Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Προσκλητήριο για δυνατό ΚΚΕ, για δυνατό λαό


Η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στα Γιάννενα 

 Φίλες και φίλοι,


Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Και δω στα Γιάννενα, στην Ήπειρο, αλλά και σε όλη τη χώρα, δίνουμε με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα, μαχητικότητα, θέληση, αλλά και αισιοδοξία και αυτή τη μάχη, τη μάχη των βουλευτικών εκλογών, για να βγει ισχυρό το ΚΚΕ.


Γι’ αυτό, στις λίγες μέρες που απομένουν, δίνουμε όλοι τον καλύτερο μας εαυτό για να φτάσει το κάλεσμα του ΚΚΕ πλατιά, σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, ανέργους, νέους και νέες. Για να φτάσει παντού το πραγματικό δίλημμα, το πραγματικό ερώτημα που έχει να απαντήσει ο λαός στις 7 του Ιούλη.

Γιατί σε αυτές τις εκλογές δεν κρίνεται ποια θα είναι η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ ή αν η ΝΔ θα έχει αυτοδυναμία. Δεν κρίνεται ποια κόμματα θα είναι το συμπλήρωμα της επόμενης αντιλαϊκής κυβέρνησης. Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται πόσο πιο δυνατός θα βγει ο λαός την επόμενη μέρα. Πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ για να δυναμώσει η αντίσταση, η αντεπίθεση, η ελπίδα και η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας.

Αυτό το προσκλητήριο, απευθύνουμε σε όλους όσοι στις ευρωεκλογές με “βαριά καρδιά” ψήφισαν τα κόμματα που τους απογοήτευσαν ή αυτά που είχαν απορρίψει τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς ενθουσιασμό και χωρίς μεγάλες προσδοκίες για κάτι καλύτερο. Αυτό το προσκλητήριο απευθύνουμε σε όλους όσοι νιώθουν αριστεροί, προοδευτικοί και δεν κατέθεσαν, μαζί με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τις αξίες και τα ιδανικά τους στο σύστημα της εκμετάλλευσης, στα επιτελεία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Αυτοί οι άνθρωποι ξέρουν πως οι έννοιες “αριστερά” και “πρόοδος” είναι έννοιες ταυτισμένες με τον ανυποχώρητο ταξικό αγώνα για να βελτιώσουμε τη ζωή μας. Είναι έννοιες ασυμβίβαστες με την εξαπάτηση, την κοροϊδία, τη ρεμούλα και την αλαζονεία.

Αυτό το προσκλητήριο, απευθύνουμε και στους ανθρώπους του μόχθου και της βιοπάλης που μπορεί να έδωσαν την ψήφο τους στη ΝΔ ή στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, για να τιμωρήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν έδωσαν άφεση αμαρτιών στην αντιλαϊκή πολιτική ούτε "λευκή επιταγή" για τη συνέχεια.

Γιατί βαθιά μέσα τους γνωρίζουν ότι αυτά τα κόμματα δεν αλλάζουν. Τα ίδια θα συνεχίσουν να κάνουν, αξιοποιώντας το συγχωροχάρτι που τους έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με τους νόμους που αυτός ψήφισε.

Αυτό το προσκλητήριο, το απευθύνουμε ιδιαίτερα στους νέους και τις νέες, στα “παιδιά της κρίσης”, που αναρωτιούνται αν τελικά είναι όλοι ίδιοι και αν τελικά αξίζει η συλλογική δράση.
Αυτοί οι νέοι άνθρωποι μπορούν να κρίνουν και να συγκρίνουν ότι το ΚΚΕ δεν είναι μια από τα ίδια.
Γιατί το ΚΚΕ και την ΚΝΕ συνάντησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια στα σχολεία, τις σχολές, στις γειτονιές, σε χώρους δουλειάς, στον αγώνα ενάντια στο φασισμό και τη ΧΑ. Εκεί θα μας βρουν και την επόμενη των εκλογών, για να δώσουμε μαζί τη μάχη για τη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή που μας αξίζει.

Φίλες και φίλοι,

Όλοι κι όλες νιώθουμε ότι το παραμύθι της “μεταμνημονιακής εποχής” και της “δίκαιης ανάπτυξης” δεν αφορά την καθημερινότητα του λαού. Νιώθουμε ότι τα προβλήματα, τα βάσανα, η ανασφάλεια παραμένουν. Γιατί παραμένουν όλες οι αιτίες που μας έφτασαν ως εδώ.

Πολλοί περισσότεροι άνθρωποι, κι όχι μόνο οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ, αντιλαμβάνονται ποια θα είναι η πολιτική που θα εφαρμόσει η επόμενη κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, μια ματιά να ρίξει κανείς στις εκθέσεις της Κομισιόν, θα καταλάβει πως όλα είναι έτοιμα για το νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης στο όνομα της επιβράδυνσης της ανάπτυξης και των δημοσιονομικών κενών. Και η όρεξη της Κομισιόν δεν άνοιξε τώρα προεκλογικά, επειδή βλέπουν να έρχεται ο Μητσοτάκης, γιατί τάχα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τους την έκοβε. Πάντα ανοιχτή ήταν η όρεξή της. Και το βλέπουμε αυτό όλα αυτά τα 4 και πλέον χρόνια που η κυβέρνηση Τσίπρα εκπληρώνει όλες τις δεσμεύσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, γι’ αυτό άλλωστε παίρνει τα συγχαρητήρια και τα εύσημά τους.

Ο νέος γύρος της αντιλαϊκής επίθεσης προετοιμάζεται ήδη με τα επίσημα προγράμματα των κομμάτων.
Στα κυβερνητικά προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, υπάρχουν οι εφαρμοστικοί νόμοι των 3 μνημονίων που θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται, τα μνημόνια διαρκείας και οι μηχανισμοί εποπτείας της ΕΕ που ισχύουν για όλα τα κράτη-μέλη της, τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060, οι απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, που βαφτίζονται “αναδιαρθρώσεις”, οι επικίνδυνες δεσμεύσεις της χώρας σε ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Και όλοι τους -έστω και με παραλλαγές- επαναλαμβάνουν μονότονα ότι διέξοδος για το λαό είναι να στηριχτεί η ανταγωνιστικότητα, να δοθούν κίνητρα για επενδύσεις, να μεγαλώσει η πίτα και από αυτή την πίτα, κάτι θα περισσέψει και για το λαό. Μόνο που αυτή η πίτα πολλές φορές μεγάλωσε και στο παρελθόν, αλλά για το λαό προορίζονταν μόνο λίγα ψίχουλα. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αυτό λένε στο λαό: Να συμβιβαστεί με τα ψίχουλα.

Γι’ αυτό του λένε: Κάνε υπομονή, δέξου θυσίες, μη ζητάς πολλά, παραιτήσου από τη διεκδίκηση όσων έχασες, ώστε όλοι μαζί να στηρίξουμε την ανάκαμψη των κερδών και των επενδύσεων.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερο δηλητήριο από αυτό το αφήγημα, όπως συνηθίζουν να το λένε. Γιατί για να αυξηθεί η πίτα, για να προστατευτεί η καπιταλιστική ανάπτυξη, γιατί γι’ αυτή μιλάμε, απαιτείται μεγαλύτερη ελαστικοποίηση της εργασίας, δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, περαιτέρω εμπορευματοποίηση της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας, πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών, «σιωπή νεκροταφείου» στους χώρους δουλειάς, νέα προνόμια στο κεφάλαιο, όπως είναι οι φοροαπαλλαγές και τα δωράκια που ψήφισαν όλοι τους.

Όλα αυτά, πριν τα απαιτούσε η τρόικα και οι θεσμοί, σήμερα τα απαιτούν η ΕΕ, οι λεγόμενες “αγορές”, οι επενδυτές. Όλα αυτά, συναποφασίζουν στα επιτελεία της ΕΕ οι κυβερνήσεις, μαζί και οι ελληνικές. Και τι είναι τελικά αυτό που τους μένει; Να τσακώνονται για το ποιου το σχέδιο είναι καλύτερο για να έρθει αυτή η ανάκαμψη. Ποιου τα μέτρα είναι καλύτερα κοστολογημένα, προκειμένου να μη διαταραχθεί η δημοσιονομική πειθαρχία. Για το ποιος μπορεί να ξεγελάσει ή να εκβιάσει καλύτερα το λαό, χρησιμοποιώντας πότε το "μαστίγιο" πότε το "καρότο".

Ο μεν Τσίπρας, αναμασά τα γνωστά πασοκικά διλήμματα για την επάρατο δεξιά, που ο ίδιος όμως ξέπλυνε, ακολουθώντας καραμπινάτη δεξιά πολιτική. Ο δε Μητσοτάκης, παριστάνει το νέο "πουλέν" του μεγάλου κεφαλαίου, διεκδικεί τη δόξα της αντιλαϊκής πολιτικής, που για τέσσερα χρόνια του έκλεψε ο Τσίπρας.

Τσακώνονται δήθεν για την “7ήμερη εργασία” ή το “ασφαλιστικό Πινοσέτ”, αλλά κανείς δεν λέει ότι αυτές οι προτάσεις είναι ήδη κατευθύνσεις της ΕΕ, που υλοποιούνται σε όλα τα κράτη - μέλη, κατευθύνσεις που έχουν υπογράψει όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Πριν ο Μητσοτάκης μιλήσει δημόσια για την 7ημερη εργασία, ο Τσίπρας είχε ήδη νομοθετήσει την κατάργηση της Κυριακής αργίας, είχε νομιμοποιήσει συμβάσεις για δουλειά ως και 10 μέρες χωρίς ρεπό. Για να μην μιλήσουμε για τους νέους και τις νέες που δουλεύουν σεζόν, χωρίς ρεπό, με εξαντλητικά ωράρια και με την εργοδοσία να ξεσαλώνει στην πλάτη τους, ξεζουμίζοντάς τους και τρομοκρατώντας τους για να μη σηκώσουν κεφάλι.

Πριν ο Μητσοτάκης αποθεώσει την ιδιωτική ασφάλιση, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ήδη νομοθετήσει την ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση, με τον γνωστό νόμο Κατρούγκαλου. Και πώς αλλιώς να γίνει, όταν και οι δύο έχουν στηρίξει την κατεύθυνση της ΕΕ για την ασφάλιση, που αποτελούν την ψυχή του περιβόητου ασφαλιστικού «Πινοσέτ»;

Φίλες και φίλοι,

Και αν αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος που θα βρούμε μπροστά την άλλη μέρα, η άλλη όψη αυτού του νομίσματος είναι η ενεργότερη εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, στους ενεργειακούς ανταγωνισμούς που κλιμακώνονται στην ευρύτερη περιοχή.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο και το Αιγαίο είναι επικίνδυνες. Η παρουσία του τουρκικού πλοίου-γεωτρύπανου «Πορθητής - Φατίχ» στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) και το ενδεχόμενο πραγματοποίησης γεώτρησης, αλλά και οι κινήσεις του ερευνητικού πλοίου «Μπαρμπαρός» στην περιοχή, συνιστούν παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι εξελίξεις αυτές, σε συνδυασμό με τους σχεδιασμούς της τουρκικής άρχουσας τάξης και στο Αιγαίο, διαμορφώνουν όρους ακόμα και για θερμό επεισόδιο.
Όλο το προηγούμενο διάστημα, το ΚΚΕ αναδείκνυε πως σε περιβάλλον σύγκρουσης ενεργειακών μεγαθηρίων, “οι δρόμοι του πετρελαίου είναι βαμμένοι με το αίμα των λαών”.

Αντίθετα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η ΝΔ, τα άλλα αστικά κόμματα, καθησύχαζαν το λαό, ισχυρίζονταν πως με την ενεργή εμπλοκή της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, μέσα από συμφωνίες με το Ισραήλ, δήθεν δεν θα υπάρχουν κίνδυνοι, πως είμαστε “πυλώνας σταθερότητας και ειρήνης”.

Όμως, η έκτακτη σύγκλιση του ΚΥΣΕΑ προχτές, ομολογεί την όξυνση της κατάστασης.
Ποιος, όμως, μπορεί να κρύψει πως η αστική τάξη της Τουρκίας, τις τελευταίες δεκαετίες με τις πλάτες των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αφού κατέλαβε και κρατά υπό κατοχή το 40% της Κύπρου, προχωρά μεθοδικά τις αξιώσεις και φιλοδοξίες της στο Αιγαίο, αμφισβητώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, πότε με πολιτικές δηλώσεις και σχετικές διπλωματικές κινήσεις και πότε με τις χιλιάδες παραβιάσεις του εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων της χώρας;

Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός, πως ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ βρίσκονται σε ένα «ανατολίτικο παζάρι» με την Τουρκία, την οποία προσπαθούν να κρατήσουν μακριά από τους ανταγωνιστές τους, να την αποσπάσουν από την αγκαλιά της Ρωσίας;

Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που παρουσιάζει την επαίσχυντη "συμφωνία των Πρεσπών", που έγινε για να μπούνε τα Δυτικά Βαλκάνια στο ΝΑΤΟ, ως "πιλότο" και για το Αιγαίο και το Κυπριακό, δίνει το στίγμα της "συνδιαχείρισης" υπό Αμερικανό-ΝΑΤΟϊκό έλεγχο.
Στην πραγματικότητα, τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας προσφέρονται ως "οικόπεδο" προς διαπραγμάτευση μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ.

Σ’ αυτές τις συνθήκες, το πραγματικό ερώτημα δεν είναι "ενδοτισμός και συνδιαχείριση" ή "σκληρή πυγμή και λεονταρισμοί" από την άλλη. Και τα δύο, είναι εξίσου επικίνδυνα κι αποπροσανατολιστικά!

Το ερώτημα είναι αν θα εξακολουθεί η εξωτερική πολιτική, τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, να είναι πεδίο διαμάχης για τα κέρδη μιας χούφτας μεγάλων επιχειρηματιών και τις διεθνείς συμμαχίες τους ή αν θα δυναμώσει η πάλη για τον απεγκλωβισμό από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, μέχρι την ανατροπή, την αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες, που κατά την εκτίμησή μας μπορεί να επιβάλλει ο εργαζόμενος λαός με την εξουσία του, ώστε να ζουν οι γειτονικοί λαοί με ασφάλεια και ειρήνη.

Τώρα πρέπει και μπορούμε, με ισχυρό ΚΚΕ, να βάλουμε τις βάσεις για να αλλάξει η κατάσταση, να δυναμώσει η κοινή πάλη των λαών της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Κύπρου, των λαών όλης της περιοχής μας ενάντια σε αυτούς που προκαλούν τους πολέμους, που διαλύουν χώρες, που ξεκληρίζουν λαούς, που ξεσπιτώνουν εκατομμύρια ανθρώπους.
Δεν υποτασσόμαστε στη σημερινή μιζέρια του αρνητικού συσχετισμού δύναμης! Γνωρίζουμε πως οι λαοί έχουν τη δύναμη να τους αλλάξουν! Μπορούμε να τους ανατρέψουμε!

Να γιατί εκείνο που έχει σήμερα σημασία είναι η ενίσχυση, και στις εκλογές, του ΚΚΕ, της μόνης πολιτικής δύναμης που αποκαλύπτει, αντιπαλεύει και κινητοποιεί τους εργαζόμενους ενάντια σ’ αυτή την καταστροφική για το λαό πορεία.

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Αυτή θα είναι η επόμενη μέρα για το λαό. Κι αυτή την επόμενη ημέρα μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε με αισιοδοξία, μόνο αν έχουμε δίπλα μας μια συνεπή, μαχητική και ασυμβίβαστη δύναμη στη Βουλή και στο λαϊκό κίνημα.

Τη συντηρητική πολιτική, που θα εφαρμόσει η επόμενη κυβέρνηση, ούτε θέλουν ούτε μπορούν να την αντιπαλέψουν κόμματα που δοκιμάστηκαν σε κυβερνητικές θέσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια και σήμερα βρίσκονται ή αύριο θα βρεθούν στο ρόλο της αντιπολίτευσης, ακολουθώντας «δεξιές» πολιτικές, ακόμα και με τη μάσκα της «αριστεράς» και της «προόδου». Δεν μπορούν αυτά τα κόμματα να οργανώσουν και να προωθήσουν στο ελάχιστο τον αγώνα και τις διεκδικήσεις του λαού και μέσα στη Βουλή και κυρίως έξω από αυτήν, εκεί όπου όλα τελικά κρίνονται.
Και για να το πούμε και πιο απλά. Δε μπορούν, απέναντι σε μια πιθανή κυβέρνηση Μητσοτάκη την επόμενη ημέρα, να είναι φιλολαϊκή αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Ούτε φυσικά τα κόμματα μιας χρήσης, οι διάφοροι διάττοντες αστέρες της πολιτικής, που όπως εμφανίζονται μέσα σε μια νύχτα, έτσι και εξαφανίζονται, αφού πρώτα παίξουν το ρόλο του αναχώματος, της εκτόνωσης, αλλά και της τσόντας σε αντιλαϊκές κυβερνήσεις.

Και δε μιλάμε μόνο για την “Ελληνική Λύση” του Βελόπουλου που συνομιλεί με τον Ιησού. Μιλάμε και για το “Μέρα 25” του Βαρουφάκη ο οποίος συνέβαλλε σε όλο αυτό το παραμύθι της πρώτης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που έφερε το 3ο μνημόνιο, ότι δήθεν μπορεί να υπάρχει φιλολαϊκή πολιτική χωρίς σύγκρουση με την ΕΕ. Και ο οποίος δεν βγάζει άχνα για τους Αμερικάνους και το ΝΑΤΟ, γιατί δεν έχει σχέση με αντίσταση, ριζοσπαστισμό, αριστερά κ.ο.κ, αφού είναι άνθρωπος όπως λένε, του διεθνούς τοκογλύφου Σόρος.
Να γιατί λέμε ότι αυτά τα κόμματα δε μπορούν να είναι στήριγμα για το λαό. Στήριγμα για το λαό αποτελεί μόνο το ΚΚΕ. Γιατί το ΚΚΕ αντιπάλεψε και αντιπαλεύει όλες τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις.

Γιατί το ΚΚΕ είναι ο πραγματικός αντίπαλος του σημερινού δρόμου των μονοπωλίων, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, που υπηρετούν τα άλλα κόμματα, ανεξάρτητα από τις όποιες επιμέρους διαφορές τους. Γιατί το ΚΚΕ στέκεται και θα σταθεί δίπλα στο λαό, σε όλους εκείνους που βρίσκονται υπό την απειλή των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών. Γιατί το ΚΚΕ καταθέτει προτάσεις για την πραγματική ανακούφιση των εργαζομένων, των ανέργων, των αυτοαπασχολουμένων, των αγροτών, των νέων, των γυναικών, των συνταξιούχων. Κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με τη δύναμη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, την Κοινωνική Συμμαχία. Για να διεκδικήσουμε όλα όσα χάσαμε αλλά και όλα όσα μπορούμε να έχουμε.
Κι αυτό ακριβώς κάναμε όλα αυτά τα χρόνια με δεκάδες προτάσεις νόμου και τροπολογίες, μέσα στη Βουλή, αλλά και έξω από αυτήν, στο δρόμο, στο κίνημα, στους αγώνες, με χιλιάδες άλλους εργαζόμενους, σωματεία και μαζικούς φορείς.

Και η αλήθεια είναι ότι το Κόμμα μας είχε καθοριστική συμβολή ακόμη σε αυτά τα ελάχιστα που μπόρεσαν να αποσπάσουν οι εργαζόμενοι τα τελευταίο διάστημα. Χωρίς αυτούς τους αγώνες που έγιναν στη 10ετία της κρίσης, δεν θα υποχρεωνόταν η κυβέρνηση σε αυτούς -έστω- τους ορισμένους ελιγμούς υποχωρήσεων.

Ταυτόχρονα σας λέμε, ότι, αν από την άλλη, οι αγώνες αυτοί ήταν ακόμα πιο μαζικοί και μαχητικοί, αν αγκάλιαζαν όλους τους τόπους και χώρους δουλειάς θα είχε χάσει πολύ λιγότερα ο λαός μας. Και αυτό το καταλαβαίνουν σήμερα όλοι όσοι ακόμα και αν δεν στήριξαν το Κόμμα μας, στις πρόσφατες εκλογές λένε «πάλι καλά που υπάρχει το ΚΚΕ», θέλουν να πάει καλά το ΚΚΕ.

Γι’ αυτό το λόγο, δυνάμεις με μπροστάρη τον ΣΥΡΙΖΑ, καταφεύγουν όχι μόνο στον αντικομμουνισμό, αλλά και ξαναθυμούνται ακόμη και τις πιο σκοτεινές μέρες του αυριανισμού, λέγοντας αυτά που έλεγε παλιότερα το ΠΑΣΟΚ για την επάρατο, που μετά από λίγο συνεργάστηκε μαζί της.

Αν όμως κάποιος δικαίωσε και ξέπλυνε αυτά τα χρόνια, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, και άρα «άνοιξε το δρόμο» ξανά σε αυτούς με ευθύνη του, αυτός είναι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός είναι που με την πολιτική του έσπειρε απογοήτευση, παραίτηση, υποταγή στο «ρεαλισμό» του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αναπαρήγαγε με τη στάση του τη λογική «όλοι είναι ίδιοι» και ότι είναι περίπου μάταιος ο συνεπής αγώνας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι αυτός που μαζί με τη ΝΔ ψήφισε το τρίτο μνημόνιο, συνεχίζοντας το έργο της δικής της κυβέρνησης, για να εφαρμόσει τα απανωτά πακέτα των αντιλαϊκών μέτρων. Νωπές είναι, άλλωστε, οι αποκαλύψεις, ότι ακόμα από το 2015, είχε ανοίξει η συζήτηση για συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, προκειμένου να μην υπάρχει ούτε η παραμικρή υπόνοια στους «θεσμούς» ότι δεν θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα το τρίτο μνημόνιο. Τελικά, αποδείχτηκε ότι και μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να το υλοποιήσει μέχρι κεραίας.

Τι άλλο, αλήθεια, δείχνει η πρόσφατη δήλωση του Πρωθυπουργού ότι θα μπορούσε να συγκυβερνήσει, κάτω από ειδικές συνθήκες, με την Δεξιά, όπως είπε; Άλλωστε 4 χρόνια συγκυβερνούσαν με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ και άλλα απολειφάδια που έφυγαν από τη ΝΔ. Για να μην θυμηθούμε με ποιο τρόπο τα σημερινά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν παλιότερα στο ΠΑΣΟΚ, έσκιζαν τα ρούχα τους για την πιθανότητα να συγκυβερνήσουν με την ΝΔ.

Δε μιλάμε μόνο για την ίδια πολιτική που επαναλαμβάνεται, μιλάμε και για τα ίδια στελέχη, τους ίδιους ανθρώπους που έχουν πρωταγωνιστήσει με πολλές προβιές στην επίθεση στα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα. Και τελικά όταν τους χρειάστηκε το κεφάλαιο και οι διεθνείς του σύμμαχοι, συγκυβέρνησαν και τσάκισαν το λαό μας για να ανέβει η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Ας μην μας κοροϊδεύουν, λοιπόν, μπροστά στα μάτια μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που ψήφισε μαζί με τη ΝΔ εμβληματικούς νόμους υπέρ του κεφαλαίου, όπως αυτόν για τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος, αλλά και για τη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού από τις κυβερνήσεις με ουσιαστική απαγόρευση των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Μαζί ψήφισαν τις φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο, τα προνόμια στους εφοπλιστές, τα δωράκια στους φαρμακοβιομήχανους, τις μειώσεις φόρων στα επιχειρηματικά κέρδη, τις εισφοροαπαλλαγές για τους μεγάλους στα ασφαλιστικά ταμεία κ.ο.κ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τις δεξιές κυβερνήσεις στηρίζει το 90% των αποφάσεων της ΕΕ, οι οποίες εφαρμόζονται στην Ελλάδα και περιλαμβάνουν όλες τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που βιώνει ο λαός μας. Ο ΣΕΒ τους δίνει συγχαρητήρια που υιοθετούν τις προτάσεις του, ξεζουμίζοντας τους μισθωτούς.

Η σημερινή κυβέρνηση είναι αυτή που έκανε υπουργούς της πρώην πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, που έχουν βάλει την υπογραφή τους σε όλα τα μνημόνια, δίνοντας «αριστερό» άλλοθι στο ξήλωμα των εργατικών κατακτήσεων από τις προηγούμενες αντιλαϊκές κυβερνήσεις.

Μαζί ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεσμεύονται ότι θα σταθούν «σπαθί» στις «υποχρεώσεις» της χώρας απέναντι στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ότι θα πιάνουν τις ΝΑΤΟϊκές νόρμες από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Δεν έχουν λεφτά για την παιδεία και την υγεία, και δίνουν 4 δισεκατομμύρια ευρώ για τις στρατιωτικές δαπάνες του ΝΑΤΟ. «Ανταγωνίζονται» για το ποιος είναι ευρωΝΑΤΟϊκότερος από τον άλλον, γι' αυτό και οι δυο παίρνουν τα εύσημα από την πρεσβεία των ΗΠΑ, που επιβραβεύει τη "συναντίληψή" τους.

Όσο για τις αξίες και το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ, τα ξαναείδαμε πρόσφατα στην Βουλή με τις μετατάξεις που έτρεξαν να βολέψουν παιδιά και ανίψια, ακριβώς ότι έκαναν παλιότερα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Ποιος, λοιπόν, έδωσε τη δυνατότητα στη ΝΔ να διεκδικεί τη λαϊκή δυσαρέσκεια από τον ΣΥΡΙΖΑ, έστω κι αν αυτή της προσφέρεται με βαριά καρδιά; Το ΚΚΕ φταίει μήπως και γι’ αυτό, που είναι συνεπής αντίπαλος όλων των αστικών κυβερνήσεων, όταν η μία συνεχίζει από εκεί που σταματάει η άλλη ή ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, που εφαρμόζει παρόμοια πολιτική με τη ΝΔ και μάλιστα στο όνομα της «αριστεράς»;

Βεβαίως, η βρωμιά αυτή απέναντι στο ΚΚΕ δεν είναι ανακάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή την “παλιοσυνήθεια” την κληρονόμησε ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με ένα σωρό άλλες, από το ΠΑΣΟΚ. Θυμίζουμε ότι τα ίδια έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ και το 2015, ζητώντας τη στήριξη του ΚΚΕ στην τότε κυβερνητική εναλλαγή, ώστε να παραλάβει τη σκυτάλη από τη ΝΔ, και τελικά αποδείχθηκε ότι είχε δίκιο το ΚΚΕ που έλεγε ότι θα συνεχίσει ως χαλίφης στη θέση του χαλίφη.

Τα ίδια έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ και στο δημοψήφισμα του 2015, κατηγορώντας το ΚΚΕ και τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε ότι ήταν αυτός που είπε ένα μεγαλοπρεπέστατο «ΝΑΙ» στο τρίτο και πιο βάρβαρο μνημόνιο, ακυρώνοντας σε μια νύχτα το «ΟΧΙ» που έβγαλαν οι κάλπες.
Τα ίδια λέει και σήμερα, προσπαθώντας να κρατήσει με ψευτοδιλήμματα εγκλωβισμένο λαϊκό κόσμο, ώστε να εξουδετερώσει τις όποιες αντιστάσεις στην άσκηση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Φίλες και Φίλοι,

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Το ΚΚΕ έχει επεξεργασμένο σχέδιο και για το σήμερα και για το αύριο. Η Ελλάδα έχει έμπειρο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό. Έχει τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες στο βιομηχανικό και αγροτικό τομέα, που μπορούν να εξασφαλίσουν τη λαϊκή ευημερία, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών. Αυτές, όμως, είτε υποτάσσονται στην κερδοφορία του κεφαλαίου, είτε παραμένουν αναξιοποίητες, γιατί δεν αποτελούν “συγκριτικά πλεονεκτήματα”, δεν προσφέρονται, δηλαδή, για μεγάλο και γρήγορο κέρδος. Αυτές οι δυνατότητες υπονομεύονται και από τους ευρωενωσιακούς περιορισμούς και καταμερισμούς. Αυτό είναι το πολιτικό πρόβλημα της χώρας και μπορεί να λυθεί με την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, την κοινωνική ιδιοκτησία και τον κεντρικό σχεδιασμό με την εργατική - λαϊκή συμμετοχή στα όργανα διεύθυνσης και εξουσίας, την αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, όπως είναι η ΕΕ και ΝΑΤΟ. Κι αυτό το σχέδιο του ΚΚΕ συμφέρει το λαό γιατί μπορεί να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες του.

Το σχέδιο της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ όλων των αστικών κομμάτων είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Για αυτό είναι εχθρικό για το λαό και τα παιδιά του.

Φίλες και Φίλοι,

Ξέρουμε ότι οι εκλογές δεν θα ανατρέψουν το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα. Μπορούν όμως να ενισχύσουν το λαϊκό κίνημα σήμερα, βάζοντας φρένο στα χειρότερα και ανοίγοντας το δρόμο της ανατροπής.

Η δυσαρέσκεια μπορεί να καρπίσει, να γίνει δύναμη και πίστη ότι όλα μπορούν να αλλάξουν μόνο με στήριξη και μαχητική συμπόρευση με το ΚΚΕ. Γιατί το ΚΚΕ 365 μέρες το χρόνο είναι δίπλα στο λαό και στη νεολαία και εδώ θα μείνει, μπροστά σε κάθε μάχη και διεκδίκηση μέχρι την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, σταθερά στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης, της πάλης, της αντίστασης.

Καλούμε τους εργαζόμενους που έκαναν πρώτη φορά το βήμα να στηρίξουν το ΚΚΕ στις πρόσφατες εκλογές, να δώσουμε μαζί, σαν ένας άνθρωπος την μάχη των βουλευτικών εκλογών. Για να φτάσουμε σε ακόμη περισσότερους εργαζόμενους που βλέπουν θετικά το ΚΚΕ και την δράση του, εκτίμηση που την επιβεβαιώνουμε στην δράση μας, για να φτάσουμε σε ακόμη περισσότερους που με «βαριά καρδιά» μπορεί να έκαναν άλλη επιλογή στις ευρωεκλογές ή μπορεί να απείχαν, αλλά μαζί τους θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε την επόμενη επιθετική κυβέρνηση και την συνέχιση της σημερινής αντιλαϊκής πολιτικής. Για να φτάσουμε σε ακόμη περισσότερους νέους και νέες, να συνεχιστεί η απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, για να πέσει ακόμη πιο κάτω, να πεταχτεί εκτός Βουλής και να βλέπει την πλάτη ενός πιο δυνατού ΚΚΕ!

Να δώσει μήνυμα ο λαός μας ότι δεν δίνει συγχωροχάρτι σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ/ ΚΙΝΑΛ για όσα έκαναν, όπως τους δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Να συνεχίσουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, να δώσουν στις 7 Ιούλη, ένα ακόμα μεγαλύτερο, απαραίτητο μάθημα-μήνυμα, ψηφίζοντας το ΚΚΕ. Να πουν ΟΧΙ σε όλη αυτή την κοροϊδία που βίωσαν, το ξεπούλημα ιδεών και οραμάτων.

Για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση για να μπει φρένο, για να μπει το λαϊκό κίνημα σε φάση αντεπίθεσης με τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας στο προσκήνιο, γιατί εκεί βρίσκεται η ελπίδα, η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας.

Αυτό θα μετρηθεί και στις εκλογές! Γι’ αυτό η ψήφος στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, είναι η ψήφος που μετράει. Καλή δύναμη! Δουλειά άνθρωπο τον άνθρωπο. Σπίτι - σπίτι. Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου