Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

«Δυναμικά» ξεκίνησε η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ...


«Είναι μια καλή κυβέρνηση», «οι καλύτερες επιλογές γίνονται για να πάει καλύτερα η χώρα», «ελπίζω και εκτιμώ ότι θα πάει πολύ καλά», «δεν έχω ούτε παρωπίδες, ούτε κομματικές δεσμεύσεις», «αυτό που είναι στη σωστή κατεύθυνση πρέπει να λέγεται».

Αν παρατίθονταν οι παραπάνω δηλώσεις χωρίς να γίνει γνωστό ποιος τις εξέφρασε, οι περισσότεροι θα πίστευαν ότι πρόκειται για κάποιον υπουργό ή βουλευτή της ΝΔ.

Κι όμως όχι. Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα το πρωί σε τηλεοπτικό σταθμό ο Ευάγγελος Αποστολάκης, βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας πριν καν ορκιστεί η νέα κυβέρνηση το είδος της αντιπολίτευσης που θα ασκήσει και αυτή την τετραετία το κόμμα του.

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν κάποια έκπληξη στους δημοσιογράφους του καναλιού. Βεβαίως, σε εμάς δεν προκαλούν καμία έκπληξη, αφού οι στρατηγικοί στόχοι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ είναι κοινοί: Τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, οι δημοσιονομικοί κόφτες, τα πρωτογενή πλεονάσματα, η φορολεηλασία, η ένταση της εμπλοκής στα ΝΑΤΟικά σχέδια.

Από αυτή την άποψη, γιατί να μην τους φαίνεται «καλή» η κυβέρνηση; Για τους εργαζόμενους και τον λαό όμως είναι μια εχθρική, αντιλαϊκή κυβέρνηση την οποία, με μπροστάρη το ΚΚΕ, μέσα και έξω από την Βουλή πρέπει να την αντιπαλέψει σκληρά, με οργάνωση και αγώνα.

3 σχόλια:

  1. "Ο Αποστολάκης είναι πράκτορας του ΚΚΕ και μαζί με τον Κατρούγκαλο έχουν στόχο την άλωση του ΣΥΡΙΖΑ εκ των έσω. Αλέξη διώξε τους πρώην ΚΝίτες τώρα"!
    Μάγδα Φωτεινού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Κατρουγκαλίζοντας" ο κ. Ευάγγελος Αποστολάκης του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε τον ορισμό της "σκληρής αντιπολίτευσης" σε πάνελ στον ΣΚΑΪ αφήνοντας τον δημοσιογράφο κ. Παυλόπουλο "παγωτό":
    «Είναι μια καλή κυβέρνηση. Θεωρώ ότι οι καλύτερες επιλογές που μπορούν να γίνονται, γίνονται για να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα η χώρα. Κάθε κυβέρνηση κρίνεται από το αποτέλεσμα. Εκτιμώ ότι θα πάει πολύ καλά».
    Σε δεύτερη ερώτηση, (γιατί ο δημοσιογράφος δεν πίστευε στ' αυτιά του) για το αν είπε ότι η κυβέρνηση (της ΝΔ) είναι «καλή» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε «βεβαίως» προσθέτοντας ότι «δεν έχω ούτε παρωπίδες ούτε κομματικές δεσμεύσεις. Θεωρώ ότι αυτό που είναι σωστό και είναι προς της σωστή κατεύθυνση πρέπει να λέγεται».
    Άντε βρε και μας είχατε κοψοχωλιάσει τόσον καιρό με τον "ηγέτη δικτάτορα" που θ' ανοίξει τα Μακρονήσια....
    Ερη Ριτσου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όχι ότι πέφτουμε από τα σύννεφα, γνωρίζουμε τα στοιχεία της συναίνεσης τους στα 4 μέτωπα και τα αναδεικνύαμε κάθε μέρα ...
    { α) Βουλή των Ελλήνων (50%)
    β) Ευρωκοινοβούλιο (80%)
    γ) Εργατική τάξη (Δεκάδες συνεργασίες)
    δ) Αυτοδιοίκηση (Δεκάδες συνεργασίες) }
    ... αλλά είναι σοκαριστικό να το ακούς χύμα, αφιλτράριστο.
    ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ
    Γιάννος Λκδς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου