Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

Μάχες στα βορειοανατολικά - Νέα ουκρανική επίθεση με drone σε ρωσική πόλη

 
Σφοδρές μάχες αναφέρονται στο βορειοανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, την ώρα που το Κίεβο επιχειρεί να μεταφέρει την ιμπεριαλιστική σύγκρουση εντός της Ρωσίας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως σταμάτησε τις ουκρανικές δυνάμεις στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας. Ανακοίνωσε επίσης πως καταρρίφθηκαν τρία ουκρανικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι που προσπάθησαν να πλήξουν τη Μόσχα και προκάλεσαν ζημιά σε πολυώροφο κτίριο όπου έχουν την έδρα τους κρατικές υπηρεσίες.

Εκρήξεις σημειώθηκαν τη νύχτα στο Χάρκοβο, όπου, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης Ιγκόρ Τερέχοφ, προκλήθηκαν ζημιές σε «μη οικιστικούς χώρους» και ξέσπασε φωτιά. Δεν δόθηκαν άλλες λεπτομέρειες.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, στην καθημερινή ενημέρωσή του για τις επιχειρήσεις, ανέφερε πως δυνάμεις του εντόπισαν και χρησιμοποίησαν ρουκέτες για να καταστρέψουν ουκρανική δύναμη με τεθωρακισμένα κοντά στη Σβάτοβε, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Από την άλλη, και ουκρανικές πηγές έκαναν λόγο για σφοδρές μάχες στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας χθες Κυριακή, υποστηρίζοντας πως οι δυνάμεις του Κιέβου κρατούν τις θέσεις τους και σημειώνουν εδαφικά κέρδη σε κάποιους τομείς.

Ο Ζελένσκι είπε πως χθες Κυριακή ο ουκρανικός στρατός είχε «καλή», «δυνατή» μέρα στα μέτωπα, κυρίως γύρω από την Μπαχμούτ, όπου το Κίεβο λέει πως σημειώνει πρόοδο, ανακτά εδάφη που έχασε όταν ο ρωσικός στρατός κατέλαβε την πόλη τον Μάιο.

Επίθεση με drone σε ρωσική πόλη

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει το TASS, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (APU) επιτέθηκε στο κτίριο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων στην πόλη Τρούμπτσεφσκ της περιφέρειας Μπριάνσκ, που συνορεύει με τη βορειοανατολική Ουκρανία.

«Τη νύχτα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιτέθηκαν στην περιοχή Τρούμπτσεφσκ. Το UAV έπεσε στο κτίριο του αστυνομικού τμήματος της περιοχής. Δεν υπήρξαν θύματα. Υπήρξαν ζημιές στην οροφή και τα παράθυρα», έγραψε ο κυβερνήτης της περιοχής Αλεξάντερ Μπογκομαζ στο κανάλι του στο «Telegram».

Η Ουκρανία δεν ανέλαβε άμεσα την ευθύνη για τις επιθέσεις με τα UAVs, πάντως ο Ζελένσκι είπε πως ο πόλεμος «σταδιακά επιστρέφει στο έδαφος της Ρωσίας», στα «συμβολικά της κέντρα».

(Με πληροφορίες από TASS, «Ria Novosti», «Reuters», «Ukrinfo»)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου