Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

Μεγάλη άνοδος του ΚΚΕ, με ποσοστό 7,23%

  

Τη μεγάλη άνοδο του ΚΚΕ, με ποσοστό 7,23%, έναντι 5,3% το 2019, επιβεβαιώνουν τα τελευταία αποτελέσματα της καταμέτρησης των βουλευτικών εκλογών.

Με ενσωματωμένο το 99,59% (21.617 / 21.707 εκλ. τμήματα) των ψήφων, το ΚΚΕ πήρε 425.646 ψήφους, σχεδόν 40% περισσότερους σε σχέση με το 2019, όταν είχε πάρει 299.621 ψήφους.

Επίσης, το ΚΚΕ αναδεικνύεται σε τρίτη δύναμη στις περιφέρειες  Α' Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Νότιου Τομέα Αθηνών, Α' Πειραιώς, Β' Πειραιώς, Β' Δυτικής Αττικής, Κεφαλληνίας και Σάμου. Τρίτο σε δύναμη αναδεικνύεται και στους Έλληνες του εξωτερικού, με ποσοστό 10,56%.

Αυξημένη σημαντικά θα είναι η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του Κόμματος, καθώς από 15 βουλευτές πηγαίνει στους 26.

Συγκεκριμένα, εκλέγει έναν βουλευτή από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας και από δύο βουλευτές στις περιφέρειες Βόρειου Τομέα Αθηνών, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Νότιου Τομέα Αθηνών. Ακόμα, εκλέγει από έναν βουλευτή στις περιφέρειες: Α' Αθηνών, Α' Πειραιώς, Β' Πειραιώς, Α' Ανατολικής Αττικής, Β' Δυτικής Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Εύβοιας, Ηρακλείου, Α' Θεσσαλονίκης, Β' Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Κοζάνης, Λάρισας, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Χανίων.

Η ΝΔ έρχεται πρώτη με ποσοστό 40,79%, ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερος με 20,06% και το ΠΑΣΟΚ τρίτο με 11,46%. Στη νέα Βουλή μπαίνει και η Ελληνική Λύση με ποσοστό 4,45%.

Εκτός Βουλής μένουν η ΝΙΚΗ με 2,92%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,89% και το ΜέΡΑ25 με 2,62.

 Τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών σε όλες τις περιφέρειες της χώρας

3 σχόλια:

  1. Το εκλογικό αποτέλεσμα επιγραμματικά:
    α) θετική η (μεγάλη) άνοδος του ΚΚΕ
    β) αρνητικό το μεγάλο ποσοστό της ΝΔ γιατί της δίνει αέρα να εφαρμόσει σφοδρό αντιλαϊκό πρόγραμμα
    γ) γι' αυτό και πρέπει να οργανώσουμε την πάλη μας να μην περάσει τίποτα
    ΥΓ Να γίνουμε Ικαρία.
    Όχι να μεταναστεύσουμε.
    Ευχαριστώ.
    Panagiotis Maniatis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θριαμβευσε η ΝΔ στο πανελληνιο για τους χιλιαδες νεκρους της πανδημιας και των ξεδιαντροπων υποκλοπων , θριαμβευσε στην Ευβοια που για μερες καιγοταν και εγινε << κρανιου τοπος >> ,θριαμβευσε στην Λαρισα με τους νεκρους στο εγκλημα των Τεμπων , θριαμβευσε στις Σερρες του Καραμανλη κλπ κλπ κλπ !!!! Γενικα εχουμε ( για μια ακομα φορα ) τον θριαμβο του Παραλογισμου ενος μεγαλου μερος του λαου μας , που προφανως αδυνατει ( οπως ενα νηπιο ) να καταλαβει και να αξιολογησει πραγματα αυτονοητα !!! Οσο για την ''βουτια θανατου'' του ΣΥΡΙΖΑ μετα και απο τα τελευταια <> με τον Πολακη τον Αντωναρο , τον Κατρουγκαλο , το καλεσμα των ''παραπλανημενων'' ναζιστων κλπ κλπ , εεεεε τι να πουμε ... <> !!!!! Μπραβο στο ΚΚΕ που καταφερε μεσα σ'αυτο το τοξικο προεκλογικο περιβαλον , οχι μονο να διατηρησει τις δυναμεις του, αλλα και να αυξησει το ποσοστο του κατα 40% και τις εδρες του απο 15 στις 26 !!!! Αυτα φυσικα για την πρωτη Κυριακη . Αν τελικα προκυψουν και δευτερες εκλογες , τοτε παμε παλι απο την αρχη ...
    Καλημερα και καλη εβδομαδα !!!!

    Δημόφιλος Θεσπιεύς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρώτος σε σταυρούς ο υπουργός του εγκλήματος των Τεμπών

    Ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών που έκρυβε από τον ελληνικό λαό τις τραγικές ελλείψεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας. Ο πρώην υπουργός που έβαλε φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του (εφαρμόζοντας τις πολιτικές του κόμματος του) στο έγκλημα των Τεμπών που στοίχησε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, βγήκε πρώτος σε σταυρούς στην εκλογική περιφέρεια του.

    Ναι! Το έγκλημα των Τεμπών, τον άφησε πολιτικά αλώβητο! Ο παραιτηθείς υπουργός Κώστας Καραμανλής, εκλέγεται και πάλι στις Σέρρες! Καθώς προηγείται στην καταμέτρηση.

    Ειδικότερα, ο κ. Καραμανλής και πρόσφατα παραιτηθείς για το σιδηροδρομικό δυστύχημα όπου και έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι προηγείται σε ψήφους έναντι του έτερου υποψηφίου του, Χατζηβασιλείου Αναστάσιου.

    Ο Καραμανλής με ενσωμάτωση πάνω από 88% των σταυρών συγκεντρώνει 21.801 σταυρούς και εκλέγεται πρώτος από τις Σέρρες στην επόμενη Βουλή.
    Πρώτος σε σταυρούς ο υπουργός του εγκλήματος των Τεμπών

    ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου