Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

«Μόνοι τους και όλοι μας - The game»: Δεύτερο επεισόδιο με θέμα το Ελληνικό


Η ΚΝΕ συνεχίζει τη σειρά video, με τίτλο «Μόνοι τους και όλοι μας - The game», με σημείο αναφοράς τα retro βιντεοπαιχνίδια, με 2η πίστα το Ελληνικό...

«Θα ήθελα όμως να ευχαριστήσω θερμές ευχαριστίες στις τρεις κυβερνήσεις των πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά, Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη». Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του στα εγκαίνια του Ελληνικού ο Σπύρος Λάτσης, της γνωστής οικογενείας, στην οποία ανήκει η Lamda Development που έχει αναλάβει το «Ελληνικό».

O Σπ. Λάτσης είναι εφοπλιστής, τραπεζίτης και «μεγιστάνας της πετρελαιαγοράς» (όπως αναφέρει το wikipedia). Το 2019 ήταν ο πλουσιότερος Έλληνας, σύμφωνα με το Forbes, με περιουσία 3,1 δισ. δολάρια. «Η επένδυση του Ελληνικού» ψηφίστηκε από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ τον Μάρτιο του 2021 και έχει όλα τα χαρακτηριστικά της ανάπτυξης που προωθούν τα κόμματα του συστήματος:

«Γη και ύδωρ» στους μεγάλους ομίλους,

Εκχώρηση της χρήσης κάθε ελεύθερου χώρου,

Επιδείνωση της ζωής των λαϊκών στρωμάτων της Αθήνας στερώντας τους τις παραλίες και τους ελεύθερους χώρους και

Διασφάλιση φθηνού εργατικού δυναμικού, με μοναδικό στόχο να βγάλει δισεκατομμύρια κέρδη το μεγάλο κεφάλαιο. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ οργανώνουμε την πάλη μας και απαιτούμε:

Σε όλο το χώρο του Ελληνικού (παραλία, πρώην αεροδρόμιο, πρώην αμερικανική βάση) να μην αναπτυχθεί καμία επιχειρηματική δράση.

Με αποκλειστική του ευθύνη το κράτος να αναλάβει την κατασκευή, τη διαχείριση και το κόστος λειτουργίας - συντήρησης ενός μητροπολιτικού πάρκου, ανοιχτού για το λαό, με όλες τις

Να αναπτυχθούν ο λαϊκός αθλητισμός και πολιτιστικές δραστηριότητες.

 Να διασφαλιστεί η εύκολη πρόσβαση του λαού της Αττικής, με φθηνές και γρήγορες συγκοινωνίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου