Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Συγγνώμη που με σκότωσες


Σύνταξη 2500 δολαρίων το μήνα σε αστυνομικό που έπαθε “μετατραυματικό στρες” σκοτώνοντας άοπλο πολίτη 

Έχουν κι οι δολοφόνοι τα προβλήματά τους. Όπως για παράδειγμα ότι μπορεί να τραυματιστούν ψυχικά και να χάσουν τον ύπνο τους. Αυτό τουλάχιστον έπαθε ο πρώην αξιωματικός της αστυνομίας στην Αριζόνα, Φίλιπ Μπρέιλσφορντ, που, αφότου σκότωσε χωρίς λόγο έναν άοπλο άντρα, έπαθε μετατραυματικό στρες.
Ευτυχώς όμως, η πόλη της Μέσα δεν τον άφησε στην τύχη του. Αντίθετα, τον επαναπροσέλαβε προσωρινά, ώστε να του εγκρίνει πρόωρη συνταξιοδότηση για λόγους υγείας. Από εδώ και πέρα, ο ευαίσθητος φονιάς θα λαμβάνει 2500 δολάρια το μήνα εφ’ όρου ζωής.


Η συγκινητική συμπαράσταση του δήμου εκφράστηκε και σε άλλα επίπεδα, όπως το ότι θα του πληρώσει γύρω στα 3 εκ. έξοδα υπεράσπισης στα δικαστήρια που ακολούθησαν τη δολοφονία, ενώ αν θέλει και δεν του φτάνουν τα 2500 χιλιάρικα, θα μπορέσει να δουλέψει σε άλλη θέση ως αστυνομικός, αφού έλαβε “ουδέτερη σύσταση” από το τμήμα που υπηρετούσε.
Το συμβάν που τραυμάτισε ανεπανόρθωτα τον συνταξιούχο πια αστυνομικό συνέβη όταν κάποιος τον κάλεσε σε ξενοδοχείο, όπου ένας άντρας, ο Ντέιβιντ Σέιβερ, έδειχνε το αεροβόλο πιστόλι του με πέλλετ σε έναν άλλο πελάτη. Ο Σέιβερ χρησιμοποιούσε το αεροβόλο στη δουλειά του σε απολυμαντική εταιρεία. Αν και η ανοιχτή οπλοφορία επιτρέπεται στην Αριζόνα και τα όπλα δεν αποτελούν καθόλου ασυνήθιστο θέαμα στην πολιτεία, φαίνεται πως κάποιος από τους πελάτες τον θεώρησε επικίνδυνο.

Ο Μπρέιλσφορντ, αντί να διερευνήσει ψύχραιμα το περιστατικό, απαίτησε από το Σέιβερ να βγει από το δωμάτιο και να πάει στο διάδρομο γονατιστός. Σε εκείνη τη φάση, ο άντρας δεν κρατούσε το όπλο του, ενώ προσπαθούσε να ακολουθήσει τις αντιφατικές οδηγίες που του έδινε ο αστυνομικός, ζητώντας του ταυτόχρονα να έρπει και να έχει ψηλά τα χέρια του, απειλώντας τον πως σε κάθε λάθος κίνηση θα τον πυροβολήσει.

Κάποια στιγμή, ο σκυφτός Σέιβερ ενστικτωδώς πήγε να σηκώσει τα παντελόνια του που έπεφταν. Τότε ο Μπρέιλσφορντ άνοιξε πυρ, πετυχαίνοντάς τον πολλές φορές από κοντινή απόσταση.
Στη δίκη που ακολούθησε, οι ένορκοι δεν είδαν πολλά κρίσιμα στοιχεία, όπως για παράδειγμα πως στο όπλο του φόνου, ο αστυνομικός είχε εγχαράξει τη φράση “Τη γάμησες”.
Σε ό,τι αφορά το “γενναιόδωρο” δήμο της Μέσα, σε ανακοίνωσή του προς τα ΜΜΕ δήλωσε πως όλα έγιναν σύννομα, κι ότι ο Μπρέιλσφορντ “πληρούσε τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης για ιατρικούς λόγους σύμφωνα με πληροφορίες που δόθηκαν από πολλούς ανεξάρτητους ιατρούς”.

Κι επειδή κάποιοι μπορεί να κάνετε κακεντρεχείς σκέψεις, σκεφτείτε μόνο ότι έτσι κι αλλιώς στους γιατρούς θα τα φάει. Τι, όχι;

Με πληροφορίες από: theantimedia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου