Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Γ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ: βιομηχανία νόθων αντιπροσώπων μπροστά στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου

    Τη βιομηχανία νόθων αντιπροσώπων από τις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΜΕΤΑ μπροστά στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί στις 8, 9 και 11 Νοέμβρη, κατήγγειλε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν την Τετάρτη η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και οι εκπρόσωποι της «Εργατικής Ενότητας».
    Ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, σημείωσε ότι αυτό που πρέπει να κυριαρχήσει είναι τα σωματεία να μαζικοποιηθούν (από πραγματικούς εργαζόμενους και όχι φαντάσματα), να
αποκτήσουν σταθερή, συλλογική λειτουργία με συνελεύσεις, συσκέψεις, επαφή με τους χώρους δουλειάς, δράση για όλα όσα απασχολούν και βασανίζουν κάθε εργατική οικογένεια.
    «Θα πρέπει επιτέλους στην πόλη μας και στη χώρα η μοναδική φωνή να μην είναι των βιομηχάνων, του ΣΕΒ, αλλά να δυναμώσει, να κυριαρχήσει η φωνή της μεγάλης πλειοψηφίας, των εργαζόμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, να ενισχυθεί η κοινωνική τους συμμαχία», τόνισε, προσθέτοντας ότι «το ΠΑΜΕ μαζί με το κάλεσμα για την επόμενη απεργιακή μάχη της 14ης Νοέμβρη, καλεί κάθε τίμιο συνδικαλιστή που μπορεί να έχει διαφοροποιήσεις από το ΠΑΜΕ, να σκεφτεί τη "μεγάλη εικόνα".
    Να σκεφτεί, αν δεν υπήρχε το ΠΑΜΕ, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα για τους εργαζόμενους. Να συστρατευθεί στην προσπάθεια αντιμετώπισης των νοθειών, των πλαστών συσχετισμών, της φωνής της εργοδοσίας μέσα από το Εργατικό Κέντρο. Να στηρίξει στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου το ΠΑΜΕ και το συνδυασμό του, την "Εργατική Ενότητα"».
    Στοιχεία της προσπάθειας εκφυλισμού της καταστατικής διαδικασίας για την προετοιμασία συμμετοχής των συνδικάτων στο συνέδριο του ΕΚΘ παρέθεσε ο Κυριάκος Τσιαούσης, εκπρόσωπός της «Εργατικής Ενότητας» στη διαπαραταξιακή οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου. (Δείτε βίντεο ΕΔΩ)
Σημείωσε ότι «εντείνεται ακόμη περισσότερο από το προηγούμενο συνέδριο, το φαινόμενο της απαξίωσης της διαδικασίας νομιμοποίησης των αντιπροσώπων. Δεκάδες είναι τα σωματεία τα οποία δεν έχουν να καταθέσουν ούτε τα βασικά έγγραφα που αποδεικνύουν ότι έγιναν αρχαιρεσίες, όπως η εκλογή εφορευτικής επιτροπής που διεξάγει τις εκλογές. Τα περισσότερα σωματεία δεν καταθέτουν τις αποφάσεις για το από πού θα εκπροσωπηθούν στη ΓΣΕΕ (από ΕΚΘ ή Ομοσπονδία) με αποτέλεσμα έως και την τελευταία να μπορούν να διαλέξουν την εκπροσώπηση σύμφωνα με το πώς βολεύει την κάθε παράταξη και τους συσχετισμούς.
    Οι μέθοδοι της νοθείας έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις και όλες τις δυνατές μορφές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου