Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Η επέτειος της ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου

ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ ΚΑΙ ΚΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ - ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Με την μαζική συμμετοχή ανθρώπων κάθε ηλικίας και από όλη την Ελλάδα, παρά το κρύο, τιμήθηκε η 76η επετείος της ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοπόταμου. Πλήθος κόσμου, παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, από όλη την χώρα, αλλά και μαζικοί φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος έδωσαν το «παρών» στην
εκδήλωση που διοργάνωσαν η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ) και η ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ.
Στην εκδήλωση μίλησε, ο Θανάσης Παφίλης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος (διαβάστε παρακάτω την ομιλία του), ενώ παραβρέθηκε και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας  της ΚΕ του Κόμματος (δείτε εδώ τη δήλωσή του).
Η εκδήλωση άνοιξε με τραγούδια του αγώνα, από τη χορωδία του παραρτήματος Λάρισας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Γρηγόρη Τουγλίδη, Α' αντιπρόεδρο της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και της Δήμητρας Τούντα, μέλους του ΚΣ της ΚΝΕ. Ακολούθησε η απαγγελία ποιήματος από τον πρώην πρόεδρο της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Βασίλη Φυτσιλή.
Μετά την ομιλία του Θ. Παφίλη, ακολούθησε η τήρηση ενός λεπτού σιγή και κατάθεση στεφάνων, από τον Δ. Κουτσούμπα εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, τον Φ. Ιακωβίδη, εκ μέρους του ΚΣ της ΚΝΕ, την ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, την ΠΕΚΑΜ, και άλλους φορείς.

 Από τον 902gr

 Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου