Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

Ζητάει και τα ρέστα ο θρασύς υπουργός Παιδείας


          ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΣΤΟΝ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»
 

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την κατ' εξακολούθηση διαστρέβλωση των θέσεών του από τον υπουργό της αμάθειας.

Ξεπερνώντας κάθε όριο θράσους, ο υπουργός Παιδείας ζητάει και τα ρέστα από τον «Ριζοσπάστη», που σχολίασε την «αφωνία» του, μετά τα ψέματα που εκτόξευσε σε βάρος του ΚΚΕ, παρά το γεγονός ότι τόσο η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος όσο και ο
«Ριζοσπάστης» αποκάλυψαν και κατήγγειλαν τη λαθροχειρία και τη διαστρέβλωση που έκανε ο υπουργός από το βήμα της Βουλής την περασμένη Τρίτη.

Θυμίζουμε ότι ο Κ. Γαβρόγλου διαστρέβλωσε τα όσα είχε πει την προηγούμενη μέρα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αποδίδοντας - λίγο πολύ - στο ΚΚΕ τη θέση ότι δεν έγινε και τίποτα που καταργήθηκε η Γ' Λυκείου! Αμεση ήταν η απάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος, που του παρέθεσε επιτόπου ολόκληρο το σχετικό απόσπασμα από την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα, καλώντας τον να ανακαλέσει. Ο ίδιος επιφυλάχτηκε να διαβάσει τα πρακτικά - τον «Ριζοσπάστη» ούτε να τον αγγίξει! - και δεσμεύτηκε, αν διαπίστωνε το καταφανές, να επανορθώσει δημόσια.

Τη στάση του αυτή σχολίαζε την Τετάρτη ο «Ριζοσπάστης», παραθέτοντας κι αυτός τα σχετικά αποσπάσματα από την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα. Από τον υπουργό όμως ούτε φωνή ούτε ακρόαση, με αποτέλεσμα να επανέλθει χτες η εφημερίδα μας με σχόλιο στο οποίο κατήγγειλε τον υπουργό ότι κάνει «γαργάρα» το όλο θέμα. Μετά απ' αυτό, το υπουργείο έστειλε επιστολή στον «Ριζοσπάστη» με την οποία διαμαρτύρεται για «"παραπολιτική" προσωπική επίθεση με βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον του Υπουργού Παιδείας»!

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά το υπουργείο ζητάει και τα ρέστα, γράφοντας στην επιστολή για «εκλογικό άγχος του ΚΚΕ» και «αντιπολιτευτικό μένος εναντίον αυτής της κυβέρνησης ενώ οι "αντιπολιτευτικοί τόνοι" προς τις προηγούμενες κυβερνήσεις που οδήγησαν την χώρα στην καταστροφή, ήταν εξαιρετικά μειωμένοι».

Με αντικομμουνιστικές αιχμές, όπως ότι «γνωρίζαμε την εμμονή του ΚΚΕ ότι οι θέσεις του αποτελούν την μοναδική αλήθεια» και ότι το ΚΚΕ «παραδοσιακά αναγνωρίζει τα λάθη του μετά την πάροδο δεκαετιών», το υπουργείο ισχυρίζεται προκλητικά ότι ο «Ριζοσπάστης» επιβεβαιώνει αυτά που «απέδωσε από το βήμα της Βουλής ο κ. Γαβρόγλου στον κ. Κουτσούμπα», κατηγορώντας μάλιστα την εφημερίδα ότι διαστρεβλώνει τον Γαβρόγλου! Κι από πάνω, χωρίς ίχνος ντροπής για τη νέα λαθροχειρία, ζητάει «η διάψευσή μας να δημοσιευθεί στον Ριζοσπάστη»... Δηλαδή, όπως λέει κι ο λαός, «εκεί που μας χρωστάγανε, ζητάνε και το βόδι» με τον ανεκδιήγητο υπουργό Παιδείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου