Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ


 ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συνάδελφε στο Εμπόριο, στα εμπορικά καταστήματα, στα σούπερ μάρκετ.
Έλα στο σωματείο σου, οργάνωσε την απάντησή σου κόντρα στους μεγαλοεργοδότες μας και τις κυβερνήσεις τους, σε όλους όσους θυσιάζουν τις ζωές μας, για τη "μεταμνημονιακή ανάπτυξή" τους.



Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ περπατάει στον ίδιο δρόμο που ακολούθησε και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσει τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.
Μέσα στο καλοκαίρι, μόλις δύο μήνες αφού εκλέχθηκε, ήδη έφερε για ψήφιση και ετοιμάζεται να φέρει και άλλα μέτρα, που με το ένα χέρι παίρνουν από το λαό, τους εργαζόμενους και με το άλλο δίνουν απλόχερα στις πολυεθνικές και τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Από τη μια, κόφτες στις συντάξεις, μεγαλύτερη μείωση του εισοδήματός μας, αύξηση της άμεσης και έμμεσης φορολογίας στους εργαζόμενους.
Από την άλλη, φοροελαφρύνσεις στο κεφάλαιο, επιδοτήσεις και εκατομμύρια ευρώ, δωράκι στους επιχειρηματίες.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζει ευθεία παρέμβαση στη συνδικαλιστική δράση και συντριπτικό χτύπημα στο δικαίωμα στην απεργία, συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι ετοιμάζεται νέος συνδικαλιστικός νόμος, ο οποίος θα προβλέπει ηλεκτρονικό φακέλωμα σε βάρος των συνδικαλιστικών οργανώσεων και ηλεκτρονική ψηφοφορία για την κήρυξη απεργίας, λες και ψηφίζεις για reality!

Θέλουν να ξεμπερδεύουν με τα σωματεία, για να κάνουν ανενόχλητοι τη δουλειά τους. Να εξασφαλίσουν ησυχία για να μας έχουν στη δουλειά όποτε και με όποιο τρόπο θέλουν, χωρίς δικαιώματα, χωρίς την ασπίδα των εργαζόμενων, τα συνδικάτα τους.

Όλο το καλοκαίρι, χιλιάδες από εμάς δουλεύαμε χωρίς ρεπό, με απλήρωτες υπερωρίες, για να βγουν οι άδειες, αφού πλέον κάθε εργαζόμενος στο Εμπόριο δουλεύει σε 2 και 3 πόστα, η πλειοψηφία δουλεύουμε 4ωροι, ορισμένου χρόνου.

Κάθε μέρα, συνάδελφοι παθαίνουν εργατικά "ατυχήματα", στην προσπάθεια να προλάβουν τις δουλειές που πρέπει να γίνουν, όλοι μας κουβαλάμε προβλήματα στη μέση, στα χέρια και τα πόδια. Με τους πρόσφατους σεισμούς και στην πόλη μας, φάνηκε πως η εργοδοσία προτιμά μερικά τσακισμένα κεφάλια, από το να πάρει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, επειδή της είναι κόστος!

Αυτή η κατάσταση δεν είναι μονόδρομος! Αλλάζει!
Το ξέρουν καλά οι εργοδότες μας, γι' αυτό και παραγγέλνουν στις κυβερνήσεις τους νόμους που χτυπούν τα συνδικάτα. Βάζουν δικούς τους ανθρώπους μέσα στα σωματεία.
Τρέμουν τους οργανωμένους εργαζόμενους και ας προσπαθούν να μας πείσουν πως δεν λύνει τίποτα η οργάνωση στο συνδικάτο.

Παλεύουμε για:

• Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.
• Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ!
• Κατάργηση των σπαστών ωραρίων των εργαζομένων.
• Δωρεάν μετακίνηση σε απομακρυσμένα εμπορικά κέντρα µε ευθύνη της εργοδοσίας.
• Μέτρα υγείας ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
• Καθορισμός καθηκόντων και πόστων, τήρηση των ρεπό και των διαλειμμάτων.
• Σταθερό ημερήσιο ωράριο εργασίας, προγραμματισμός ωραρίου ανά μήνα.
• Δημιουργία δωρεάν προγραμμάτων και υποδομών για Αθλητισμό, Πολιτισμό, ψυχαγωγία.
• Μέτρα στήριξης της εργαζόμενης μητέρας. Άδειες µε αποδοχές στους εργαζόμενους φοιτητές.



Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου