Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 2 Απριλίου 2019

«Ευρωσκεπτικιστές» και «ευρωλάγνοι» είναι οι 2 όψεις του ίδιου νομίσματος

«Αυτοί που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιό μας είναι μάχιμοι άνθρωποι από το εργατικό - λαϊκό κίνημα, από τους αγρότες, από τους επαγγελματίες, από τους ανθρώπους των γραμμάτων, του πολιτισμού, από τις ένοπλες δυνάμεις», τόνισε ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, αναφερόμενος στο ευρωψηφοδέλτιο του Κόμματος.

Ο Δ. Κουμπούρης, μιλώντας στην ΕΡΤ3, την Τρίτη 2 Απρίλη επισήμανε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση «είναι μια ένωση του μεγάλου κεφαλαίου, μια ένωση των πολυεθνικών, μια ένωση που στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα των λαών». Υπογράμμισε επίσης πως το ΚΚΕ από την αρχή είχε αποκαλύψει τον χαρακτήρα της ΕΕ, και σήμερα δικαιώνεται για όσα είχε πει, γιατί πίσω από οποιοδήποτε αντιλαϊκό μέτρο πάρθηκε αυτά τα χρόνια θα βρεις την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόσθεσε πως οι «ευρωσκεπτικιστές» - εθνικιστές και οι «ευρωλάγνοι» - κοσμοπολίτες «είναι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος» που θέλουν να διαχειριστούν τον καπιταλισμό.

Αναφερόμενος στο θέμα των αναδρομικών των συνταξιούχων, επισήμανε πως οι συντάξεις με πολιτική απόφαση κόπηκαν, «με πολιτική απόφαση να αποδοθούν», γιατί δεν μπορεί κάθε τόσο οι συνταξιούχοι να πληρώνουν δικηγόρους και δικηγορικά γραφεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου