Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Δίπλα στον οργανωμένο Ποντιακό χώρο για τη «Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων Ποντίων»

Σε μεγάλη συγκέντρωση του Κόμματος στη Θεσσαλονίκη, στο Άγαλμα Βενιζέλου μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Τόνισε πως «ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει να δυναμώσουμε παντού μια ισχυρή εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση».

Κάλεσε το λαό να δυναμώσει τη δύναμη, που την επόμενη μέρα, θα αντισταθεί απέναντι σε οποιαδήποτε κυβέρνηση. Επίσης έκανε ειδική αναφορά στην επέτειο των 100 χρόνων από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.



Χαιρέτισαν ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με την «Λαϊκή Συσπείρωση» (δείτε εδώ video), ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την «Λαϊκή Συσπείρωση» (δείτε εδώ video) και ο Γιάννης Αγγέλου, υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ (δείτε εδώ video).

Η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στη Θεσσαλονίκη:

«Η αποψινή μεγάλη, δυναμική συγκέντρωση εδώ στη Θεσσαλονίκη, την πόλη των λαϊκών αγώνων και της αντίστασης, του ματωμένου Μάη του '36, στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα αντεπίθεσης, οργάνωσης του αγώνα από την επόμενη μέρα.

Την εκατοστή επέτειο της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου τιμάμε σήμερα και δεσμευόμαστε να σταθούμε δίπλα στον οργανωμένο ποντιακό χώρο για τη "Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων Ποντίων".

Και μαζί με το λαό και τη νεολαία της πόλης, να υψώσουμε φραγμό και να καταδικάσουμε κάθε προσπάθεια αναβίωσης του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, αλλά και κάθε προσπάθεια εκμετάλλευσης από επιτήδειους αστούς δημαγωγούς και εκπροσώπους των αστικών πολιτικών κομμάτων, που αξιοποιούν για ψηφοθηρικούς λόγους το κάλπικο ενδιαφέρον τους για τον Ποντιακό Ελληνισμό και τη γενοκτονία. Οι Πόντιοι λένε: "Στόματα πασσέα φαϊα αχαράτσοτα", που πάει να πει: "Όπου ακούς παχιά λόγια, να περιμένεις φαγητό άνοστο".

Τις τελευταίες δέκα μέρες μέχρι την 26η Μάη, με μεγαλύτερη ορμή μπαίνουμε όλοι στη μάχη.
Να μην αφήσουμε δρόμο, γειτονιά, σπίτι λαϊκής και εργατικής συνοικίας, χώρου δουλειάς και μόρφωσης, που δεν θα φτάσει το δυνατό, ελπιδοφόρο μήνυμα του ΚΚΕ.

Γιατί ο λαός και η νεολαία αυτής της πόλης γνωρίζουν πολύ καλά και έχουν νιώσει στο πετσί τους, τις συνέπειες της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, την τελευταία δεκαετία.

Και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που ακολούθησε την ίδια ακριβώς πολιτική με τους προηγούμενους, πολιτική που χειροτέρευσε ακόμη πιο πολύ τις συνθήκες ζωής του λαού.

Γι' αυτό τώρα, στις κάλπες που θα στηθούν, μπορούν να κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά με τα ψηφοδέλτια της αντεπίθεσης.

Τα ψηφοδέλτια που μπορούν να κάνουν την ουσιαστική διαφορά.

Αυτά που στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα.

Που τιμωρούν αποτελεσματικά όσους μας έφεραν ως εδώ.

Που γράφουν με μεγάλα γράμματα "ΚΚΕ" στις ευρωεκλογές, "Λαϊκή Συσπείρωση" στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Γιατί κάθε ψήφος στο ΚΚΕ μετατρέπεται σε δύναμη και οργάνωση του αγώνα, για να βάλουμε ένα τέρμα.

Στο τσάκισμα της ζωής και των δικαιωμάτων μας για τα κέρδη του κεφαλαίου.

Στη ζωή με ψίχουλα, δόσεις και επιδόματα, που απλά ανακυκλώνει τη φτώχεια και την ανεργία.

Στην κοροϊδία όσων μας βούλιαξαν στα χρέη, που τώρα μας καλούν να συνηθίσουμε στα λίγα, να ξεχάσουμε όσα κατέκτησαν οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους.
Ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει αντίσταση και ανυπακοή στα σχέδια που ονειρεύονται την Ελλάδα ένα αβύθιστο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

Σήμερα, εδώ από τη Θεσσαλονίκη, τους απαντάμε: Με το όνειρο θα μείνουν!

Μπορεί ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν αποδεχτεί το ρόλο του "μεντεσέ", αλλά ο λαός μας μόνο ένα ρόλο μπορεί να αποδεχτεί: Του πρωταγωνιστή.

Και θα δώσουμε τις δυνάμεις μας για να γίνει πρωταγωνιστής στην απόκρουση αυτών των σχεδιασμών, ειδικά εδώ στη Θεσσαλονίκη, όπως αποδείχτηκε και 20 χρόνια πριν.
Ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει να χτίσουμε και να δυναμώσουμε παντού μια ισχυρή εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση.

Να δυναμώσουμε τη δύναμη, που την επόμενη μέρα θα αντισταθεί απέναντι σε οποιαδήποτε κυβέρνηση.

Είτε του ΣΥΡΙΖΑ, είτε της ΝΔ.

Αλλά και απέναντι στα στηρίγματά τους στους δήμους και περιφέρειες.

Δηλαδή, απέναντι σε όλους όσους υλοποιούν και εξειδικεύουν τις αντιδραστικές κατευθύνσεις της και τις αντιλαϊκές επιταγές του κεφαλαίου.

Μπορούμε να δώσουμε δύναμη στη δύναμή μας, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Όσες κοκορομαχίες και αν στήσουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, οι κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης, η πραγματικότητα δεν μπορεί να κρυφτεί.

Και ο λαός έχει καταλάβει πλέον πολύ καλά, πως η συμφωνία τους στην πλειοψηφία των ζητημάτων, είναι στρατηγικού χαρακτήρα.

Αυτό αποδεικνύει και η τελευταία τους αντιπαράθεση για την 7ήμερη εργασία.

Από τη μια κ. Μητσοτάκης, αντιλαμβανόμενος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του έχει πάρει την "μπουκιά απ' το στόμα", υπερθεματίζει σε αντιλαϊκά μέτρα, προκειμένου να γίνει αυτός ο εκλεκτός του κεφαλαίου.

Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται έκπληκτος με τις προτάσεις της ΝΔ, ενώ στην πραγματικότητα η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας σε μια σειρά κλάδους, που σημαίνει 7ήμερη εργασία, έχει τη δική του αποφασιστική σφραγίδα.

Δεν μπορεί κανείς πια να τους πιστέψει, αφού ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ:

Μαζί ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, όχι για να σώσουν το λαό από τη χρεοκοπία, αλλά για να σώσουν τα κέρδη του κεφαλαίου, σφίγγοντας ακόμα περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων.

Μαζί στηρίζουν το αντεργατικό οικοδόμημα, που ο ένας έχτισε και ο άλλος ενίσχυσε. Μαζί βάφτισαν τις εργατικές κατακτήσεις, παθογένειες.

Μαζί ψήφισαν το νόμο που βάζει εμπόδια στο δικαίωμα της απεργίας. Την υπογραφή της Αχτσιόγλου του ΣΥΡΙΖΑ, δίπλα σ' αυτήν του Βρούτση της ΝΔ, έχει ο νόμος για τον κατώτατο μισθό. Νόμος κομμένος και ραμμένος στα μέτρα της εργοδοσίας.

Μαζί ψηφίζουν τις επιδοτήσεις, τις ενισχύσεις, τα πακέτα, τα "δωράκια" και τις φοροαπαλλαγές στα μονοπώλια. Τη μια στους φαρμακοβιομήχανους, την άλλη στους εφοπλιστές, στους καναλάρχες, για να μη μείνει κανείς παραπονεμένος.

Μαζί προσκυνάνε την ΕΕ, αυτή τη λυκοσυμμαχία που, όση χρυσόσκονη προόδου και αν της ρίξει ο Τσίπρας, όσους ύμνους "ευρωπαϊκής ενότητας" και αν ψάλλει ο Μητσοτάκης, χειρότερη γίνεται, γιατί χειρότερο γίνεται το σύστημα της εκμετάλλευσης, της σαπίλας και της διαφθοράς.

Και εκεί στην αντιλαϊκή, αντεργατική ΕΕ όλοι μαζί νεοφιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες, "αριστεροί" και ακροδεξιοί -και φυσικά και η δήθεν "αριστερή" κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ- ψήφισαν το 90% των αντιλαϊκών αποφάσεων της ΕΕ την περασμένη πενταετία!

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Μαζί ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, αλλά και η πλειοψηφία των υπόλοιπων κομμάτων, υπηρετούν τον επικίνδυνο στόχο της "γεωστρατηγικής αναβάθμισης" της χώρας.
Μόνο που δεν λένε στο λαό, ότι αυτό σημαίνει μεγαλύτερη εμπλοκή στα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή, μεγαλύτεροι κίνδυνοι για το λαό μας.

Τώρα που τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν ξανά πάνω από την περιοχή μας, την Κύπρο, το Αιγαίο, είναι ώρα να βγουν συμπεράσματα.

Γιατί αποδεικνύεται συνεχώς, με κάθε ευκαιρία, ότι ΗΠΑ και ΝΑΤΟ μόνο ασφάλεια και σταθερότητα δεν προσφέρουν στην περιοχή μας.

Ίσα-ίσα που είναι "μανούλες" στην αποσταθεροποίηση, όπως και όποτε τους συμφέρει και εδώ αλλά και αλλού, σε όλες τις ηπείρους.

Έχει τεράστιες ευθύνες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την πρόσδεση της Ελλάδας ακόμη πιο γερά στο αμερικανοΝΑΤΟικό άρμα.

Την ίδια ώρα που συνεχίζονται οι παραβιάσεις στο Αιγαίο, προχωρούν οι γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ από το τουρκικό γεωτρύπανο "Πορθητή", ενώ επεξεργάζονται σχέδια ακόμη και απευθείας προσάρτησης των κατεχόμενων.
Έχει τεράστιες ευθύνες και για τη μετατροπή λιμανιών και αεροδρομίων της χώρας σε βάσεις του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών, όπως γίνεται και με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Για αυτούς τους κινδύνους στην περιοχή, το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει έγκαιρα.

Ανέδειξε ότι οι πανηγυρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων και κοιτασμάτων, κρύβουν τους μεγάλους κινδύνους της έντασης των ανταγωνισμών.

Το ΚΚΕ ήταν το μοναδικό κόμμα που αποκάλυψε καθαρά στο λαό τον πραγματικό χαρακτήρα της συμφωνίας των Πρεσπών.

Η συμφωνία των Πρεσπών είναι ΝΑΤΟική, γι' αυτό έχει σπέρματα αλυτρωτισμού, όπως είναι αυτά τα περί "μακεδονικής γλώσσας" και "μακεδονικού έθνους".

Είναι τουλάχιστον προκλητικό, ο ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάζει σαν εγγυητή της ειρήνης το ΝΑΤΟ, αυτόν το δολοφονικό οργανισμό.

Ο λαός της Θεσσαλονίκης ξέρει πολύ καλά ότι το ΝΑΤΟ έχει σακατέψει τους λαούς των Βαλκανίων, δυο φορές τα τελευταία 30 χρόνια.
Στην πλειοψηφία των επεμβάσεων ήταν χέρι-χέρι με την ΕΕ, που πουλάει σαν κατάκτησή της την ειρήνη στην ήπειρο της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια…

Παριστάνοντας, λες και δεν υπήρξαν ποτέ οι χιλιάδες άμαχοι νεκροί ανάμεσά τους και παιδιά στη Γιουγκοσλαβία πριν 20 χρόνια, τα βομβαρδισμένα νοσοκομεία και σχολεία, ακόμα και μαιευτήρια και νεκροταφεία.

Πάει πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών πολεμάει τον εθνικισμό.

Όταν είσαι αγκαλιά με το ΝΑΤΟ, δεν πολεμάς τον εθνικισμό, αντίθετα τον ενισχύεις.

Ο λαός μας ξέρει πως ΝΑΤΟ σημαίνει πόλεμοι και λαοί ξεριζωμένοι.

Σημαίνει φούντωμα των αλυτρωτισμών και των εθνικισμών.

Σημαίνει: "Να σκοτώνονται οι λαοί για τ' αφέντη το φαΐ".

Και οι λαοί των Βαλκανίων έχουν πληρώσει με αίμα, δυστυχία, τη βαρβαρότητα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, στους οποίους ενεργητικά συμμετείχε και το ελληνικό καπιταλιστικό κράτος.

Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν αναβαθμίζει τη θέση του λαού και των εργαζομένων της Βόρειας Ελλάδας.

Αναβαθμίζει τα κέρδη κάποιων Ελλήνων επιχειρηματιών, που θα κάνουν μπίζνες στην περιοχή.

Αναβαθμίζει τους κινδύνους για το λαό και τη νεολαία της περιοχής μας.

Τώρα ο λαός, η νεολαία στη Θεσσαλονίκη, μπορούν να κάνουν κριτήριο επιλογής τη σταθερή, αποκαλυπτική στάση του ΚΚΕ απέναντι στο ΝΑΤΟ και τους σχεδιασμούς του.
Να απορρίψουν αποφασιστικά τα δήθεν "προοδευτικά" μέτωπα, που χτίζονται οι κυβερνώντες με τους μακελάρηδες των λαών.

Με τον "διαβολικά καλό" Τραμπ, τον δολοφόνο του Παλαιστινιακού λαού Νετανιάχου και το ΝΑΤΟ του πολέμου και της προσφυγιάς.
Να στείλουν τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, αυτή τη ναζιστική, εγκληματική οργάνωση, εκεί που της αξίζει, στα σκουπίδια.

Ο λαός της περιοχής ξέρει ότι για την αντιμετώπισή τους, μόνο ένας τρόπος υπάρχει:

Η συμπόρευση με τους κομμουνιστές στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία και στα πανεπιστήμια.

Γιατί μόνο έτσι μπορούν να αντιμετωπιστούν και να απομονωθούν αποφασιστικά και στη Θεσσαλονίκη.

Όπου το λαϊκό, εργατικό κίνημα έχει μεγάλη πείρα γύρω από αυτό το ζήτημα.
Γιατί όσο "αντισυστημικοί" και αν το παίζουν, κάθε μέρα της ύπαρξής τους αποδεικνύει ότι είναι τα πιο "καλά παιδιά" του συστήματος.

Γι' αυτό, παρά τις κραυγές τους, δεν βγάζουν τσιμουδιά για τα αφεντικά, τις μεγάλες επιχειρήσεις που απολύουν εργαζόμενους, που χρωστάνε δεδουλευμένα ή υπερωρίες. Γι' αυτό και αποδέχονται το μονόδρομο της ΕΕ, με το παραμύθι της "ισχυρής Ελλάδας".

Γι' αυτό και στηρίζονται, είτε υπόγεια, είτε φανερά από το μεγάλο κεφάλαιο, από εφοπλιστές και διάφορους άλλους επιχειρηματίες.

Για αυτό φτιάχνουν δουλεμπορικά γραφεία, γι' αυτό εχθρεύονται τους κομμουνιστές, τα ταξικά σωματεία.

Γι' αυτό και έχουν το μοναδικό προνόμιο να δολοφονούν συνανθρώπους μας και να απολαμβάνουν τη θαλπωρή του σπιτιού τους και όχι τα κρύα σίδερα της φυλακής.

Γι' αυτό και όπου μπορούσαν, εδώ στα σχολεία της Θεσσαλονίκης, έβαζαν συνεχώς εμπόδια σε οποιαδήποτε αγωνιστική διεργασία μαθητών ενάντια στην κυβέρνηση και τα νομοσχέδιά της.

Γι' αυτό και σαν "πιστά σκυλάκια", πρώτοι χύνουν το εθνικιστικό δηλητήριο που μια χαρά βολεύει για να μη βλέπουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τον πραγματικό τους αντίπαλο, το κεφάλαιο και την εξουσία του.

Ταυτόχρονα, ακόμη και οι τελευταίες αυταπάτες για τα δήθεν "αντι-ακροδεξιά" μέτωπα του ΣΥΡΙΖΑ καταρρέουν.

Όταν ο υποψήφιος περιφερειάρχης στην Κεντρική Μακεδονία με τον ΣΥΡΙΖΑ, έβαλε και έβγαλε από το ψηφοδέλτιό του γνωστό ακροδεξιό της Ημαθίας.

Όταν η κυβερνητική αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας, να μη δοθεί προεκλογικός χώρος στους υπόδικους εγκληματίες φασίστες στο κέντρο της Αθήνας.

Όταν ακόμη και στο προεκλογικό σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ, φιγουράρει ο δικτάτορας Μεταξάς και αναγκάστηκαν να το αποσύρουν άρον-άρον μετά την κατακραυγή του κόσμου.

Αλήθεια, τι σχέση έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας, με τον Βελουχιώτη, τον Ζαχαριάδη, τον Μπελογιάννη, τον Πλουμπίδη, τον ΔΣΕ, τον Γρηγόρη Λαμπράκη; Στο επόμενο σποτάκι τους, τους προτείνουμε να βάλουν τον Αμερικανό πρέσβη, γιατί με αυτόν όντως έχουν σχέση και μάλιστα πολύ στενή...
Και γι' αυτή τη στενή σχέση με την ελληνική κυβέρνηση μιλάει, όπου σταθεί και όπου βρεθεί, ο Πάιατ.

Φίλες και φίλοι,

Ο λαός της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής γνωρίζει πλέον πολύ καλά τι σημαίνουν οι στόχοι του κεφαλαίου για τη ζωή του.

Γιατί, αυτοί οι στόχοι δεν είναι δικοί του, δεν συμβαδίζουν με τις δικές τους ανάγκες.

Όλοι μαζί ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ αλλά και σύσσωμοι οι 19 υποψήφιοι Δήμαρχοι της πόλης, πλην "Λαϊκής Συσπείρωσης", διαφημίζουν το στόχο για μια Θεσσαλονίκη κόμβο ανάπτυξης, μεταφορών, καινοτομίας.

Προσπαθούν να πείσουν το λαό, ότι οι επενδύσεις που θα έρθουν, θα ευνοήσουν δήθεν και εκείνον και για αυτό προσπαθούν να αποσπάσουν τη συγκατάθεσή του.

Αν όμως κοιτάξει κάποιος πιο προσεκτικά, πίσω από τις φανταχτερές εξαγγελίες και τις μακέτες τους, θα διαπιστώσει ποιος θα βγει πραγματικά κερδισμένος.

Και ο λαός της περιοχής έχει ήδη αρκετή πείρα από αυτό.

Η δικιά τους ανάπτυξη δεν συμβαδίζει με την ανάπτυξη και ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
Για αυτούς, ανάπτυξη σημαίνει κέρδη, ανταγωνιστικότητα, για τους ομίλους.
Σημαίνει χαμηλοί μισθοί και τσακισμένα δικαιώματα.

Ο λαός μας χρειάζεται πολύπλευρη ανάπτυξη όλων των κλάδων της οικονομίας που μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του.
Το κεφάλαιο επενδύει μονόπλευρα, μόνο σε εκείνους που του αποφέρουν κέρδη, ενώ αφήνει άλλους να ρημάζουν.

Στη βάση αυτή, οι κλάδοι στους οποίους δίνεται προτεραιότητα είναι η Ενέργεια, όπου στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς Ενέργειας, προωθείται η δημιουργία αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων, με ισχυρές επιδοτήσεις και διασφάλιση τιμών παραγωγής, που εξασφαλίζουν κερδοφορία μόνο των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι ορεινοί όγκοι γίνονται βορά των αιολικών πάρκων, καταστρέφοντας άλλες παραγωγικές δραστηριότητες, όπως την κτηνοτροφία και τη μελισσοκομία.

 Αλλοιώνεται το φυσικό περιβάλλον, η χλωρίδα και η πανίδα της περιοχής.

Δημιουργούνται πρόσθετοι κίνδυνοι για πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ τα φωτοβολταϊκά τοποθετούνται σε γη υψηλής παραγωγικότητας και σε βάρος της αγροτικής παραγωγής.

Γι' αυτό λέμε ότι, το μεγάλο ενεργειακό έργο του αγωγού "ΤΑΡ" στην περιοχή, ούτε το πρόβλημα της ανεργίας έλυσε, ούτε το πρόβλημα της φθηνής ενέργειας και θέρμανσης φυσικά.

Ενώ, οι θέσεις εργασίας που δόθηκαν, ήταν με χαμηλούς μισθούς και εξοντωτικά ωράρια.

Η μεγάλη επένδυση της "Ελντοράντο" στη Χαλκιδική και περιβαλλοντική καταστροφή δημιουργεί, αλλά και πραγματοποιείται με εντατική εκμετάλλευση των εργαζόμενων στα ορυχεία.

Η επένδυση των ΕΛΠΕ στην περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης, γίνεται με βαρύ τίμημα την υγεία και τους όρους διαβίωσης των κατοίκων της περιοχής, λόγω της αφόρητης δυσοσμίας.

Την ίδια ώρα που υπόσχονται εκατομμύρια για διάφορα επενδυτικά προγράμματα, που αφορούν την επιχειρηματική αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης και του λιμανιού της, τα αντιπλημμυρικά έργα και η αντισεισμική θωράκιση της πόλης παραμένουν ανύπαρκτα.

Το τι σημαίνει ανάπτυξη, το ζει ο λαός μας κάθε καλοκαίρι.

Κέρδη για το τουριστικό κεφάλαιο, με τα ρεκόρ να σπάνε το ένα πίσω από το άλλο, τις παραλίες της Πιερίας και της Χαλκιδικής να γεμίζουν τουρίστες.

Χαμηλοί μισθοί, ελαστικά και εξοντωτικά ωράρια, απλήρωτες υπερωρίες για τους εργαζόμενους.
Ενώ, για τις λαϊκές οικογένειες και τους εργαζόμενους, είναι είδος πολυτελείας οι διακοπές.

Τα αναπτυξιακά τους σχέδια δεν θα μπορούσαν φυσικά να βγάλουν από το κάδρο την Παιδεία και ειδικά την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ήταν στα σχέδιά τους εδώ και χρόνια να φτιάξουν πανεπιστήμια κομμένα και ραμμένα στα μέτρα τους.

Με πτυχία πολλών κατηγοριών, όπως είναι και οι εργαζόμενοι.

Με προγράμματα σπουδών και γνώση κομματιασμένη, που θα πουλιέται στη συνέχεια ακριβά από ιδιώτες.

Τι σχέση έχουν όμως όλα αυτά, με την ανάγκη των νέων για ολοκληρωμένες σπουδές και δουλειάς με δικαιώματα;

Τι σχέση έχουν οι αλλαγές στα ΤΕΙ με τα τμήματα "Φρανκεστάιν" που δημιουργούνται, με τα όνειρα και τις ελπίδες των σπουδαστών;

Το αναπτυξιακό μοντέλο τόσο της κυβέρνησης, όσο και της ΝΔ, ο λαός μας το έζησε.

Αυτό μας έφερε στην κρίση, αυτό θα μας οδηγήσει και στην επόμενη.

Δεν ματώνουμε άλλο για το κεφάλαιο και την πλουτοκρατία!

Δεν θα πληρώνει ο λαός μας μια ζωή τις κρίσεις και την ανάπτυξή τους!

Τώρα με το ΚΚΕ και το επεξεργασμένο σχέδιό του, μπορούν να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες της χώρας μας, να ζήσουμε και να φτιάξουμε το μέλλον που μας αξίζει!

Γιατί, στην εποχή μας, εποχή μεγάλης ανάπτυξης της επιστήμης και της παραγωγής, δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι όλο και λιγότεροι νέοι θα μορφώνονται ολοκληρωμένα, ότι όλο και λιγότεροι νέοι θα έχουν σταθερή δουλειά.

Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι όλο αυτόν τον πλούτο που βγαίνει από τα χέρια και το μυαλό εκατομμυρίων εργαζομένων, θα τον απολαμβάνουν μία χούφτα παράσιτα μέτοχοι.

Η αντίθεση σε αυτό είναι το μόνο σύγχρονο.

Αυτό είναι το καινοτόμο.

Αυτό είναι το προοδευτικό.

Και αυτή είναι η καρδιά της πρότασης πάλης και εξουσίας του ΚΚΕ.

Παλεύουμε σήμερα με αυτήν την προοπτική.

Γιατί, πρόοδος είναι οι εργαζόμενοι να έχουν σταθερή δουλειά και ωράριο, πενθήμερο, 8ωρο, ώρες αναψυχής και χαράς με την οικογένειά τους.

Γιατί, πρόοδος είναι η λαϊκή οικογένεια να μπορεί να έχει στέγη, χωρίς πανάκριβα νοίκια, χρέη και τον κίνδυνο των πλειστηριασμών και της έξωσης.

Γιατί, πρόοδος είναι τα παιδιά της να λαμβάνουν ολοκληρωμένη Προσχολική Αγωγή, ολοκληρωμένη 12χρονη υποχρεωτική Εκπαίδευση, χωρίς εμπόδια.

Γιατί, πρόοδος είναι οι νέοι φοιτητές να ολοκληρώνουν τριτοβάθμιες σπουδές με όλη τη σύγχρονη γνώση, ενταγμένη στα προγράμματα σπουδών και άμεσα να συμβάλουν ως νέο επιστημονικό δυναμικό στην ανάπτυξη του τόπου μας.

Γιατί, πρόοδος είναι όλος ο λαός να έχει πρόσβαση στον Αθλητισμό, στον Πολιτισμό, σε χώρους άθλησης και δημιουργίας, σε χώρους Πρασίνου και σύγχρονα πάρκα.

Αυτό είναι το πραγματικά νέο και προοδευτικό.

Για αυτά παλεύει κάθε μέρα το ΚΚΕ παντού.

Για αυτά θα παλέψει το ΚΚΕ και την επόμενη μέρα μετά τις εκλογές.

Για όλα αυτά, καλεί σε πλατιά συμπόρευση κάθε λαϊκό άνθρωπο, παρά τις επιμέρους αμφιβολίες και επιφυλάξεις.

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Πρόοδος για τους λαούς μέσα στα ασφυκτικά δεσμά της ΕΕ, δεν μπορεί να υπάρξει.
 Και στην κάλπη των ευρωεκλογών που έχουμε μπροστά μας, ο λαός μας μπορεί να στείλει ένα ισχυρό πανευρωπαϊκό μήνυμα προς αυτή τη κατεύθυνση.

Γιατί, ΕΕ σημαίνει κέρδη για το κεφάλαιο, φτώχεια, ανεργία για τους λαούς.

Γιατί, ΕΕ σημαίνει μνημόνια διαρκείας μέχρι το 2060, ματωμένα πλεονάσματα, με την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τη συμφωνία των υπόλοιπων κομμάτων.

Γιατί, ΕΕ σημαίνει πάνω από 14 εκατομμύρια άνεργοι, πάνω από 4 εκατομμύρια άστεγοι.

Γιατί, ΕΕ σημαίνει συμμετοχή σε πολέμους, χιλιάδες πρόσφυγες εγκλωβισμένοι στα νησιά μας, στα σύνορα της χώρας.

Σημαίνει Μόρια, Διαβατά, θαλασσοπνιγμένοι στα νησιά του Αιγαίου.

Γιατί, ΕΕ σημαίνει ανοχή στο φασισμό, άνοδος της ακροδεξιάς, θεωρία των "δύο άκρων".
Σημαίνει στήριξη πραξικοπημάτων και πρόεδροι-μαριονέτες, όπως ο Γκουαϊδό στη Βενεζουέλα.

Για όλα αυτά, ο λαός μας να χαράξει τη δική του πορεία, με αποδέσμευση από την ΕΕ, με το λαό στην εξουσία.

Για την Ευρώπη των λαών και του σοσιαλισμού.

Τώρα, όλα τα ρυάκια αμφισβήτησης της ΕΕ, όλοι όσοι δεν συμφωνούν στον ευρωμονόδρομο και στα αδιέξοδα αυτής της πολιτικής, να ενωθούν με το μεγάλο λαϊκό ποτάμι, που με ενίσχυση του ΚΚΕ στην κάλπη, μπορεί να δυναμώσει και να φουσκώσει την επόμενη μέρα.

Γιατί, αυτό που κρίνεται στις 26 Μάη, είναι αν θα υπάρξει μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση παντού και στο Ευρωκοινοβούλιο και στους δήμους και στις περιφέρειες.

Να δυναμώσουν τα ψηφοδέλτια με το σφυροδρέπανο και το γαρύφαλλο, που την επόμενη μέρα θα δυναμώσουν την πάλη, την οργάνωση του αγώνα και τη διεκδίκηση.

Δεν ξεχνάμε την πολιτική που μας έφερε ως εδώ, τις κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και τώρα του ΣΥΡΙΖΑ, που την εφάρμοσαν.

Δεν ξεχνάμε όσες κατακτήσεις του λαού μας ξήλωσαν βίαια.

Δεν θέλουμε να ζήσουμε μόνο με ψίχουλα και επιδόματα!

Δεν ξεχνάμε αυτούς που εκμεταλλεύτηκαν την οργή και την αγανάκτηση του λαού για να τα ενσωματώσουν στο σύστημα, για να τα μετατρέψουν σε στήριξη του συστήματος.

Στις 26 Μάη τους τιμωρούμε και στέλνουμε μήνυμα ελπίδας και αντεπίθεσης.

Περνάμε απέναντι!

Απέναντι από την ΕΕ, το σύστημα, τα κόμματά τους!

Παίρνουμε θέση με το ΚΚΕ, για το δίκιο, την ελπίδα, την ανατροπή!

Στις εκλογές της 26ης Μάη, ο λαός, οι εργαζόμενοι, η νεολαία της χώρας, έχουν όλους τους παραπάνω -και πολλούς ακόμα- λόγους να πάνε σε όλες τις κάλπες με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο χέρι.

Για να είναι περισσότεροι οι κομμουνιστές στο Ευρωκοινοβούλιο που θα αποκαλύπτουν, θα ενημερώνουν το λαό για ό,τι του ετοιμάζουν στις Βρυξέλλες.

Που θα εκθέτουν την ΕΕ και τον αντιλαϊκό της χαρακτήρα, όπως έχουν κάνει τόσες και τόσες φορές, σπάζοντας τη σιωπή και την ομοφωνία όλων των υπόλοιπων.

Για να είναι περισσότεροι οι κομμουνιστές δήμαρχοι, οι κομμουνιστές και αγωνιστές δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, που δεν θα πουν ποτέ ότι τα μεγάλα προβλήματα των νέων "δεν είναι αρμοδιότητά τους", αλλά θα μπουν μπροστά στον αγώνα για την αντιμετώπισή τους, κόντρα σε ΕΕ, κεφάλαιο, κυβερνήσεις.

Εδώ, στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, με Περιφερειάρχη τον Σωτήρη Αβραμόπουλο και στο Δήμο Θεσσαλονίκης με Δήμαρχο τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο.

Για να είναι την επόμενη μέρα πιο δυνατοί οι δικοί τους αγώνες.

Για να ανοίξει ο δρόμος για το πραγματικά σύγχρονο: Την Ελλάδα και την Ευρώπη του Σοσιαλισμού!

Με ισχυρό ΚΚΕ κάνουμε τη διαφορά στις ευρωεκλογές!

Με τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές!

Εμπρός, λοιπόν, ΚΚΕ ισχυρό παντού, για να φυσήξει ο Βαρδάρης!

Αν και ο Βαρδάρης φυσάει κυρίως το χειμώνα, μερικές φορές, ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες, "πιάνει" όλη τη χρονιά.

Τέτοιες συνθήκες να δημιουργήσουμε σύντροφοι και συντρόφισσες, φίλοι και φίλες, στις 26 του Μάη.

Ώστε να φυσήξει δυνατός Βαρδάρης από την κοιλάδα του Αξιού ποταμού, προς όλη τη Θεσσαλονίκη.

Και με την ορμή μας, να μην εξασθενίσει στο Θερμαϊκό, άλλα να προχωρήσει και να στείλει ηχηρό το μήνυμα της αντεπίθεσης, της αλλαγής παντού!

Για να καθαρίσει επιτέλους το τοπίο, η φύση, η πόλη, οι καρδιές όλων που μας τις έχουν μαυρίσει τόσα χρόνια τώρα, οι αγύρτες και οι τσαρλατάνοι.

ΚΚΕ ΙΣΧΥΡΟ ΠΑΝΤΟΥ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου