Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

H μετατροπή της κοινωνίας


   
     Η μετατροπή της κοινωνίας από φεουδαρχική σε αστική (καπιταλιστική, όπως δηλαδή είναι σήμερα π.χ. στην χώρα μας), δεν χρειάστηκε παρά να αλλάξουν θέση και στάση ίσως και … ονόματα οι παλιοί ιδιοχτήτες των μέσων παραγωγής. Ήταν σχετικά εύκολο να γίνει αυτό, διότι και λίγοι ήταν αυτοί οι ιδιοχτήτες και ακόμα πιο λίγοι αυτοί που το αποφάσισαν (να «περάσει» η οικονομία από τα φέουδα στις επιχειρήσεις), ακόμα και η τότε κοινωνία το είδε αυτό ως «μάννα εξ ουρανού» και το αποδέχτηκε άμεσα και απόλυτα.

    Το αμέσως επόμενο βήμα, που είναι το «πέρασμα» σε μια άλλη, ανώτερη κοινωνία, την σοσιαλιστική  – κομμουνιστική, κατά βάση νομοτελειακό, προφανώς και είναι απείρως πιο δύσκολο και απαιτεί πολλά περισσότερα πράγματα.
Το βασικό είναι να ωριμάσει η κοινωνία για αυτό. Και αυτή η ωρίμανση, πρόκειται να είναι μια διαδικασία επίπονη, πολύχρονη, απαιτεί πολλούς ανθρώπους να αγωνίζονται νυχθημερόν για αυτό.       
    Με σχέδιο, με βάση τις επιστημονικές ανακαλύψεις και προόδους, με στοχοπροσηλωμένη προοπτική.
Η συγκεκριμένη ωρίμανση της κοινωνίας, ούτε αυτομάτως θα γίνει, ούτε αυτοδικαίως.
Ειδικά οι όποιοι αυτοματισμοί, σε αυτήν την περίπτωση, μάλλον μόνο κακό θα κάνουν.
    Έτσι, η οργάνωση, η οργανωμένη πάλη δηλαδή, είναι βασικό στοιχείο για την ομαλή και οριστική μεγάλη αυτή ιστορική αλλαγή.
Οι αλλαγές στις συνειδήσεις των ανθρώπων, δεν είναι καθόλου εύκολο να μεταβληθούν παγιωμένες επί δεκαετίες αντιλήψεις και πεποιθήσεις όπως είναι π.χ. η λεγόμενη ατομική ιδιοχτησία, απαιτεί ακόμα πιο επίπονη και επίμονη αγωνιστική διάθεση από όσους έχουν κάνει ήδη την επιλογή να παλέψουν για την Νέα Κοινωνία.
    Η επανάσταση του Σπάρτακου, η Παρισινή κομμούνα, το κατόρθωμα του Λένιν και των Μπολσεβίκων, ο φωτεινός δρόμος του Τσε και του Φιντέλ και ένα σωρό άλλα αντίστοιχα παραδείγματα σε όλον τον κόσμο, μπορούν να προσφέρουν (κατά τη γνώμη μου έτσι είναι, προσφορά) με τα αρνητικά, αλλά κυρίως με τα θετικά τους, έναν πιο ασφαλή, πιο σίγουρο Δρόμο για όλους μας.
   Δεν το βάζουμε κάτω. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, η νίκη μας θα αποτελέσει την απελευθέρωση όλης της ανθρωπότητας, για μια Νέα Κοινωνία, την Κοινωνία της Ισότητας, της Ελευθερίας, της Τιμιότητας, της Εργασίας, της Ζωής Που Μας Αξίζει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου