ΝΔ), οι προτάσεις των «7+1» σημείων προς τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να διαμορφώσουν «προοδευτική κυβέρνηση», αλλά και οι δηλώσεις υποψήφιου βουλευτή του για συνεργασία «ακόμα και με τη ΝΔ αν χρειαστεί».

Τόσο η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα, που προεκλογικά μιλούν με «γρίφους» για το τι θα κάνουν την επόμενη μέρα, απευθύνονται στον λαό και του λένε ένα μεγαλοπρεπές «ψήφισέ μας και βλέπουμε». Ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα με περισσό θράσος ζητάει τέτοια «λευκή επιταγή», είναι ο πρώτος διδάξας. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς απ' τα «έργα και τις ημέρες» του; Μήπως τη συνεργασία του με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ το 2015, που την παρουσίασε ως «λύση ανάγκης», ενώ εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι ήταν συμφωνημένη από πριν; Μήπως το δημοψήφισμα που έκανε, όπου σε χρόνο dt μετέτρεψε το «όχι» σε «ναι»; `Η μήπως το ότι έφερε στη Βουλή το 3ο μνημόνιο, ψηφίζοντάς το μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ μόλις λίγες ώρες πριν το «ξόρκιζε»;

Από την πλευρά των αστικών κομμάτων, οι εξελίξεις δείχνουν προδιαγεγραμμένες και κομμένες και ραμμένες στα μέτρα εξυπηρέτησης των συμφερόντων των μεγαλοεπιχειρηματιών. Το ερώτημα το οποίο όμως ο καθένας και η καθεμιά πρέπει να απαντήσει είναι, πώς μπροστά σε αυτές τις φαινομενικά προδιαγεγραμμένες εξελίξεις ο λαός μπορεί να κάνει τη διαφορά; Πώς μπορεί από τώρα να «κάψει» τα σενάρια που εξυφαίνονται, να βάλει εμπόδια στην όποια κυβέρνηση προκύψει, να την καταστήσει και από την κάλπη όσο πιο αδύναμη γίνεται;

Στο ερώτημα αυτό η απάντηση είναι μία: Μόνο με ισχυρό ΚΚΕ. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που όσα λέει προεκλογικά, ακριβώς τα ίδια θα πει και το βράδυ των εκλογών.

Αρα προκύπτει ως κομβική αναγκαιότητα να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι η μάχη αυτή που καλούμαστε να δώσουμε, δεν αφορά τη ζωή κάποιων άλλων, αφορά τη ζωή τη δική μας, των παιδιών μας. Οπως λέει ο Ελύτης στο «Αξιον Εστί», «θα 'ρθει η ώρα που θα πάρουν τα όνειρά μας εκδίκηση» και θα πάρουν εκδίκηση, γιατί μπορούμε να τα κάνουμε πραγματικότητα.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε σ' όλους όσους «περπατήσαμε» μαζί μέχρι σήμερα. Αυτό είναι το μήνυμα - πρόσκληση, που και απ' αυτήν τη σελίδα στέλνουμε στους στρατιώτες, στους υπαξιωματικούς, στους αξιωματικούς όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Είναι άνθρωποι που κυριολεκτικά συναντιόμασταν καθημερινά στη διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματά τους. Είναι πλέον κοινή παραδοχή στους «στρατώνες» ότι το ΚΚΕ έχει γίνει ο σημαντικότερος πολιτικός φορέας ανάδειξης των προβλημάτων τους, των προβλημάτων των οικογενειών τους, αλλά και διεκδίκησης λύσεων. Ολα αυτά τα γνωρίζουν πολύ καλά.

Και από εδώ τους απευθύνουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν και που μας δείχνουν. Τους καλούμε να ενισχύσουν το ΚΚΕ και σ' αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, για να είναι η φωνή τους πιο δυνατή την επόμενη μέρα. Τους υποσχόμαστε ότι θα είμαστε απ' το βράδυ των εκλογών δίπλα τους.

Είναι αναγκαίο και σ' αυτές τις εκλογές να κάνουμε τη διαφορά. Μια διαφορά που θα είναι τόση όση το ύψος των ονείρων μας, γιατί τα όνειρά μας δεν χωρούν στο σάπιο σύστημά τους, το σύστημα που τσακίζει και καταδικάζει τις ελπίδες μας, το μέλλον μας, το μέλλον των γενιών που έρχονται.


Νίκος ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
Αντισυνταγματάρχης ε.α., υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου