Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

“Απαρτχάιντ” σε πρόσφυγες στα λεωφορεία της γραμμής ζητούν χρυσαυγίτες συνδικαλιστές του ΟΑΣΘ

Αυτά είναι τα αιτήματα που πρέπει να προωθούν οι συνδικαλιστές
και όχι την φασιστική σαπίλα
Τα ρατσιστικά κρούσματα στον ΟΑΣΘ δεν αποτελούν κάτι το πρωτοφανές, αφού μόλις πολύ πρόσφατα καταγγέλθηκε ότι οδηγός κατέβασε ανήλικους πρόσφυγες που πήγαιναν σε προπόνηση, φαίνεται όμως πως το δηλητήριο της ξενοφοβίας έχει διαποτίσει για τα καλά ένα τμήμα των οδηγών του οργανισμού. Έτσι λοιπόν τέσσερις εκλεγμένοι συνδικαλιστές της παράταξης  της ΧΑ«Δρομέας» ζητούν οι πρόσφυγες να μετακινούνται με μισθωμένα
τουριστικά λεωφορεία για να «μη μολύνουν με ασθένειες» οδηγούς και επιβάτες.
Σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα οι φασίστες  παρουσιάζουν ως ανήμερα θηρία τους πρόσφυγες που επιτίθενται σε άλλους επιβάτες, παρενοχλούν τις γυναίκες και ενοχλούν με τη φασαρία τους. Φτάνουν στο σημείο να ζητούν ακόμα και σεκιούριτι μέσα στα λεωφορεία, αλλά και κλειστά κουβούκλια για τους οδηγούς με «κουμπί πανικού», απαιτώντας παράλληλα αιματολογικές εξετάσεις για να βεβαιωθούν αν έχουν κολλήσει κάποια μεταδοτική ασθένεια. Χωρίς να προσκομίζει κανένα στοιχείο, η επιστολή ξερνά ρατσιστικό μίσος σημειώνοντας πως «το τελευταίο διάστημα παρατηρείται, επίσης, ραγδαία αύξηση των φαινομένων προπηλακισμού και παραβατικών συμπεριφορών των προσφύγων- μεταναστών.
Επίσης, λόγω των ακατάλληλων συνθηκών υγιεινής στις δομές φιλοξενίας τους αλλά και λόγω της κουλτούρας τους σε σχέση με την προσωπική τους υγιεινή, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μεταδοτικών ασθενειών τόσο στους οδηγούς όσο και στους υπόλοιπους επιβάτες, οι οποίοι στριμώχνονται ανάμεσά τους».
Δεν παραλείπουν βέβαια να στιγματίσουν και ως «τζαμπατζήδες» τους πρόσφυγες, πατώντας στα χειρότερα αντανακλαστικά της ελληνικής κοινωνίας. Το αίτημα για «απαρτχάιντ» στα λεωφορεία έρχεται ουσιαστικά ως συνέχεια της απαίτησης ορισμένων συλλόγων γονέων ανά την επικράτεια τα προσφυγόπουλα να διδάσκονται μόνο εντός προσφυγικών δομών, επικαλούμενοι σχεδόν πανομοιότυπα επιχειρήματα περί «ασθενειών» και «διαφορετικής κουλτούρας».
Πέραν του ότι το εν λόγω παραλήρημα εμπίπτει ξεκάθαρα στις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου, είναι και ένα ερώτημα πώς είναι δυνατόν να ανέχεται ο ΟΑΣΘ στους κόλπους του την ύπαρξη ναζιστών και δη ως εκλεγμένων συνδικαλιστών, σε ένα επάγγελμα μάλιστα όπου η συναναστροφή με πρόσφυγες και άλλες αδύναμες κοινωνικές ομάδες είναι καθημερινή και συνεχής. Η διοίκηση του ΟΑΣΘ καλείται να απαντήσει αν η έκφραση φασιστικών απόψεων και συμπεριφορών είναι συμβατή με την ιδιότητα του οδηγού καθώς και τι προτίθεται να κάνει για να πολεμήσει το φαινόμενο στη ρίζα του. Τεράστιο βάρος βέβαια πέφτει και στους ίδιους τους εργαζόμενους, που πρέπει να δώσουν αποφασιστική απάντηση σε όσους εν ονόματί τους δυσφημίζουν έναν ολόκληρο κλάδο, καταδικάζοντας έμπρακτα τους φασίστες της ΧΑ και απομονώντας τους φορείς της.

 ΔΑΣ ΟΑΣΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου