Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

-Ποιόν βολεύει ενδεχόμενη αυτοδυναμία της ΝΔ;


Η (καθόλου αυτονόητη) απάντηση είναι σχεδόν τους ...πάντες, στο αστικό πολιτικό μπλοκ βεβαίως-βεβαίως!

Αρχικά (αλλά όχι και κύρια) την ίδια την ίδια την ΝΔ, όχι τόσο γιατί θα μπορούσε να έχει κάποιο πρόβλημα κοινοβουλευτικής συνοχής στα αντιλαϊκά μέτρα που δεδομένα θα προσπαθήσει να περάσει (αυτά τα προβλήματα αφορούν περισσότερο τους σοσιαλδημοκράτες πάντα) , αλλά γιατί περισσότερες έδρες σημαίνουν περισσότερους βουλευτές-περισσότερα ρουσφέτια, αλλά και γιατί οι «βαρωνιακές» διαμάχες εντός της δεξιάς πολυκατοικίας, που λειτουργούν πάντα σαν διαλυτικός παράγοντας στο εσωτερικό της, μπορούν πάντα να αμβλυνθούν με το βόλεμα όσο το δυνατόν περισσότερων παιδιών από την κάθε «βαρωνία».
Σε περίπτωση αυτοδυναμίας θα υπάρχουν θέσεις βολέματος για τους περισσότερους, και συνακόλουθα πολλές λιγότερες γκρίνιες.

Μετά βολεύει σίγουρα το ΠΑΣΟΚ που δεν θα αναγκαστεί σε μια τέτοια περίπτωση να εισπράξει κυβερνητική φθορά (αφού θα «αναγκαστεί» να συγκυβερνήσει με την ΝΔ), και μάλιστα με θέση αφετηρίας το 7%, όταν την τελευταία φορά που επιχείρησε κάτι τέτοιο (και μάλιστα με θέση εκκίνησης το 12,28% του Ιούνη του ‘12) βρέθηκε δυόμισι μόλις χρόνια μετά στο ιστορικό χαμηλό του 4,68% τον Γενάρη του ’15.

Από αυτό καταλαβαίνει κανείς, πως μια νέα συγκυβέρνηση με την ΝΔ μπορεί να γίνει η αιτία να καταστεί η πάλαι-ποτέ πανίσχυρη ΠΑΣΟΚάρα, έως και εξωκοινοβουλευτική δύναμη στις μεθεπόμενες εκλογές, όταν αυτές γίνουν, εάν μάλιστα δεν διαλυθεί ενδιάμεσα στα εξών συνετέθει, από τις φυγόκεντρες δυνάμεις στο εσωτερικό της, ανάμεσα στους «κεντροαριστερούς» που λοξοκοιτάζουν προς ΣΥΡΙΖΑ μεριά, και το παλιό εκσυχρονιστάν που ταυτίζεται σχεδόν πλήρως πλέον με την «καραμανλική» ΝΔ.

Έτσι η Φώφη μπορεί να προσεύχεται μόνο για αυτοδυναμία της ΝΔ, ώστε το κόμμα της να «ζήσει άλλη μια μέρα» για να μπορεί να συμμετέχει εν καιρώ στον «προοδευτικό πόλο» του Τσιπρέικου.

Last but not least, που λένε και οι φίλοι τους οι αμερικάνοι, οι πιο βολεμένοι από όλους στο ενδεχόμενο αυτοδυναμίας του αυγουλομάτη, θα είναι οι ...ΣΥΡΙΖΑίοι!

Και όχι μόνο γιατί με μια σταθερή δεξιά κυβέρνηση θα μπορούν να κάνουν αντιπολίτευση, κάνοντας αυτό που γνωρίζουν καλύτερα από όλα. Να μπουρδολογούν δηλαδή ασύστολα χωρίς κανέναν κίνδυνο αναταράξεων στην μνημονιακή πολιτική που και οι ίδιοι εφάρμοσαν και επέκτειναν, αλλά και για μια σειρά άλλους λόγους, με τον κυριότερο να ακούει στο όνομα ...ΠΑΣΟΚ και «προοδευτικός πόλος» (ναι με «π»).

Αυτό καθώς το ενδεχόμενο διάλυσης του ΠΑΣΟΚ θα αναγκάσει τον ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί κυβερνητικά με την ΝΔ μετά τις μεθεπόμενες εκλογές οι οποίες θα γίνουν με (σχεδόν) απλή αναλογική. Αν κάτι τέτοιο στάθηκε η αιτία για την διάλυση του παραδοσιακού σοσιαλδημοκρατικού πυλώνα της Ελλάδας, καταλαβαίνουμε τι θα σημαίνει για τον ΣΥΡΙΖΑ που ούτε στο μικρό δαχτυλάκι της κοινωνικής γείωσης του παλιού ΠΑΣΟΚ δεν φτάνει. Και ο Τσίπρας 4 χρόνια μετά δεν θα είναι ούτε 55 χρονών....

Έτσι λοιπόν γίνεται ευεξήγητο και το εν πρώτοις αντιφατικό των αυριανιστικού τύπου επιθέσεων στο ΚΚΕ από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο από τα τρολ των σόσιαλ, αλλά και από τα πιο επίσημα χείλη (αν και πιο ραφιναρισμένα από εκεί είναι η αλήθεια), και παρά το γεγονός πως βάση του ισχύοντος εκλογικού νόμου ενώ η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων δεν κρίνει τίποτα για την εκλογική αυτοδυναμία, κρίνουν όμως τα ποσοστά (καθώς και ο αριθμός) των κομμάτων εντός βουλής από την θέση 3 και κάτω, καθώς όσο μεγαλύτερα είναι αρθροιστικά, τόσο την δυσκολεύουν.

Δεν είναι θύμα λοιπόν «αντιφατικών επιδιώξεων» (κράτημα ποσοστών για τους ίδιους και μη-αυτοδυναμία ΝΔ) η φαινομενικά αλλοπρόσαλλη προεκλογική προπαγάνδα των ΣΥΡΙΖΑίων.

Επιθυμούν εξίσου την αυτοδυναμία της ΝΔ με το κράτημα των δικών τους εκλογικών ποσοστών, ενώ ταυτόχρονα παραμένουν στοχοπροσηλωμένοι(από ιδρύσεως τους αυτό) και στην εξαφάνιση της οποιασδήποτε φωνής στα αριστερά τους.

Ό,τι άλλο ισχυρίζονται είναι του «προοδευτικού πόλου» τα εννιάμερα....



 Υ.Γ.
Σύμφωνα με τα παραπάνω γίνεται και πλήρως κατανοητός ο πανικός της Κουμουνδούρου μετά τις δηλώσεις του αυγουλομάτη για επαναληπτικές εκλογές με απλή αναλογική εντός του Αυγούστου εάν δεν βγει αυτοδύναμος από τώρα, απειλή που εν πρώτοις φάνταζε κάπως αυτογκόλ, αλλά στην ουσία ήταν απειλή μακροπρόθεσμης εξόντωσης για τον ΣΥΡΙΖΑ σαν πολιτική οντότητα καν....




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου