Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

Στο στόχαστρο των πολυπλόκαμων μηχανισμών παρακολούθησης της ΕΕ τα δικαιώματα των εργαζομένων


ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
 
Στη συζήτηση με τον Τζούλιαν Κινγκ, επίτροπο αρμόδιο για την «Ενωση Ασφάλειας» της ΕΕ, στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE), παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, καταγγέλλοντας το υποκριτικό ενδιαφέρον της ΕΕ για τις
δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα την ώρα που ενισχύει τους πολυπλόκαμους αντιδραστικούς μηχανισμούς παρακολούθησης και συγκέντρωσης δεδομένων.

Στην τοποθέτησή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε συγκεκριμένα τα παρακάτω:
«Κύριε επίτροπε, τι μας είπατε εδώ; Οτι πρώτα συλλέγετε μαζικά δεδομένα εκατομμυρίων ανθρώπων και κάποτε... στο μέλλον, θα φτιάξετε νομικό πλαίσιο διατήρησης δεδομένων. Δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα των λαών βρίσκονται στο στόχαστρο κι εσείς επιχειρείτε να ξεμπερδέψετε με ευχές για προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων ή για τον κανονισμό GDPR; Ποιος άραγε μπορεί να ελέγξει το τι και πώς συλλέγεται στο όνομα της "ασφάλειας", να ελέγξει τους πολυπλόκαμους μηχανισμούς και τα δίκτυα παρακολούθησης, δακτυλοσκόπησης, συγκέντρωσης δεδομένων πληροφοριών, με επεξεργασία στοιχείων σε διασύνδεση με μεγάλους ομίλους τηλεπικοινωνιών, με πώληση ή διαρροή στοιχείων για εμπορικούς, πολιτικούς κ.ά. λόγους; Σήμερα οι λαοί είναι εκτεθειμένοι από την καταγραφή από το απλό κλικ στον υπολογιστή τους έως την ενοχοποίηση ακόμα και των ταξιδιωτικών προορισμών τους.

Μιλάτε για "καταπολέμηση της ριζοσπαστικοποίησης", έννοια που με αυθαίρετο τρόπο γίνεται λάστιχο. Ενοχοποιείται η συμμετοχή στο εργατικό κίνημα, η συνδικαλιστική δράση, διώκεται ακόμα και η απλή απεργία, τυλίγονται "σε μια κόλλα χαρτί" άνθρωποι με βάση υποψίες και αυθαίρετες ερμηνείες. Πού ξεκινά και πού σταματά η ριζοσπαστικοποίηση; ...Σκόπιμη θολούρα που καλλιεργεί η ΕΕ.

Αλλωστε, ξέρετε πολύ καλά ότι οι γνωστές ομάδες με την αποκρουστική δράση τους χρηματοδοτήθηκαν, εκπαιδεύτηκαν από τις ΗΠΑ, από κυβερνήσεις στα κράτη - μέλη της ΕΕ, έγιναν πιόνια σε ανταγωνισμούς και πολέμους μεγάλων συμφερόντων. Το ερώτημα λοιπόν είναι ποιος θα μας προστατέψει από τους προστάτες...

Είμαστε όμως βέβαιοι ότι οι λαοί θα σπάσουν τις αλυσίδες τους, και τις ηλεκτρονικές που τους φοράτε εσείς, οι κυβερνήσεις σας και το σύστημά σας με μέθοδο αυτήν την περίοδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου