Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Να γίνει υπόθεση των σωματείων η προετοιμασία του


ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΕΘ
 
Στις 26/8 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση - συναυλία έξω από το ΕΚΘ

 Με σύνθημα «Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε την πάλη μας, με κορύφωση τα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ», η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική
συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει στις 7 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους.


Στην πορεία προς το συλλαλητήριο, οργανώνει και μια σειρά άλλες δράσεις, με πρώτη κεντρική την εκδήλωση με ομιλία και συναυλία - γλέντι που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26 Αυγούστου, στις 7.30 μ.μ., στο πάρκο μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, τη βδομάδα που τρέχει και την επόμενη, προγραμματίζονται συνεδριάσεις των ΔΣ των Σωματείων, με στόχο να καθορίσουν πρόγραμμα δράσης και παρεμβάσεων, ενόψει του συλλαλητηρίου της ΔΕΘ.

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα συνεδρίασε το ΔΣ της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Αποφάσισε συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και προετοιμασία της μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων με Γενική Συνέλευση που θα γίνει την 1η Σεπτέμβρη.

Το σωματείο σχεδιάζει στοχευμένη παρέμβαση σε μεγάλα εμπορικά κέντρα και τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, επιδιώκοντας να αναδειχθεί η πείρα από ζητήματα που προέκυψαν σε χώρους δουλειάς μέσα στο καλοκαίρι.

Παράλληλα με τη μαζική εξόρμηση για την προπαγάνδιση του συλλαλητηρίου, στόχος είναι να γίνουν νέες εγγραφές μελών, ως η καλύτερη απάντηση στις μεθοδεύσεις κυβέρνησης - εργοδοτών με τον νέο συνδικαλιστικό νόμο.

Κάτω τα χέρια από τα συνδικαλιστικά δικαιώματα!

Σε ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους με τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο στις 7/9 να δώσουν μαχητική μαζική απάντηση στην κυβέρνηση, που προσπαθεί να παραπλανήσει το λαό με την κοροϊδία της «δίκαιης ανάπτυξης» και να τον πείσει να ανεχθεί μέχρι το 2060 τις συνεχείς απώλειες σε μισθούς, συντάξεις, Κοινωνική Πρόνοια.
Μεταξύ άλλων σημειώνει: «Εχει γίνει ήδη σαφές ότι οι αντιλαϊκές "μεταμνημονιακές δεσμεύσεις", τα ματωμένα πλεονάσματα, οι αντεργατικές αναδιαρθρώσεις, τα διάφορα μέτρα στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων είναι οι πυλώνες πάνω στους οποίους θα ξεδιπλωθεί η κυβερνητική πολιτική.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζει ευθεία παρέμβαση στη συνδικαλιστική δράση και συντριπτικό χτύπημα στο δικαίωμα στην απεργία, συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι ετοιμάζεται νέος συνδικαλιστικός νόμος, ο οποίος θα προβλέπει ηλεκτρονικό φακέλωμα σε βάρος των συνδικαλιστικών οργανώσεων και ηλεκτρονική ψηφοφορία για την κήρυξη απεργίας!

Ο νέος υπουργός φρόντισε να πάρει ήδη θέση πλάι στη συνδικαλιστική μαφία η οποία τις ίδιες μέρες που ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ ψήφιζαν από κοινού τον απεργοκτόνο νόμο, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ τον κατάπιε αμάσητο.

Οχι μόνο αρνήθηκε να πάρει απόφαση για απεργία προσπαθώντας να επιβάλει σιγή νεκροταφείου, αλλά παράλληλα σιγόνταρε. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του πρόεδρου της ΓΣΕΕ πως "η απεργία έχει φάει τα ψωμιά της", δήλωση - βούτυρο στο ψωμί της εργοδοσίας και των κυβερνήσεών της.

Να μην τολμήσουν! Το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται σε αυτό γνωρίζουν τον τρόπο που μπορεί και πρέπει να αποκρουστεί η κυβερνητική πολιτική και το μακρύ χέρι του κράτους και της εργοδοσίας που επιδιώκουν να βάλουν μέσα στις εργατικές συνδικαλιστικές οργανώσεις».

Φορτσάρει αντιλαϊκά η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ήδη δείξει τα δόντια της, στο έδαφος που έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας επιτακτική των ανάγκη να πάρει απάντηση η διεύρυνση της αντεργατικής ατζέντας, που προωθεί για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων.

Σ' αυτό το πλαίσιο, αρχές Σεπτέμβρη ξεκινούν «στα γεμάτα» τα παζάρια της κυβέρνησης με τους ευρωπαϊκούς «θεσμούς», γύρω από τον 4ο κύκλο «μεταμνημονιακής αξιολόγησης», όπου μεταξύ άλλων κυριαρχεί το ζήτημα της διαμόρφωσης του κρατικού προϋπολογισμού για το 2020, προσχέδιο του οποίου κατατίθεται στη Βουλή στις αρχές του Οκτώβρη.

Ανάμεσα σε άλλα, αντικείμενο της διαπραγμάτευσης με τους «θεσμούς» είναι και οι ουρές που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τον προηγούμενο γύρο της «αξιολόγησης», όπως η «αναμόρφωση» του συστήματος επιδομάτων αναπηρίας, με βάση τους παραπέρα «κόφτες» που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η κλιμάκωση των ιδιωτικοποιήσεων, η «παρακολούθηση των επιπτώσεων της αύξησης των κατώτατων μισθών και των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην ανταγωνιστικότητα» και άλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου