Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Εκδήλωση της Κ.Ο Κ.Μ του ΚΚΕ

Να ενισχυθεί το ρεύμα της αμφισβήτησης των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών 

Είκοσι χρόνια από το ΝΑΤΟικό έγκλημα  στη Γιουγκοσλαβία! Οι κομμουνιστές, οι αγωνιστές που συμπορεύονται μαζί τους, αυτοί που σήκωσαν στους ώμους τους το βάρος της εναντίωσης στο αιματοκύλισμα του γειτονικού λαού και η νέα βάρδια του αγώνα αντάμωσαν το βράδυ της Τετάρτης στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ στην αίθουσα τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου στη
Θεσσαλονίκη με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, που ήταν επικεφαλής πολυμελούς
κλιμακίου της ΚΕ (διαβάστε παρακάτω αποσπάσματα από την ομιλία και δείτε παραπάνω το video). 

Κατάμεστη η αίθουσα εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου από ανθρώπους κάθε ηλικίας, εργάτες και υπαλλήλους, αυτοαπασχολούμενους, επιστήμονες, ανθρώπους του Πνεύματος, νέους και μεγαλύτερους, άντρες και γυναίκες, δονήθηκε πολλές φορές από συνθήματα όπως «Κυβέρνηση του ΝΑΤΟ και της πλουτοκρατίας, απάντηση θα πάρεις με πάλη διαρκείας», «Αυτή η συμφωνία δεν είναι των λαών, είναι των ιμπεριαλιστών».

Μνήμες ανασύρθηκαν και έγιναν γνώση για τους νεότερους, συνθήματα, χειροκροτήματα, μα κυρίως δέσμευση συνέχισης του αγώνα σε κάθε μετερίζι, στην κάλπη και στους δρόμους, ενός αγώνα σήμερα πιο επίκαιρου από ποτέ που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατρέψει τη χώρα σε σημαιοφόρο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο, στην ευρύτερη περιοχή, εκθέτοντας το λαό σε μεγάλους κινδύνους.

Ενός αγώνα στον οποίο το ΚΚΕ συνεχίζει να πρωτοστατεί, αποκαλύπτοντας στο λαό τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και οργανώνοντας την αντιιμπεριαλιστική πάλη. Η ενίσχυσή του μπροστά στις εκλογές του Μάη θα  δώσει νέα ώθηση στην πάλη για την ανατροπή αυτού του σάπιου βάρβαρου συστήματος, στην προοπτική μιας άλλης κοινωνίας που στο κέντρο της θα έχει τον εργαζόμενο λαό και τις ανάγκες του.  Βεβαιότητα που εκφράστηκε άλλωστε και με το σύνθημα - προτροπή «Εμπρός λαέ, άλλαξε σελίδα, με το ΚΚΕ η μόνη σου ελπίδα».

Μέσα από το 15λεπτο βίντεο που προβλήθηκε στην αρχή της εκδήλωσης, ζωντάνεψαν οι μνήμες από την έντονη αντιιμπεριαλιστική δράση στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα, από το Φλεβάρη μέχρι και τον Ιούλη του 1999, με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές. Όλη αυτή η δράση αποτυπώθηκε και από την έκθεση φωτογραφίας. Στο χώρο είχαν τοποθετηθεί ταμπλό που παρουσίαζαν ανά μήνα τις κινητοποιήσεις, από τον Φλεβάρη μέχρι και τον Ιούλη. Επιπλέον ένα ταμπλό πρόβαλλε τις συνέπειες αυτού του βρώμικου πολέμου στο λαό της Γιουγκοσλαβίας, αλλά και ευρύτερα της περιοχής των Βαλκανίων. Ξεχωριστή θέση είχε η μεγάλη προθήκη όπου εκτέθηκαν τα «λάφυρα» της αντιιμπεριαλιστικής δράσης του λαού και της νεολαίας, δηλαδή ειδικές σημάνσεις του ΝΑΤΟικού στρατού, πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων κλπ.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, προσερχόμενος στο χώρο της εκδήλωσης, περιηγήθηκε στην έκθεση.
Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο Αγάπιος Σαχίνης, πρώην δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, ο Παύλος Σακελλαρίου, νευροχειρουργός, ο Παύλος Παπακωτούλας, ογκολόγος, διευθυντής της Α’ Παθολογικής Θεαγενείου, η Φωτεινή Παυλίδου, διευθύντρια Χειρουργικής Μαστού Θεαγενείου,  ο Γιώργος Μητσιάκος, μέλος ΔΕΠ ΑΠΘ και πρόεδρος της Ελληνικής Νεογνολογικής Εταιρείας, ο Γιώργος Μιχαηλίδης, δικηγόρος, ο Φίλιππος Μπαντής, αρτοζαχαροπλάστης.

Μεγάλη ήταν και η παρουσία των πανεπιστημιακών, ανάμεσα στους οποίους διακρίναμε τον Γιώργο Μαργαρίτη, καθηγητή Σύγχρονης Ιστορίας του ΑΠΘ, Νίκο Νικολάου, καθηγητή Γεωπονίας του ΑΠΘ, Δημήτρη Ραπτάκη, καθηγητή Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Χρήστο Δημάκη, επίκουρο καθηγητή Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Θεοδώρα Σοφιανίδου, συνταξιούχο καθηγήτρια Βιολογίας. Ιδιαίτερα μαζική ήταν και η συμμετοχή των καλλιτεχνών της πόλης, ηθοποιών, τραγουδιστών, μουσικών κ.ά., ανάμεσα στους οποίους διακρίναμε τον Δημήτρη Ζερβουδάκη, τον Διογένη Δασκάλου, τον Σωτήρη Μπαλλά κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου