Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Συντροφιά με το βιβλίο


Οι καλοκαιρινοί μήνες πάντα είναι ευκαιρία για διάβασμα και μελέτη. Το βιβλίο είναι άλλωστε σταθερός φίλος των κομμουνιστών και απαραίτητο στοιχείο για να διευρύνονται η μελέτη και ο γόνιμος προβληματισμός. Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, που είναι επιτακτική ανάγκη να ανεβάσουμε την ικανότητα προβολής και εκλαΐκευσης του Προγράμματος του Κόμματος, να εμβαθύνουμε στη μελέτη της επαναστατικής
κοσμοθεωρίας μας, να ισχυροποιήσουμε τους δεσμούς μας με τους ανθρώπους που μαζί δώσαμε μάχες όλο το προηγούμενο διάστημα, ανεβάζοντας την ικανότητα ολόπλευρης και βαθιάς συζήτησης πάνω στην πολιτική και την ιδεολογία του ΚΚΕ.

Οι εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής» περιλαμβάνουν ένα μεγάλο φάσμα ποιοτικού πολιτικού, ιστορικού και λογοτεχνικού βιβλίου, που καλύπτει μεγάλο εύρος κατηγοριών.


Συνεχίζοντας τη μελέτη της μαχητικής πείρας του κομμουνιστικού κινήματος

Η «Σύγχρονη Εποχή» έχει προχωρήσει τα προηγούμενα χρόνια σε σημαντικές εκδόσεις που συμβάλλουν στη μελέτη, στη συγκέντρωση πείρας και την εξαγωγή συμπερασμάτων μέσα από την ανάδειξη πλευρών της αλύγιστης μαχητικής δράσης των μπολσεβίκων και γενικότερα της πείρας του κομμουνιστικού κινήματος. Τέτοια συμπεράσματα, πολύτιμα για την ισχυροποίηση της επαναστατικής δράσης σήμερα, προσφέρει η συλλογή κειμένων του Β.Ι. Λένιν«Από τη Μαχητική Πείρα των μπολσεβίκων», όπως επίσης και το έργο του Κ. Μκρτιτς, «Καμό», το οποίο αναφέρεται στην πολυτάραχη ζωή του μπολσεβίκου Καμό και τις ιδιαίτερες ικανότητές του στην παράνομη επαναστατική δουλειά, αλλά και το αυτοβιογραφικό έργο του Κιμ Φίλμπι, «Ο σιωπηλός μου πόλεμος», στο οποίο ο συγγραφέας παρουσιάζει την κατασκοπευτική του δράση υπέρ της Σοβιετικής Ενωσης στις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες

Αντλώντας δύναμη και διδάγματα μέσα από την προλεταριακή λογοτεχνία

Πλευρές μαχητικής δράσης αναδεικνύονται και στο λογοτεχνικό βιβλίο του Δημήτρη Ραβάνη-Ρεντή,«Η σφηγκοφωλιά». Η ιστορία του βιβλίου στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα και περιγράφει μια ξεχωριστή και εξαιρετικά επικίνδυνη αποστολή, που αποτελεί μια άγνωστη σελίδα της ΕΑΜικής Αντίστασης. Μια συναρπαστική κατοχική περιπέτεια, που εκτυλίσσεται στην Αθήνα και την Πάτρα, όπου η ομάδα των αγωνιστών προσπαθεί να φέρει σε πέρας ένα δύσκολο σχέδιο, «κάτω από τη μύτη» των «Ες-Ες». Ο σύντροφος Ηλίας προετοιμάζει τον νεαρό Αλέξη για τους κινδύνους που έχει η αποστολή του, καθώς ελάχιστοι γνωρίζουν για αυτήν: «- Ξέρεις τι θα πει ''σφήνα''; (...) ''Σφήνα'' φίλε μου θα πει να κινδυνεύεις να χαθείς και από τους δικούς σου! Από εκείνους που δεν ξέρουν, επειδή δεν πρέπει να ξέρουν για ποιον αγωνίζεσαι! Μόνος σου πρέπει να φυλαχτείς... Τα μάτια σου δεκατέσσερα!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου