Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Με την πεζοπορία στον Υμηττό στάλθηκε μήνυμα αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος


Mεγάλη επιτυχία σημείωσε η Πεζοπορία που διοργάνωσε η Επιτροπή Αθλητισμού του ΚΣ της ΚΝΕ στον Υμηττό. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μέλη και φίλοι της ΚΝΕ  έστειλαν το μήνυμα του αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος, καλώντας τους νέους και τις νέες να παλέψουν με το ΚΚΕ για «ένα πλανήτη που θα αναπνέει για τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας και δεν θα ασφυκτιά για τα κέρδη των λίγων».

Με τέτοιες πρωτοβουλίες αναδεικνύεται η σταθερή πάλη του Κόμματος ενάντια στην εκμετάλλευση του περιβάλλοντος, ενάντια σε κάθε σχέδιο και πολιτική της άρχουσας τάξης και των κυβερνήσεών της, που επιδεινώνει και υποβαθμίζει το περιβάλλον, ενάντια στην εμπορευματοποίηση του νερού και των δασών, ενάντια στην - πανάκριβη για τον λαό αλλά κερδοφόρα για τους ομίλους - «πράσινη» Ενέργεια.

Το πανό που άνοιξαν οι πεζοπόροι αποτύπωνε το περιεχόμενο της πρωτοβουλίας, γράφοντας: «Το περιβάλλον θύμα της πολιτικής τους. Μόνοι τους και όλοι μας για την ανατροπή τους!». 

Οι πεζοπόροι συγκεντρώθηκαν στην  Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κουταλά. Σύντομο χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους απεύθυνε η Αφροδίτη Μπόμπολη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, υποψήφια βουλευτή2 στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας.

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως: «Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος φέρνει ακόμη πιο επιτακτικά στο προσκήνιο το δίλημμα ''τα κέρδη τους ή οι ζωές μας''. Ο γιορτασμός αυτής της ημέρας δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την υποκρισία των επιτελείων του συστήματος, των ιμπεριαλιστικών οργανισμών και των πολιτικών εκπροσώπων τους, που για ακόμη μία χρονιά χύνουν ''κροκοδείλια δάκρυα'' για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, ενώ είναι οι ίδιοι που την προκαλούν». 

Κλείνοντας σημείωσε πως «το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά ενάντια στην εκμετάλλευση και καταστροφή του περιβάλλοντος. Βρίσκεται σταθερά μπροστά στον αγώνα για τα οξυμένα προβλήματα και στο δυνάμωμα της πάλης ενάντια στις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ και του κεφαλαίου που βρίσκονται απέναντι στις δικές τους ανάγκες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου