Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Η εθνικιστική ρητορική κρύβει τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο

Θλιβερό και απαράδεκτο γεγονός χαρακτήρισε ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του Κόμματος, τη δολοφονία του ομογενούς στην Αλβανία, μιλώντας σήμερα Τρίτη στο ραδιοφωνικό σταθμό «News 24/7».
Παράλληλα, χαρακτήρισε απαράδεκτες τόσο τις δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού, όσο και τις δηλώσεις από εθνικιστικούς κύκλους στην Ελλάδα.
Όπως σημείωσε, χρειάζεται επαγρύπνηση καθώς «είμαστε σε μια φάση που όχι μόνο ανάμεσα στη χώρα μας και την Αλβανία, αλλά ευρύτερα στην
περιοχή αλληλοτροφοδοτούνται οι εθνικισμοί, δυναμώνουν οι ανταγωνισμοί των αστικών τάξεων και των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή μας».
«Όταν έχεις τέτοια πράγματα, το διαίρει και βασίλευε είναι μια μέθοδος που ακολουθείται και ο εθνικισμός ρίχνει λάδι στη φωτιά», τόνισε ο Ελ Βαγενάς, υπογραμμίζοντας ότι αυτά γίνονται την ώρα που υπάρχουν συζητήσεις για αλλαγές συνόρων που κρύβουν κινδύνους για τους λαούς.
Ξεκαθάρισε ότι η εκμετάλλευση τέτοιων ζητημάτων και η εθνικιστική ρητορική «κρύβουν τον πραγματικό αντίπαλο των εργαζομένων σε Ελλάδα και Αλβανία, που δεν είναι άλλος από το μεγάλο κεφάλαιο και τους σχεδιασμούς του».
Παράλληλα, σημείωσε τις ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που για ακόμη μια φορά καλλιεργούν τον εφησυχασμό ότι μέσα στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ μπορούν να λυθούν τα ζητήματα αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου