Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Η προετοιμασία των κινητοποιήσεων στο επίκεντρο της σύσκεψης συνταξιούχων

Να δοθεί μαζική μαχητική απάντηση από τους συνταξιούχους στη συγκέντρωση που προγραμματίζεται στις 19 Νοέμβρη στη Θεσσαλονίκη, όπου θα πάρουν μέρος συνταξιούχοι από Θεσσαλία, Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη, τονίστηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τις συνταξιουχικές οργανώσεις της Βόρειας Ελλάδας την Τρίτη.

Επόμενος σταθμός των συνταξιούχων είναι η μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων στην Αθήνα στις 15 Δεκέμβρη και η πορεία που θα ακολουθήσει στο Μέγαρο Μαξίμου.
«Να δώσουμε άλλη μια μαχητική απάντηση στην αντιλαϊκή, αντεργατική, αντισυνταξιουχική πολιτική της κυβέρνησης», τόνισε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.
Υπογράμμισε ότι «μπορούμε να τους σταματήσουμε μόνο αν δημιουργήσουμε προϋποθέσεις ενός κινήματος που να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες. Να γεμίσουμε δρόμους και πλατείες, να πάρει το κίνημά μας μαζί με τα παιδιά μας, μαζί με την εργατική τάξη, έναν χαρακτήρα ανατροπής αυτής της πολιτικής που τσακίζει τη ζωή μας. Να νικήσουμε τον φόβο, τη θανατηφόρα λογική του "δεν γίνεται τίποτα", την αδιαφορία ή τις ψεύτικες προσδοκίες που καλλιεργεί η κυβέρνηση. Να κλείσουν οι συνταξιούχοι τα αυτιά τους στην επικίνδυνη λογική, την οποία καλλιεργούν ΜΜΕ και μεγαλοδικηγορικά γραφεία, ωθώντας τους συνταξιούχους σε δικαστικές προσφυγές».
«Το ζήτημα είναι πολιτικό και όχι νομικό» τόνισε, φέρνοντας το παράδειγμα των πρόσφατων αποφάσεων, όπου η κυβέρνηση απάντησε ότι θα δώσει χρήματα στους συνταξιούχους μόνο όταν αν τους επιτρέψουν τα δημοσιονομικά στοιχεία της χώρας.
Ο Δ. Κουμπούρης υπογράμμισε ότι «η υπόθεση του αγώνα μας βρίσκεται στα δικά μας χέρια. Να οργανώσουμε τον αγώνα για τα μεγάλα συλλαλητήρια που έχουμε μπροστά μας για την καλύτερη συμμετοχή των συναδέλφων μας. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει, έκτος από τον δρόμο του αγώνα».
Παράλληλα κάλεσε σε μαζική συμμετοχή των συνταξιούχων στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 14 του Νοέμβρη, γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά, «ο αγώνας είναι κοινός και όλοι υποφέρουμε κάτω από την ίδια λογική που υπηρετούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις. Μια λογική που λέει μείωση του εργασιακού κόστους, εξαφάνιση των συντάξεων, για να υπάρξει ανάπτυξη. Αυτή όμως η ανάπτυξη δεν είναι για μας. Εμείς θα παλέψουμε με κάθε τρόπο αυτό που παράγουμε να υπηρετήσει τις δικές μας ανάγκες».
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης μίλησε και ο Γιώργος Κουτουνίδης, Α' αντιπρόεδρος της ΠΟΣ - ΟΑΕΕ, ο οποίος στηλίτευσε τις κινήσεις από συγκεκριμένες δυνάμεις που ωθούν τους συνταξιούχους προς τις δικαστικές διώξεις, προκαλώντας θολούρα για να χαθεί το κύριο που είναι ο αγώνας ενάντια στον νόμο Κατρούγκαλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου