Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Τι έγιναν οι ναζί εγκληματίες πολέμου


Πριν λίγες μέρες έτυχε μια συζήτηση για την μοίρα των εγκληματιών ναζί όπου άλλοι χάρις τις μεθοδευμένες προσπάθειες της Δύσης είτε φυγαδεύτηκαν προκειμένου να προσφέρουν αλλού τις ''υπηρεσίες'' τους είτε έπεσαν στα μαλακά. 

Η συμβολή της ΕΣΣΔ ήταν καθαριστική στη σύλληψη και τιμωρία των εγκληματιών αυτών,γιατί χωρίς την δική της πίεση,κανένας μα κανένας ναζί δεν θα είχε ούτε μισή μέρα φυλακή. Απόδειξη όλων αυτών αποτελούν χωρίς αμφιβολία οι δυο δίκες για τα εγκλήματα που τελέστηκαν στο Άουσβιτς.

Όσοι δικάστηκαν από δικαστήρια της Δύσης(πρώτος πίνακας),τιμωρήθηκαν με μικρές ποινές και κανείς φυσικά δεν εκτελέστηκε. Αντίθετα όσοι δικάστηκαν από τους κομμουνιστές,τα κεφάλια τους ακόμα κρέμονται στις αγχόνες.(δεύτερος πίνακας).

Ernesto Morales

 

Δοκίμιο του ΚΚΕ Γ1



1 σχόλιο:

  1. Πολλοί δικοί μας μου λένε,πως αν δεν υπήρχαν οι σοβιετικοί, όλοι αυτοί θα έμεναν ατιμώρητοι και ούτε δίκη της Νιρεμβέργης θα γίνονταν.
    Εγώ όμως τους λέω,πως αν δεν υπήρχαν οι σοβιετικοί,όντως δεν θα γινόντουσαν δίκες για τον απλούστατο λόγο ότι οι ναζί θα είχαν κυριαρχήσει μια και καλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου