Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Βίοι παράλληλοι μιας αθλιότητας

  Ο “κνίτης” Ρουπακιάς και ο “κομμουνιστής” χρυσαυγίτης φονιάς της Λευκίμμης

  Όπως ήδη δημοσιεύσαμε, η ΤΕ του ΚΚΕ στην Κέρκυρα καταδίκασε την προσπάθεια δημοσιογράφου του τοπικού καναλιού Start να συνδέσει το φερόμενο δολοφόνο Αλβανού εργάτη με το ΚΚΕ. Αξίζει να σταθεί κανείς λίγο πιο αναλυτικά στο επίμαχο βίντεο, γιατί δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που στήνεται μια τέτοια ύπουλη επιχείρηση λάσπης.

    Ήταν λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα το Σεπτέμβρη του 2013, όταν εμφανιζόταν στο απογευματινό δελτίο του ΣΚΑΪ, με παρουσιαστή τότε τον Νίκο Ευαγγελάτο, κάποιος που αυτοσυστήθηκε ως “συνάδελφος” του δολοφόνου Ρουπακιά, με γυρισμένη την πλάτη στην κάμερα, κάνοντας λόγο για δράση του Ρουπακιά στον “αριστερό χώρο”, με το πάνελ μάλιστα, να εμφανίζεται “έκπληκτο”, την ώρα που η όλη συνέντευξη ήταν εμφανέστατα πιο στημένη κι από τις “εκπλήξεις” στις ζωντανές ψυχαγωικές εκπομπές. Ο δε γνωστός και μη εξαιρετέος Άρης Πορτοσάλτε άρχισε να λέει πως ήταν “αριστερό παιδί”, με τον κεντρικό παρουσιαστή να θεωρεί αναμενόμενο ένας άνθρωπος με το προφίλ του Ρουπακιά να ανήκει σε αυτό το χώρο.
    Τη θεωρία αυτή έσπευσαν να αναπαραγάγουν άκριτα σειρά μέσων τότε, διανθίζοντάς την με λεπτομέρειες για τη θητεία του ως μέλους ή και στελέχους της ΚΝΕ,  κι όχι μόνο οι τα συνήθη ύποπτα φασιστοσάιτ, αλλά και η “μετριοπαθής” “Δημοκρατία” (πριν ακόμα αρχίσει τα γνωστά αφιερώματα στους “συμμορίτες”), η “εναλλακτική” lifo και άλλοι, ενώ μερικά χρόνια έσπευσε να την υιοθετήσει και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης. Καμία σημασία δεν έχει βέβαια ότι αυτές οι συκοφαντίες ουδέποτε αποδείχθηκαν, ούτε πως ακόμα κι αν εμπεριείχαν κάποιον πυρήνα αλήθειας, δεν συνιστούν καμία εμπλοκή του ΚΚΕ στη μετέπειτα πορεία του δολοφόνου.
Σημασία έχει η τακτική του “πες – πες κάτι θα μείνει”, την οποία εφάρμοσε χθες δημοσιογράφος τοπικού καναλιού στην Κέρκυρα, στη διάρκεια συνομιλίας του με τον τοπικό βουλευτή της ΧΑ.    Προσπαθώντας εμφανέστατα να ξεπλύνει την εγκληματική οργάνωση, άρχισε να μεταφέρει σπερμολογίας ‘συγχωριανών” του δράστη ότι ανήκε τάχα “στο κομμουνιστικό κίνημα”, από το οποίο αποχώρησε “επειδή δεν ήταν συγκρουσιακό τα μέγιστα (sic)”. Μ’ένα σμπάρο δυο τριγόνια, αφού από τη μια αποδίδει έμμεση συνευθύνη του κόμματος για τα πεπραγμένα του φονιά, κι από την άλλη το εμφανίζει δια της πλαγίας οδού ως “συστημικό” και “συμβιβασμένο”. Συνεχίζει μάλιστα το ρεσιτάλ ο εν λόγω δημοσιογράφος, προσθέτοντας πως το γεγονός πως ο δράστης αυτοπαρουσιαζόταν ως χρυσαυγίτης “δε σας ενοχοποιεί, δεν το συζητάμε αυτό”. Ο βουλευτής βέβαια, αποδεικνύοντας τις φήμες για το IQ των χρυσαυγιτών – αν κι ο φασισμός δεν είναι θέμα ευφυΐας- ανίκανος να αντιληφθεί την αβάντα του παρουσιαστή, κατορθώνει τελικά να εμπλακεί σε καβγά μαζί του. Η λάσπη όμως έχει ήδη εκτοξευτεί στον ανεμιστήρα.
     Όπως και η προηγούμενη απόπειρα σπίλωσης με ψεύδη και υπονοοούμενα, έτσι κι αυτή η απόπειρα θα πέσει στο κενό. Γιατί ο λαός γνωρίζει ποιοι πάλεψαν και ακόμα παλεύουν όλα αυτά τα χρόνια ενάντια στη Χρυσή Αυγή και κάθε έκφραση του φασισμού και του ρατσισμού στη χώρα μας, την ώρα που άλλοι τον εξωράιζαν ή αντιμετώπιζαν τους οπαδούς του ως πλανημένους πατριώτες.

Από την Κατιούσα
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου