Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

Σύσκεψη την Τετάρτη για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στην εγκληματική πολιτική που θυσιάζει τις ζωές για το κέρδος

 

Το νέο προμελετημένο έγκλημα δε θα ξεχαστεί. Η οργή μας θα σας πνίξει» τονίζουν και απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής «για να οργανωθεί η αλληλεγγύη σε όσους υποφέρουν και ο αγώνας ενάντια στην εγκληματική πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - Επιχειρηματικών ομίλων που θυσιάζουν τις ζωές μας για το κέρδος».

Το κάλεσμα απευθύνουν: Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, η Ομοσπονδία Φαρμάκου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, το Σωματείο Καθαριστών – Καθαριστριών Πειραιά, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων ν. Αττικής, το Συνδικάτο Εργαζομένων Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδος, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) ν. Αττικής

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις προτείνουν συλλαλητήριο εργατικών συνδικάτων και μαζικών φορέων την Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη, στο Σύνταγμα, στις 7.30 μ.μ.

Στη σύσκεψη θα συγκεντρωθούν υλικά με βάση τον κατάλογο που έχουν δώσει στη δημοσιότητα τα Συνδικάτα, ώστε να σταλεί και άλλο ένα φορτίο αλληλεγγύης στους πληγέντες στη Θεσσαλία. 

Παράλληλα μαζεύονται συμμετοχές για την νέα αποστολή εθελοντών που οργανώνουν τα Συνδικάτα και θα μεταβούν στη Θεσσαλία, την Κυριακή 17 Σεπτέμβρη.

Στο κάλεσμά τους οι συνδικαλιστικές οργανώσεις σημειώνουν:

«Ο ανθρώπινος πόνος και η οδύνη που έχει δηλητηριάσει το λαό μας το τελευταίο διάστημα, μας έχει "σφίξει τα στομάχια".

Οι τραγωδίες, που διαδέχονται η μία μετά την άλλη, είναι ανείπωτες και με τεράστια συχνότητα αφανίζουν ανθρώπινες ζωές, το φυσικό μας πλούτο καθώς και το κόπο μιας ζωής. 

Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, οι δεκάδες δολοφονίες εργατών σε χώρους δουλειάς, οι καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, η “παρέλαση” των ναζιστών από την Κροατία ως τη Ν. Φιλαδέλφεια για να δολοφονήσουν έναν νέο άνθρωπο, όπως επίσης αυτές τις ημέρες η στυγνή δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά, είναι κρίκοι σε μια ολέθρια αλυσίδα της εγκληματικής πολιτικής του κέρδους που υπηρετεί η κυβέρνηση της ΝΔ και η ΕΕ για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων, και που δε διστάζει να απαξιώνει και να θυσιάζει ακόμα και την ανθρώπινη ζωή.

Σε αυτή την αλυσίδα της βαρβαρότητας προστέθηκαν και οι πλημμύρες που πνίγουν κυριολεκτικά ολόκληρα χωριά και πόλεις σε ολόκληρο το θεσσαλικό κάμπο και δεν οφείλονται ούτε σε ακραία καιρικά φαινόμενα, ούτε σε κάποια αστοχία ή κακία στιγμή.

Είναι συνειδητά εγκλήματα όπου διαχρονικά έχουν διαπράξει και εξακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις, περιφερειάρχες και δημοτικές αρχές, γιατί έχουν ως προτεραιότητα την ασφάλεια των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, ενώ μέτρα και έργα που μπορούν να προστατεύσουν την εργατική λαϊκή οικογένεια από φυσικές καταστροφές και άλλα, κοστίζουν και αφήνουν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα απροστάτευτα.

Είναι τέτοιος ο πολιτικός κρετινισμός της κυβέρνησης που και σε αυτό τον τελευταίο όλεθρο προσπαθεί να βγάλει από τη μύγα ξύγκι και να μεσολαβήσει, ώστε όχι μόνο να μη διαγραφούν τα χρέη των αγροτών και των εργατών που έχασαν τις περιουσίες τους, αλλά να πάρουν νέα χαμηλότοκα δάνεια! Δίνουν στους εργατοϋπαλλήλους σε αναστολή 534 ευρώ το μήνα μέσα σε μια τέτοια καταστροφή, όταν μόνο για το άνοιγμα των σχολείων – όποτε γίνει – θα χρειαστούν πάνω από 150 ευρώ για κάθε παιδί. Ντροπή και μόνο ντροπή!

Ένα κράτος ανίκανο να προστατέψει τη ζωή και την περιουσία του λαού, αλλά ικανό να χτυπά τις εργατικές διαδηλώσεις και να μοιράζει χρήμα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους από το Ταμείο Ανάκαμψης και άλλα προγράμματα. Πάνω από 140 εκ. ευρώ έφαγαν στη Θεσσαλία για “έργα” υποδομών αλλά έργα δεν έγιναν. Πάνω από 20 εκ. ευρώ έφαγαν στην Αττική για να καθαριστούν τα ρέματα αλλά ποτέ δεν τα καθάρισαν.

Και την ίδια στιγμή που ο λαός μας καίγεται, πνίγεται, δολοφονείται, η μόνη έννοια της κυβέρνησης είναι ψηφίσει νόμο ώστε να δουλεύουν οι εργαζόμενο 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα και να βάζει στην φυλακή όποιον αγωνίζεται και απεργεί για ένα καλύτερο αύριο.

Βάζουμε τέρμα στο "Πάμε και όπου βγει.

Ή οι ζωές μας ή τα κέρδη τους.

Συνάδελφοι "δεν μπορούμε και δεν θέλουμε" όλα τα παραπάνω να αποτελέσουν κανονικότητα όπως προσπαθούν να μας επιβάλουν οι κρατικοί μηχανισμοί και διάφοροι παπαγάλοι τους. Για εμάς οι ζωές μας και των οικογενειών μας μετράνε και έχουν ανυπολόγιστη αξία

Τώρα χρειάζεται η θλίψη να παραμεριστεί και η οργή να γίνει αγώνας και οργάνωση για την υπεράσπιση της ζωής μας και τα δικά μας συμφέροντα.

Να δυναμώσει η αλληλεγγύη μέσα στους χώρους δουλειάς και στα συνδικάτα με όσους πλήττονται από τις φυσικές καταστροφές και την εχθρική πολιτική που μας εξοντώνει.

Καλούμε όλες τις εργατικές συνδικαλιστικές οργανώσεις της Αττικής να πάρουν μαζικά μέρος στη σύσκεψη των Συνδικάτων στις 13 Σεπτέμβρη.

Στη σύσκεψη συγκεντρώνουμε υλικά με βάση τον κατάλογο που έχουν δώσει στη δημοσιότητα τα συνδικάτα ώστε να σταλεί και άλλο ένα φορτίο αλληλεγγύης στους πληγέντες, στην Θεσσαλία.

Στην σύσκεψη δηλώνουμε μαζικά συμμετοχή για την νέα αποστολή εθελοντών που οργανώνουν τα συνδικάτα και θα μεταβούν στη Θεσσαλία, την Κυριακή 17 Σεπτέμβρη.

Προτείνουμε συλλαλητήριο εργατικών συνδικάτων και μαζικών φορέων την Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη, στο Σύνταγμα, στις 7.30 μ.μ.

Κλιμάκωση των αγώνων και τη διεκδίκηση σε κάθε χώρο δουλειάς και κλάδο. Προετοιμασία απεργιακής απάντησης απέναντι σε αυτήν την εγκληματική πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου