Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

ΚΚΕ, εάν …


Εάν θέλεις να παλέψουμε, με πιθανότητες επιτυχίας, για:
— Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, δωρεάν αναβαθμισμένες κοινωνικές παροχές για όλους και όλες.

— Επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

— Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, όρους υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
— Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δομές της δημόσιας Υγείας, της Παιδείας, στους οργανισμούς Τοπικής Διοίκησης, γενικά στις κοινωνικές υπηρεσίες και οργανισμούς.
— Μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.
— Κατάργηση όλων των νόμων που απελευθερώνουν τις απολύσεις, καταργούν την κυριακάτικη αργία, απελευθερώνουν το ωράριο.
— Δημόσια καθολική υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Συνταξιοδότηση στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες.
— Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Όχι άλλους φόρους.
— Πάγωμα των χρεών για όλο το διάστημα της ανεργίας. Απαγόρευση πλειστηριασμού κύριας κατοικίας για χρέη έως 200.000 ευρώ.
— Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους στο ύψος του 80% του βασικού μισθού.
— Παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά. Κατάργηση των τροφείων.
— Επανένταξη των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων στο αφορολόγητο όριο, όπως ισχύει για μισθωτούς και αγρότες. Κατάργηση των χαρατσιών, όπως το τέλος επιτηδεύματος. Διαγραφή τόκων και προστίμων καθώς και του 30% των υπολοίπων χρεών τους σε εφορία – τράπεζες – δήμους. Αντίστοιχα, για τα χρέη προσωπικής ασφάλισής τους στον ΕΦΚΑ, τη διαγραφή τόκων, προστίμων όπως και των χρεών για την εισφορά Υγείας, με παράλληλη απόδοση συντάξεων χωρίς περικοπές.
— Μείωση του κόστους της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής. Κατώτατες εγγυημένες τιμές. Προστασία της παραγωγής από κάθε καταστροφή και πλήρη αποζημίωση στους αγρότες – κτηνοτρόφους.
— Αύξηση των δαπανών για την Πρόνοια, τα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας. Δουλειά για όλους τους ικανούς προς εργασία αναπήρους.
— Πλήρεις και δωρεάν θεραπείες, φάρμακα, εξετάσεις και τεχνολογικά βοηθήματα για όλους τους αναπήρους χρόνια πάσχοντες.
–Δημόσιες και δωρεάν δομές διάγνωσης, εκπαίδευσης και αποκατάστασης των παιδιών με αναπηρία και μαθησιακές δυσκολίες.
— Ειδικά για τις γυναίκες: Επίδομα τοκετού 1.000 ευρώ, άδεια μητρότητας για όλες τις μισθωτές, με πλήρεις αποδοχές και Ασφάλιση, ανεξάρτητα από εργασιακές σχέσεις. Επίδομα άδειας μητρότητας για τις αυτοαπασχολούμενες και τις αγρότισσες.
— Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν φροντίδα και αγωγή όλων των παιδιών προσχολικής ηλικίας. Δίκτυο δωρεάν παιδικών κατασκηνώσεων.
— Μέτρα και δημιουργία των αναγκαίων υποδομών για την αντισεισμική θωράκιση, την αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία, σε όλες τις περιοχές της χώρας κ.ά.
Εάν θεωρείς τα παραπάνω δίκαια και σωστά, εάν θέλεις να έχει αποτέλεσμα ο αγώνας σου, οι αγώνες μας, έλα μαζί μας, έλα στο ΚΚΕ, όχι μόνο ως ψηφοφόρος, αλλά δίπλα, συνοδοιπόρος!
Να γνωρίζεις ότι είναι όμορφος ο αγώνας μας, αξίζει ο δρόμος που ανοίγουμε, σε κάθε περίπτωση είναι «γεμάτος γνώσεις, γεμάτος περιπέτειες», είναι η δική μας Ιθάκη και μόνο για αυτό αξίζει να τον διανύσουμε μαζί!
ΚΚΕ, λοιπόν!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου