Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Νέο «χαστούκι» για την «Market In»

Νέο «χαστούκι» για την «Market In».

Το δικαστήριο στο οποίο προσέφυγε, σήμερα, απέρριψε το αίτημα της επιχείρησης για έκδοση προσωρινής διαταγής μη εκτέλεσης της απόφασης που δικαιώνει τους εργαζόμενους των πρώην σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης» στο ζήτημα της διαδοχής.


Θυμίζουμε ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, με απόφαση που εξέδωσε στις αρχές Μάρτη, αναγνωρίζει ότι «έχει επέλθει καθολική μεταβίβαση επιχείρησης» από τα σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης» στη «Market In». Και υποχρεώνει τη «Market In» «να αποδέχεται τις υπηρεσίες των εργαζομένων σύμφωνα με τους όρους εργασίας που ίσχυαν, κατά τη μεταβίβαση της επιχείρησης».

Ενάντια στην απόφαση, η «Market In» κατέθεσε έφεση η οποία έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί τον ερχόμενο Νοέμβρη, ενώ κατέθεσε και αίτημα ανακοπής εκτέλεσης της απόφασης η οποία χθες απορρίφθηκε.

Στο μεταξύ, και χθες, η «Market In» δεν προσήλθε στην τριμερή συνάντηση που είχε οριστεί μετά από αίτημα αναβολής που είχε καταθέσει την προηγούμενη εβδομάδα. Ενώ αρνήθηκε να μπει και στη συζήτηση στη διαδικασία της Εργατικής Διαφοράς, με πρόσχημα ότι ανέμενε τη δικαστική απόφαση. Έτσι ορίστηκε νέα συνάντηση την ερχόμενη Τρίτη στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του ΣΕΠΕ.

Η εργοδοσία της «Market In», παρά τις δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τους εργαζόμενους σε Γιάννενα και Θεσσαλονίκη, αρνείται να τους προσλάβει, με διάφορες δικαιολογίες. Επίσης, εδώ και τρία χρόνια, ενώ έχουν εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις που επιδικάζουν στους εργαζόμενους χρήματα που διεκδίκησαν, ακόμη δεν τους έχουν καταβληθεί.

Το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην «Καρυπίδης» (πρώην «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ») καλεί τους συναδέλφους τους να συμμετάσχουν δυναμικά στη νέα τριμερή που ορίστηκε για την επόμενη Τρίτη στα κεντρικά γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας.

 Να απαιτήσουν αγωνιστικά:

Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους. Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων. 

Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη εργαζόμενου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου