Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 2 Απριλίου 2019

ΝΑΤΟική υποχρέωση η επιτήρηση από την Ελλάδα του εναέριου χώρου της Β. Μακεδονίας

Η επίσκεψη Τσίπρα, μαζί με επιχειρηματίες, στη Βόρεια Μακεδονία αποδεικνύει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών, εκτός από τους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, υπηρετεί και συγκεκριμένα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου, που διεκδικούν μερίδια από τις αγορές των Βαλκανίων και θα κερδίσουν από τις μπίζνες στη γειτονική χώρα.

Αυτούς που δεν συμφέρει είναι τους δύο λαούς, τα συμφέροντα των οποίων θυσιάζονται στο βωμό των επιχειρηματικών ανταγωνισμών και κερδών και των επικίνδυνων σχεδίων των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ.

Για παράδειγμα, η υποχρέωση της Ελλάδας για την επιτήρηση του εναέριου χώρου της Β. Μακεδονίας, στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Τσίπρας, είναι ΝΑΤΟική υποχρέωση. Το επιχείρημα της ασφάλειας της περιοχής, που επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός, είναι τουλάχιστον γελοίο, γιατί ουσιαστικά καλείται ο ελληνικός λαός να πληρώσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την υλοποίηση της ΝΑΤΟικής επιθετικής πολιτικής στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή. Ήδη η ελληνική Πολεμική Αεροπορία επιτηρεί το Μαυροβούνιο και τώρα τη Β. Μακεδονία. Αυτό σημαίνει "μεντεσές" του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου